شماره ۳۷۱ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۳ شهريور
صفحه را ببند
خارج از مرز

آزادی پس از 30‌سال حبس
در آمریکا دو برادر ناتنی پس از تحمل سه‌دهه حبس به جرم تجاوز جنسی و قتل در پی آزمایش دی‌ان‌ای بیگناه اعلام و از زندانی در ایالت کارولینای‌شمالی آزاد شده‌اند.
دادگاهی در این ایالت پس از بررسی ادله تازه‌ای که براساس آزمایش دی‌ان‌ای به‌دست‌آمده، حکم برائت این دو مرد سیاهپوست را که دچار نوعی عقب‌ماندگی ذهنی هستند، صادر کرده است.
«هنری مک‌کولوم» و «لئون براون» در ‌سال 1983 میلادی به ترتیب 19 و 15ساله بودند که در شهر کوچک «رد اسپرینگ» واقع در نواحی روستایی جنوب کارولینای‌شمالی، بازداشت شدند.
مک‌کولوم هم‌اکنون 50ساله و لئون براون 46ساله است. اتهام آنها تجاوز جنسی و قتل «سابرینا بوئی»، دختر 11ساله ساکن رد اسپرینگ بود. به گفته پلیس، مقتول را پس از تجاوز، خفه کرده و جسدش را در مزرعه‌ای انداخته بودند. پلیس در آن زمان مدرک محکمی علیه دو متهم به دست نیاورده بود ولی آنها پس از چند ساعت بازجویی فشرده به تجاوز و قتل اعتراف کرده بودند.
دو متهم خیلی سریع اعتراف خود را پس گرفتند. آنها گفتند چنان در جریان بازجویی تحت فشار قرار گرفته و تهدید شده بودند که سندی را که پلیس جلویشان گذاشته بود، فورا امضا کردند به این خیال که با این کار آزاد خواهند شد. در نهایت، دادگاه دو متهم را مجرم شناخت و هر دو را به اعدام محکوم کرد.
شکایت‌های این دو برادر بعدها باعث شد که حکم اعدام لئون براون به حبس‌ابد تقلیل یابد ولی حکم اعدام هنری مک‌کولوم به قوت خود باقی ماند. پس از گذشت 30سال، سرانجام تحقیقات مستقل و آزمایش دی‌ان‌ای، انگشت اتهام تجاوز و قتل دختر نوجوان را به سوی فرد دیگری نشانه گرفته است که سابقه تجاوز و قتل داشته و دی‌ان‌ای وی در صحنه جرم شناسایی شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از بی‌بی‌سی، در پی این کشف و خودداری دادستان محلی از تلاش برای جلوگیری از آزادی دو زندانی، قاضی دادگاه استیناف روز سه‌شنبه، دستور آزادی فوری هنری مک کولوم و لئون براون را صادر کرد.

مرگ مغزی یک جوان ایرانی در بازداشتگاه گینه‌نو
یک جوان 24ساله ایرانی به دلیل شرایط بد بهداشتی در بازداشتگاه‌های جزیره مانوس در پاپواگینه نو دچار مرگ مغزی شد.
این جوان ایرانی هفته گذشته از بازداشتگاه متعلق به استرالیا در جزیره مانوس در پاپوآ گینه‌نو به استرالیا منتقل شد.
«رضا براتی» یک ایرانی 23ساله نیز چهارم اسفندماه ‌سال گذشته به دلیل برخی تنش‌ها در یک اردوگاه پناهجویان در جزیره مانوس گینه پاپوا جان خود را از دست داد. رادیو نیوزیلند اعلام کرد «حمید کهازایی» جوان ایرانی هفته گذشته به دلیل عفونتی که از جراحت پای وی در بدنش ایجاد شده بود برای درمان به «بریزین» استرالیا انتقال داده شد. «ایان رینتولگ» رئیس ائتلاف تلاش برای پناهجویان گفت که بیماری و عفونت‌هایی در بین پناهجویان به دلیل توجه نداشتن کافی به مسائل بهداشتی در جزیره مانوس وجود دارد. وی تصریح کرد مکانی که جوان ایرانی در آن به سر می‌برده به تازگی تخلیه و سپس تعطیل شده است.
بازداشتگاه‌های جزیره مانوس و شرایط بهداشتی پناهجویان از ماه فوریه‌ سال جاری و پس از وقوع درگیری‌هایی در این بازداشتگاه مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت و تاکنون منتقدان زیادی شرایط این بازداشتگاه‌ها را مورد انتقاد قرار داده‌اند. بیمارستانی که این ایرانی درحال حاضر در آن‌جا به سر می‌برد از خانواده وی خواسته است با انتخاب نماینده‌ای تصمیم‌گیری در مورد قطع تجهیزات پزشکی از وی را برعهده گیرد. وزارت امور خارجه ایران ‌سال گذشته در پی کشته شدن یک پناهجوی ایرانی در این بازداشتگاه مراتب اعتراض و ناخشنودی دولت جمهوری اسلامی ایران را نسبت به بدرفتاری و اعمال خشونت منجر به قتل این ایرانی اعلام کرده بود. در بازداشتگاه‌های جزیره مانوس بیش از یکهزار و 300 پناهجو از کشورهای مختلف ازجمله ایران در شرایط بسیار دشواری به‌سر می‌برند. آژانس پناهندگان سازمان ملل نیز تأکید دارد اردوگاه‌های استرالیا در مانوس و نائورو نامناسب است و تأثیر بسیار عمیقی بر مردان، زنان و کودکانی دارد که در این اردوگاه‌ها به‌سر می‌برند.
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران پس از کشته شدن یک جوان ایرانی در یکی از این بازداشتگاه‌ها گفته بود: زندگی و جان ملت ایران برایمان مهم است و بررسی رفتارهای استرالیا در قبال پناهجویان در دستورکار قرار دارد.


تعداد بازدید :  301