رهبر معظم انقلاب اسلامی، صبح روز گذشته در دیدار دوهزار و پانصد نفر از فرماندهان بسیج، این نهاد را «نماینده پربرکت و بالنده مجموعه ملت» خواندند و ضمن تبیین روشهای دشمنی استکبار با ملت ایران تأکید کردند: ملت ایران در نزاع و جنگ واقعی جبهه استکبار با «جبهه هویتخواه و استقلالطلب»، به وظایفش در دفاع از مظلومان بهویژه ملت شجاع فلسطین و انتفاضه کرانه باختری عمل خواهد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای با تبریک 5 آذر سالروز فرمان تشکیل بسیج، آن را هنر امام (ره) و پدیدهای ابتکاری و مبارک خواندند و گفتند: تشکیل گروههای مقاومت در برخی کشورها و در دوران مبارزه با اختناق، سابقه داشته است اما اینکه گروههای مقاومت بعد از مرحله پیروزی باقی بمانند، بالندهتر شوند و از لحاظ کمیت و کیفیت توسعه یابند فقط مخصوص بسیج است.
رهبر انقلاب اسلامی در تعریف دقیق بسیج گفتند: بسیج برخاسته از متن مردم و نماینده مجموعه ملت است و بسیجیان آحاد مردمی هستند که با هدف والای الهی و با روحیه خستگیناپذیر، در هر میدانی که لازم باشد، حضور پیدا میکنند و استعداد خود را بروز میدهند و از خطرات این راه نیز نمیهراسند.
حضرت آیتالله خامنهای بروز و توسعه استعدادهای مردمی در قالب بسیج را یکی از حقایق شگفتآور بسیج خواندند و خاطرنشان کردند: علاوه بر سرداران نامآور و بزرگ دفاع مقدس، افراد برجستهای نیز که در عرصه علم و فناوری همچون شهدای هستهای، کارهای بزرگی انجام داده و میدهند، درواقع بسیجی بوده و هستند.
ایشان ازجمله ویژگیهای مهم بسیج را حضور در عرصههای مختلف نظامی، علمی، فناوری، هنری، فرهنگی و اقتصاد مقاومتی برشمردند و افزودند: به مسئولان دولت سفارش کردهام که در اقتصاد مقاومتی از ظرفیت بسیج استفاده شود اما فرماندهان بسیج باید بسیار مراقب باشند زیرا مسائل مالی و اقتصادی از موارد بسیار لغزنده و از دامهای دشمن است.
رهبر انقلاب اسلامی هدف بسیج از حضور در عرصههای مختلف را دفاع از آرمانها، ارزشها و هویت انقلابی و ملی در مقابل دشمن «غدار، زرنگ، متقلب و شیطانصفت» خواندند و گفتند: دولت آمریکا امروز مظهر دشمنی استکبار با ملت ایران است.
ایشان با تأکید بر اینکه اکنون درگیری اصلی در عرصه جهانی میان جبهه حرکت استکباری به سردمداری آمریکا و جبهه حرکت ارزشی و استقلال ملی و هویتی با محوریت جمهوری اسلامی ایران است، افزودند: استکبار علاوه بر سازمانها و دستگاههای سیاسی، از قدرت مالی و پشتوانه کمپانیها و شرکتهای بزرگ صهیونیستی برخوردار است و درواقع جبهه استکبار با استفاده از مثلث زر و زور و تزویر درحال برنامهریزی مستمر است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: تزویر در عملکرد دستگاههای سیاسی و دیپلماسی استکبار یعنی در همان حالی که به شما لبخند میزنند و شما را در آغوش میگیرند، خنجر خود را در قلبتان فرو میکنند.
ایشان با اشاره به ضرورت هوشیاری دایم در مقابل شیوههای مختلف «دشمنی سخت و نرم استکبار» خاطرنشان کردند: ازجمله موضوعات بسیار مهم در دشمنی نرم، استفاده از پروژه «نفوذ» است.
