سن ابتلا به سرطان پستان در ایران به زنان 20ساله هم رسید
شیوع سرطان مری در کردستان، مازندران، ترکمنستان و خراسان
شهروند| رئیس هیأتمدیره انجمن علمی جراحان عمومی از کاهش سن ابتلا به سرطان پستان در زنان ایرانی خبر داد.
به گفته بهزاد رحمانی، پیش از این در سنین زیر 30سال کمتر شاهد بروز تودههای بدخیم پستانی بودیم اما امروز در زنان 20سال هم باید به وجود تودههای بدخیم شک کرد. او با بیان اینکه ارزیابیها در بیماران پرخطر باید از سنین 20سال و بالاتر آغاز شود، ادامه داد: وراثت، سن دیررس بارداری و ازدواج، استعمال دخانیات از عوامل خطر برای سرطان پستان به شمار میروند.
رئیس هیأتمدیره انجمن علمی جراحان عمومی با بیان اینکه اگر مادری سابقه ابتلا به سرطان پستان داشته باشد دختر آن تا 5برابر جمعیت عادی در معرض ابتلا به سرطان پستان است، افزود: بهترین روش برای تشخیص زودهنگام معاینه خود بیمار است که نسبت به همه روشها آسانتر است.
رحمانی با تأکید بر ضرورت آموزش و اطلاعرسانی برای تشخیص گفت: برای تشخیص، سونوگرافی مهم است و ماموگرافی نقش تثبیتکننده را دارد که در موارد مشکوک میتوان از MRI استفاده کرد.
او با بیان اینکه سرطان مری و ریه از دیگر سرطانهای شایع در ایران است، ادامه داد: سرطان ریه پیش قراول مرگ در میان سرطانهاست.
رئیس هیأتمدیره انجمن علمی جراحان عمومی با بیان اینکه بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از سرطانها به علت سرطان ریه است، افزود: در نوعی از سرطان ریه، 99درصد افراد سابقه مصرف طولانیمدت سیگار را دارند که آمار بسیار زیاد و معناداری است.
رحمانی با بیان اینکه براساس بررسیهای تجربی میزان تأثیر قلیان در بروز سرطان ریه و حنجره کمتر از سیگار نیست، گفت: در افراد سیگاری سرفه عارضه شایعی است این درحالی است که سرفه نخستین علامت سرطان ریه است. از اینرو افراد سیگاری به سرفه اهمیت نمیدهند.
او با بیان اینکه با تشخیص دیرهنگام سرطان ریه در مراحل پیشرفتهتر تشخیص داده میشود، افزود: در افراد غیرسیگاری سرفه بیش از 2 هفته ارزش بررسی را دارد اما وجود خون در خلط از علایم دیررس به شمار میآید. رحمانی با بیان اینکه سرطان مری از سرطانهای شایع در کردستان، مازندران، ترکمنستان و خراسان است، گفت: این استانها روی کمربند سرطان مری قرار دارند که بیشترین علت آن ژنتیکی است.
او با بیان اینکه اشکال در بلع آخرین علامت سرطان مری است، افزود: متاسفانه این علامت بسیار دیررس است و زمانی که اولین لقمه در گلوی بیمار گیر میکند 3 تا 5سال از آغاز بیماری
گذشته است.
600هزار ایرانی آلزایمر دارند
مهر| 600هزار ایرانی در کشور مبتلا به آلزایمر هستند. این پیشبینی مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران از شیوع این بیماری در کشور است. او درعینحال از نبود کلینیک ویژه این بیماران
انتقاد میکند.
معصومه صالحی به آخرین آمار جهانی آلزایمر اشاره میکند و میگوید: «طبق آخرین آمار سال 2013، بیش از 42میلیون نفر در جهان مبتلا به آلزایمر هستند که پیشبینی میشود این آمار در سال 2050 به 135میلیون نفر برسد.» او با اعلام اینکه هر 4 ثانیه یک نفر در دنیا دچار آلزایمر میشود، اضافه میکند: «برآورد میشود که در حدود 600هزار نفر در ایران به این عارضه
مبتلا باشند.»
صالحی مشکلات افراد مبتلا به آلزایمر در کشور را هم یادآور میشود. «متاسفانه هنوز یک کلینیک ویژه آلزایمر در کشور نداریم و این بیماران به حال خود رها شدهاند.»
مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران با اشاره به نامهای که در حدود 45 روز قبل به وزیر بهداشت نوشته است، عنوان میکند: «در این نامه از وزیر درخواست کردهایم، توجه بیشتری به این افراد و مشکلات آنها داشته باشند. زیرا با توجه به آسیبهایی که این عارضه برای بیمار و خانواده او دارد، پیشنهاد دادهایم که از محل یارانهها، به این افراد و خانواده آنها کمک شود. همچنین درخواست کردهایم که بیماری آلزایمر در فهرست بیماریهای خاص قرار بگیرد.» او در پاسخ به این سوال که وزیر بهداشت به نامه شما جواب داده است یا خیر، میگوید: «آقای وزیر، نامه را به معاونت درمان ارجاع دادهاند، امام هنوز جوابی به ما داده نشده است.»
صالحی از نبود یک کلینیک ویژه آلزایمر در کشور انتقاد میکند. «متاسفانه بیماران با مراجعه به پزشکان، تنها به دریافت دارو اکتفا میکنند و از آموزش های لازم برای مراقبت از بیماری خود
محروم هستند.»
او با اعلام اینکه انجمن تنها یک مرکز ارایه خدمات و آموزش به افراد مبتلا به آلزایمر در غرب تهران دارد که روزانه پذیرای 15 بیمار است، میگوید: «متاسفانه داروهای این بیماران اخیرا کمیاب شده و بیمهها نیز داروهای خارجی را پوشش نمیدهند. هزینه دارویی یک بیمار مبتلا به آلزایمر در طول یک ماه بین 100 تا 150هزار تومان برای بیمارانی که داروی ایرانی مصرف میکنند و بین 300 تا 350هزار تومان برای داروهای
خارجی است.»