معاون اجرایی شورای نگهبان: انتخابات الکترونیک تا نیمه آذرماه تعیین تکلیف میشود
معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان از تعیین تکلیف نهایی وضع انتخابات الکترونیک تا نیمه آذرماه خبر داد. به گزارش تسنیم، سیامک رهپیک درباره آخرین وضع روند بررسی مراحل انتخابات الکترونیک در شورای نگهبان گفت: در دو روز گذشته بستهای از سوی وزارت کشور به شورای نگهبان رسید که شامل بخشی از مباحث مربوط به موضوعات نرمافزار انتخابات الکترونیک بود که کارشناسان شورای نگهبان مشغول بررسی این پیشنهادات هستند. وی در پاسخ به این سوال که آیا با این شرایط و کمبود وقت، انتخابات اسفندماه بهصورت الکترونیک برگزار میشود، یا خیر؟، افزود: ما باید تا موعد مقرر، یعنی نیمه آذرماه نسبت به پیشنهاداتی که از سوی وزارت کشور ارایه شده، اظهارنظر کنیم.
مقیمی: حق حمایت از هیچ نامزدی را نداریم
رئیس ستاد انتخابات گفت: هیأتهای نظارتی و اجرایی حق حمایت یا تبلیغ به نفع یا به ضرر هیچ کاندیدایی را ندارند. به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدحسین مقیمی در همایش منطقهای آموزشی–توجیهی اعضای ستاد انتخابات، فرمانداران و بخشداران استانهای فارس و بوشهر در شیراز افزود: مردم اگر بیطرفی هیأتهای نظارتی و اجرایی را در جریان انتخابات ببینند و به آنها باور داشته باشند با اعتماد و انگیزه بیشتری در انتخابات حضور و مشارکت خواهند داشت. معاون سیاسی وزارت کشور ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی انتقال و گردش قدرت توسط مردم و با رأی مستقیم آنها انجام میشود و مردم با حضور در پای صندوقهای رأی نمایندگان خود را انتخاب میکنند که این بیانگر نقش تعیینکننده آنها در اداره کشور است که در انتخابات نمود پیدا میکند.
وزیر دادگستری: مجلس لایحه شفافسازی هزینههای انتخاباتی را تصویب کند
وزیر دادگستری تصویب لایحه شفافسازی هزینههای انتخاباتی دولت از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی را خواستار شد. به گزارش ایرنا، مصطفی پورمحمدی عصر در حاشیه سفر یکروزه به شهرستان گرمسار استان سمنان افزود: هدف دولت از ارایه لایحه شفافسازی هزینههای انتخاباتی که دولت به مجلس ارایه کرده بود این بود که هزینهکرد انتخاباتی مانند دیگر حوزههای کشور شفاف باشد. وی گفت: طبق این لایحه هر نوع پولی که در انتخابات هزینه میشود، باید مشخص شود از کجا آمده است و در چه مسیری هزینه خواهد شد. وزیر دادگستری از نمایندگان مجلس خواست در فرصت باقیمانده تا زمان برگزاری انتخابات مجلس در اسفندماه امسال این لایحه را تصویب کند.
عضو شورای مرکزی موتلفه خبر داد: احتمال حضور احمدینژادیهادر فهرست اصولگرایان
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه گفت: معیارهای اصولگرایی ملاک اصلی برای آوردن افراد در لیستهای انتخاباتی است و اینکه فردی در دولت احمدینژاد بوده خیلی مهم نیست. به گزارش ایلنا، حمیدرضا ترقی در پاسخ به این سوال که مسئولیت شورای همگرایی اصولگرایان با چه کسی است، گفت: شورای همگرایی اصولگرایان مسئول فردی ندارد و یک حرکت جمعی است و به صورت فردی کسی مسئولیتی ندارد. حالا ممکن است شورای هماهنگی تشکیل شود و فردی برای ریاست جلسات انتخاب شود؛ ولی تصمیمهای جمعی خواهد بود. وی درخصوص حضور جریان احمدینژاد در انتخابات تصریح کرد: ما هنوز وارد مصادیق نشدیم؛ اما معیارهای اصولگرایی ملاک اصلی برای آوردن افراد در لیستهای انتخاباتی است اینکه فردی در دولت احمدینژاد بوده خیلی مهم نیست اما وابسته نبودن به جریان انحرافی برای ما خط قرمز است.
کواکبیان: الفبای هر انتخابات وجود حزب است
دبیرکل حزب مردمسالاری گفت: الفبای هر انتخاباتی وجود حزب است و کشور باید بهسوی حزبی شدن برود و این یعنی انتخابات حزبی برگزار شود. به گزارش ایرنا، مصطفی کواکبیان در جمع اصلاحطلبان رفسنجان افزود: وقتی جمهوریت هست، یعنی انتخابات و وقتی انتخابات هست، رقابت وجود دارد و برای رقابت نیز حزب باید تشکیل شود و انتخابات بدون حزب را نمیتوان برگزار کرد. وی تصریح کرد: برای توسعه کشور همه احزاب باید اعتدال را داشته باشند. دبیرکل حزب مردمسالاری ادامه داد: اصلاحطلب نظام را قبول دارد، لذا میتوان مشکلات را برای مردم توضیح داد و حق مطالبهگری را در آنها تقویت کرد؛ پس باید همت کنیم اصلاحطلبان اکثریت آرا را به دست بگیرند و حالتی باشد که تندروی نباشد.