رهبر انقلاب افزودند: برخی به طرح موضوع نفوذ واکنش نشان دادند و گفتند که از این موضوع، استفاده جناحی میشود. البته اگر کسانی از آن استفاده جناحی میکنند، کار اشتباهی است، اما این حرفها نباید موجب غفلت از اصل موضوع «نفوذ» و فراموشی آن شود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: مهم این است که بدانیم و باور کنیم که دشمن درحال طراحی و برنامهریزی در این زمینه است. رهبر انقلاب «نفوذ موردی» و «نفوذ شبکهای و جریانی» را دو روش عمده طراحان و برنامهریزان این پدیده برشمردند.
ایشان در تبیین نفوذ موردی که نمونههای زیادی در گذشته و حال دارد، خاطرنشان کردند: در این شیوه که در دستگاههای سیاسی، حکومتی و حتی دینی سابقهای طولانی دارد، عناصر نفوذی با زدن ماسک رفتاری یا گفتاری و در چهره دوست، در خانه افراد مورد نظر یا دستگاه و تشکیلات فرد مسئول ورود میکنند.
حضرت آیتالله خامنهای «جمعآوری اطلاعات» و «جاسوسی» را ازجمله اهداف نفوذ موردی خواندند اما تأکید کردند: هدف مهمتری که در نفوذ موردی تعقیب میشود «تصمیمسازی» است.
ایشان افزودند: در روش تصمیمسازی، فرد نفوذی تلاش میکند نگاه مسئول یا شخص موثر در حرکتهای جامعه و کشور را در قبال مسائل مختلف تغییر دهد تا او همان تصمیمی را بگیرد و حرکتی را انجام دهد که آنها میخواهند.
رهبر انقلاب «نفوذ جریانی و شبکهای» را خطرناکتر از روشهای دیگر خواندند و افزودند: در این روش، دشمن عمدتا با دو وسیله «پول و جاذبههای جنسی»، در درون ملت و در داخل کشور شبکهسازی میکند تا آرمانها، باورها و در نتیجه سبک زندگی را تغییر دهد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: در نفوذ بسیار خطرناک جریانی، مجموعهای از افراد با هدفی دروغین، با روشهای متفاوت با هم مرتبط میشوند تا نگاه آنها به مسائل مختلف به تدریج تغییر کند و شبیه نگاه دشمن شود.
رهبر انقلاب این تغییر نگاه را زمینهساز تغییر آرمانها، باورها و ارزشها دانستند و گفتند: به این ترتیب بیگانگان، بدون شناخته شدن و به خطر افتادن، اهداف خود را محقق میکنند.
حضرت آیتالله خامنهای مسئولان، مدیران، نخبگان و افراد موثر در تصمیمات کلان را هدفهای مشخص پروژه نفوذ خواندند و بار دیگر تأکید کردند: نباید با استناد به سوءاستفاده احتمالی و جناحی برخی اشخاص، اصل قضیه نفوذ و اهمیت این مسأله را کمرنگ جلوه داد.
ایشان «مسائل حاشیهای» را مکمل جریان نفوذ خواندند و افزودند: در این قضیه، کسانی که بر ارزشها و اصالتها پای میفشرند به افراطیگری و تندروی متهم میشوند تا در سایه سکوت آنها و تضعیف تدریجی ارزشها و آرمانها، زمینه تحقق اهداف پروژه نفوذ
فراهم شود.
رهبر انقلاب در همین زمینه با انتقاد شدید از کسانی و جریانهایی که با اتهام افراطیگری، بسیج را تخطئه میکنند، افزودند: نمیگوییم این افراد و جریانها، این کار را آگاهانه انجام میدهند اما با این اتهامات، دانسته یا ندانسته، خاکریز مستحکم بسیج را تضعیف و پروژه خطرناک نفوذ دشمن را تکمیل میکنند.
