بابک میرمالک| یک چاقو، یک یونیفورم نارنجی و نامی روی تصویر. آخرین فیلم منتشرشده از سوی تروریستهای دولت اسلامی با چنین صحنهای آغاز میشود. فردی که لباس نارنجیرنگ را بر تن کرده درحالیکه بر ماسههای صحرا زانو زده خطاب به دوربین میگوید: «من استیون جوئل ساتلوف هستم. مطمئنم حالا دیگر مرا میشناسید و میدانید چرا در برابر شما حاضر شدهام.» بعد از مکثی طولانی و درحالیکه به دوربین دولت اسلامی چشم دوخته میگوید: «و حالا زمان، زمان پیغام من فرارسیده است». بدون هیچ تضرعی و التماسی. پس از پایان مراسم گردنزنی، مردی که چاقو در دست داشت یک گروگان انگلیسی، به نام «دیوید هینس» را به جلوی دوربین میکشاند و هشدار میدهد اگر حملات هوایی آمریکا علیه دولت اسلامی ادامه پیدا کند سرهای بیشتری از بدنها جدا خواهد شد. این تروریست داعش که لهجه انگلیسیاش توجه بسیاری را به خود جلب کردهاست، میگوید: «ما از این فرصت استفاده میکنیم تا به دولتهایی که وارد اتحاد شیطانی آمریکا علیه دولت اسلامی شدهاند هشدار دهیم که عقبنشینی کنند و مردم ما را به حال خود بگذارند.» 2 هفته پیش نیز فیلمی از بریدن سر یک خبرنگار آمریکایی دیگر به نام «جیمز فولی» منتشر شد.
تروریستهای دولت اسلامی که با نام داعش شناخته میشوند در روز سهشنبه و با انتشار این ویدیو بار دیگر به دولت آمریکا هشدار دادند که به حملات خود علیه داعش پایان دهد و این در حالی است که باراک اوباما در این روزها به شدت درگیر رویارویی و جدال سرد آمریکا با روسیه است که در قالب بحران جداییطلبان شرق اوکراین در جریان است. اوباما که همزمان سفر از پیش برنامهریزیشده خود به حوزه بالتیک را آغاز میکرد به خبرنگارانی که او را تا سوار شدن بر هلیکوپتر همراهی کردند پاسخی نداد و راهی استونی شد تا در کنفرانس خبری خود نخستین واکنش خود به جنایت و تهدید اخیر داعش را در اروپا انعکاس دهد.
باراک اوباما در کنفرانس خبری روز گذشته خود در استونی در پاسخ به سوالات درخصوص پیغام داعش اعلام کرد: آمریکاییها مرعوب خشونت «وحشتناک» داعش نخواهند شد. رئیسجمهوری آمریکا در حضور خبرنگاران از اجرای عدالت و تشکیل ائتلافی برای نابودی این تروریستها خبر داد. اوباما در سخنان خود جدول زمانی مشخصی دراینباره ارایه نکرد اما گفت عقب نشاندن این تروریستها نیازمند زمان است. رئیسجمهوری آمریکا در این خصوص گفت: «هدف ما این است که اطمینان حاصل کنیم که داعش تهدید مداومی برای منطقه نیست و ما میتوانیم به این هدف دستیابیم. دستیابی به این هدف نیازمند زمان و تلاش است.»
کاخسفید در واپسین ساعات روز سهشنبه از ارسال 3 تن از مقامات عالیرتبه آمریکایی به خاورمیانه در چارچوب برنامهای کوتاهمدت برای ایجاد همکاری گسترده منطقهای علیه تروریستهای تکفیری دولت اسلامی خبر داد. «جانکری»، وزیر امور خارجه آمریکا به همراه «چاک هاگل»، وزیر دفاع و «لیزا موناکو»، مشاور ضدتروریسم اعضای تیم ارسالی آمریکا برای این ماموریت خواهند بود.
به گفته مقامات آمریکایی به دستور اوباما 350 تن دیگر از پرسنل نظامی آمریکا برای حفاظت از سفارت آمریکا به بغداد رفتند تا شمار نیروهای آمریکایی حاضر در عراق برای تقویت امنیت سفارت آمریکا به 820 تن برسد.
