معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور گفت: به دنبال این هستیم نسل جدیدی از بازارچههای صنایعدستی را ایجاد کنیم که در این راستا کار ساخت این بازارچهها در 7 استان شروع شده است. به گزارش مهر، بهمن نامور مطلق در حاشیه افتتاح موزه صنایعدستی و هنرهای سنتی لرستان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه فرهنگ و هنر نیازمند این فضا است تا افراد دور هم جمع شوند و درباره مسائل فرهنگی و هنری گفتوگو کنند، اظهار داشت: این امر باعث همافزایی هنری و فرهنگی در میان جوانان میشود.
وی با بیان اینکه از سوی دیگر ایجاد این فضاها باعث میشود وقتی جوانان این آثار شایسته را ببینند به دنبال خلق اینگونه آثار بروند، تصریح کرد: حوزه صنایعدستی یک حوزه بسیار مناسب برای اشتغالزایی است. معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور با اشاره به اینکه صنایعدستی لرستان وضع خیلی خوبی ندارد، گفت: شاید از نظر افراد فعال در این حوزه وضع بد نباشد اما از نظر برندسازی و آثار ملی و آثار جهانی امتیازاتی را کسب کرده اما درحد و انتظار نبوده است. نامور مطلق افزود: لرستان سرچشمه تمدن فلات ایرانی بوده و از دوران غارنشینی تا دورانهای باستانی و تاریخی همواره یکی از قطبهای هنر و صنعت بوده است. وی با بیان اینکه نیاز است در حوزه صنایعدستی استان فعالیتهای بسیار شود، تصریح کرد: همچنین باید اعتبارات بیشتری هزینه شود تا اینکه دوباره صنایعدستی لرستان به جایگاه شایسته خود برگردد. نامورمطلق عنوان کرد: اگر دولتمردان باور کنند که صنایعدستی میتواند اشتغالزایی و ارزآوری کند و در این رابطه سرمایهگذاری کنند مطمئن هستیم بسیاری از مشکلات منطقه و کشور در رابطه با بیکاری حل میشود. این مسئول اظهار داشت: صنایعدستی میتواند بهعنوان صنایع جایگزین برای کشاورزی باشد و از مشکلات مهاجرت، حاشیهنشینی و خالی شدن روستاها جلوگیری کند. وی در ادامه با اشاره به وضع بازارچههای صنایعدستی در کشور گفت: برای همه استانها حداقل یک بازارچه صنایعدستی را در نظر گرفتهایم و آمادگی حمایت از ساخت بازارچههای صنایعدستی را داریم. معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور با بیان اینکه در استانها اگر سرمایهگذار بیاید و اعلام آمادگی کند ما نیز تسهیلات در اختیار آنها میگذاریم، تصریح کرد: قرار نیست دولت بیاید و متصدی این کارها شود بلکه مردم و سرمایهگذاران باید به حوزه ورود کنند و خود مردم این فعالیتها را صورت دهند. نامورمطلق با تأکید بر اینکه استان لرستان بضاعتهای بسیاری در حوزه گردشگری، صنایعدستی و میراث فرهنگی دارد، افزود: برای شکوفا کردن این استعدادها نیاز به همفکری و حضور بخش خصوصی است و ما هم اعتبارات را در اختیار بخش خصوصی میگذاریم.
وی با بیان اینکه امسال برای اولینبار بعد از 10 سال بیش از 30میلیارد تومان اعتبار در حوزه صنایعدستی درنظر گرفتهایم، تصریح کرد: این اعتبار را در اختیار استانها گذاشتهایم و فقط استانها باید با دادن پروژهها و طرحها از این اعتبار استفاده کنند. معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور با اشاره به اینکه تعداد بازارچههای سنتی در هر استان 2 یا 3 بازارچه است، اظهار داشت: ولی به دنبال این هستیم نسل جدیدی از بازارچههای صنایعدستی ایجاد کنیم. نامورمطلق با بیان اینکه درحال حاضر در 7 استان ساخت این بازارچهها شروع شده است، تصریح کرد: ما نیز از ساخت این بازارچهها حمایت میکنیم و در فکر این هستیم در استانهای دیگر نیز این بازارچهها را ایجاد کنیم. وی در ادامه با اشاره به اینکه در بخش موزه صنایعدستی لرستان یکی از پیشگامان در این بخش است، افزود: متاسفانه در کل کشور تنها دو موزه صنایعدستی وجود دارد.
معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بهطور رسمی در حوزه صنایعدستی 130میلیون دلار صادرات داشتهایم، گفت: بیشتر این صادرات به کشورهای همسایه مثل عراق، افغانستان و ترکیه بوده و یک بخش کمتری به اروپا بوده است. نامورمطلق با بیان اینکه به خاطر تحریمها ما نمیتوانیم رسما صنایعدستی خود را به اروپا بفرستیم، تصریح کرد: متاسفانه در این مدت بازارهای خود را در اروپا از دست دادهایم و کشورهای دیگر آنها را اشغال کردهاند.