2 هشدار به اوباما
رئیسجمهوری آمریکا در حقیقت مخاطب اصلی این ویدیو بود و تروریست حاضر در این تصاویر در بخشی از این فیلم میگوید: «اوباما، من برگشتهام و دلیل بازگشتم سیاست خارجی متکبرانه تو در قبال دولت اسلامی و اصرار بر ادامه بمباران امرلی، زومار و سد موصل، به رغم هشدارهای جدی ماست. مرد نقابپوش در ادامه میگوید: «پس تا زمانی که موشکهای شما به حمله به مردم ما ادامه دهد، چاقوی ما نیز به حمله به گردنهای مردم شما ادامه میدهد.» ساتلوف نیز در پایان سخنان خود میگوید: «من بهای سیاستهای اوباما را میپردازم.»
جنگ رسانهای داعش با آمریکا که با به تصویر کشیدن قتل 2 خبرنگار آمریکایی و تهدید شهروندان آمریکایی به اوج خود رسیدهاست در کنار بحران اوکراین بار دیگر موج انتقادات علیه اوباما را شدت بخشیده است. اعضای کنگره آمریکا نیز در روز سهشنبه و پس از قتل دومین روزنامهنگار آمریکایی از جان کری، وزیر امور خارجه دولت اوباما خواستند تا سیاستهای دولت برای عقبنشاندن داعش را ارایه دهد.
اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا نیز به اوباما هشدار دادند که اقدامات کافی برای مبارزه با این افراطیون را انجام ندادهاست. «اد رویس»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان نیز جانکری را برای پاسخگویی به کنگره احضار کرد. این سیاستمدار جمهوریخواه در این خصوص گفت: «همه اعضا به اتفاق بر این باورند که دولت نیازمند یک استراتژی است و رئیسجمهوری باید به مردم آمریکا و کنگره توضیح دهد که ما چگونه با این تهدید روبهرو خواهیم شد.»
«دایان فاینشتاین»، رئیس کمیسیون اطلاعات آمریکا نیز پیشتر با انتقاد از اوباما هشدار داده بود که اقدامات لازم برای مقابله با داعش را انجام نمیدهد. فاینشتاین در توصیف اوباما گفته بود: «من تصور میکنم که ما یک چیز را درخصوص این رئیسجمهوری آموختهایم و آن این است که او به شدت محتاط است و در این مورد بهخصوص شاید بیش از حد محتاط است.»
سخنان رویس در حقیقت به اظهارنظر اخیر اوباما اشاره داشت که اعلام کرده بود درخصوص مقابله با داعش در سوریه هنوز برنامه مشخصی ندارد؛ اظهارنظری که شاید بتوان از آن بهعنوان یکی از اشتباهات اوباما در دوران ریاستجمهوریاش یاد کرد.
حملات هوایی هفته گذشته آمریکا علیه داعش در عراق با دستور مستقیم اوباما و بدون کسب رأی کنگره صورت گرفت و ادامه این حملات، در صورتی که بیش از 60 روز به طول انجامد نیازمند جلب رضایت کنگره است و بسیاری از سیاستمداران جمهوریخواه آمریکایی معتقدند اوباما ناچار است چنین درخواستی را مطرح کند.
براساس یک نظرسنجی از مردم آمریکا در ماه گذشته نیز 54درصد از مردم آمریکا معتقدند که سیاستهای اوباما درخصوص امنیت ملی آمریکا به اندازه کافی مستحکم نیست؛ رقمی که نسبت به سال 2012 بیش از 10درصد افزایش یافتهاست. در روزهای آینده و در فاصله 9 روز سیزدهمین سالگرد حملات تروریستی یازده سپتامبر و دومین سالگرد حمله به سفارت آمریکا در لیبی فرا میرسد و این سالگردها تنها به معنای افزایش توجه به تهدیدهای تروریستی علیه آمریکا و در نتیجه افزایش انتقادات از دولت اوباماست. در روزهای آتی باید در انتظار پاسخ محکم اوباما به داعش باشیم، چرا که بخشی از موفقیت دولت او در دور دوم ریاستجمهوریاش در گروه مبارزه با تروریستها خواهد بود.