ایشان با توصیه و نصیحت به کسانی که از جایگاهها و تریبونهای مختلف، حامیان اصالتها و بنیانهای انقلاب را تضعیف و تخطئه میکنند، افزودند: نباید هرکسی از ارزشها و محکمات انقلاب و امام(ره) گفت با اتهام جناحیگری و افراطیگری روبهرو شود.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به رشد و بالندگی و «تأثیرگذاری و برکات مستمر بسیج» خاطرنشان کردند: آینده بسیج درخشان است اما باید مراقب آفاتی بود که بهویژه از درون، درخت تنومند بسیج را تهدید میکند.
رهبر انقلاب غرور، غفلت ناشی از غرور و ورود به مسابقه زرق و برق دنیوی را ازجمله آفات درونی دانستند که بسیج و بسیجیان باید کاملا مراقب آنها باشند.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین اولویتهای بسیج، تقوا و بصیرت را مورد تأکید قرار دادند و افزودند: باید صحنه داخلی کشور، رد پای دشمنان و نقاط استحکام درونی را خوب درک کنیم و جایگاه رفیع و پرعزت ملت ایران را در منطقه و جهان بشناسیم.
ایشان با انتقاد از کسانی که با احساس حقارت در مقابل غرب، تواناییها و ظرفیتهای عظیم ملت
ایران را انکار میکنند، افزودند: البته در داخل، ضعفهایی وجود دارد اما نباید با شیفتگی در مقابل بیگانگان و تحقیر ملت، جایگاه مهم ایران در منطقه و جهان و دستاوردها و تواناییهای این مردم «بزرگ، عزیز و شرافتمند» را نادیده گرفت. حضرت آیتالله خامنهای آمادگی روزافزون را از دیگر اولویتهای بسیج خواندند و تأکید کردند: نمیتوانیم در نزاع جبهه استکبار با جبهه ارزشها و استقلالطلبی بیتفاوت باشیم و بر همین اساس مواضع جمهوری اسلامی ایران در قضایای مختلف منطقه بهویژه موضوع فلسطین و مسائل بحرین، یمن و سوریه و عراق کاملا روشن و منطقی است.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه هدف اصلی جبهه استکبار به فراموشی سپرده شدن آرمان فلسطین است، گفتند: با وجود همه تلاشهای جبهه استکبار و حتی همراهی دولتهای عربی، انتفاضه مردم فلسطین در کرانه باختری آغاز شده است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به عملکرد ظالمانه رسانههای استکباری درخصوص موضوع فلسطین، خاطرنشان کردند: این رسانهها، مردمی را که در اعتراض به اشغال سرزمین خود و نابودی خانههایشان، سنگ پرتاب میکنند، تروریست مینامند! و در حمایت از گروهی که زندگی و آبروی فلسطینیها را نابود کرده است، میگویند «از خود دفاع میکند».
ایشان افزودند: آیا چنین برخورد و نگاهی به موضوع فلسطین، خطا و ظلم کوچکی است که بتوان از کنار آن به راحتی گذشت و بیتفاوت بود.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: ما از حرکت مردم فلسطین با همه وجود و هرگونه و تا هر زمان که بتوانیم، دفاع خواهیم کرد.
حضرت آیتالله خامنهای به موضوع بحرین نیز اشاره کردند و گفتند: گناه مردم بحرین چیست؟ آیا آنها خواهان چیزی جز حق رأی برای هر یک از مردم هستند؟ آیا این، دموکراسی نیست! مگر غربیها مدعی حمایت از دموکراسی نیستند؟
ایشان با اشاره به فشار و اهانت به مردم بحرین و تحقیر آنها از جانب یک اقلیت ظالمِ صاحب قدرت افزودند: کار این اقلیت ظالم به جایی رسیده است که به مقدسات و عزاداری محرم مردم بحرین توهین میکند.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین به ماهها حملات بیوقفه به مردم مظلوم یمن اشاره کردند و گفتند: در چنین شرایطی دستگاههای مدعی دموکراسی و حقوق بشر، از کسانی که مردم یمن را آماج حملات قرار دادهاند، حمایت میکنند.
حضرت آیتالله خامنهای در مورد مسائل سوریه و عراق نیز خاطرنشان کردند: جبهه استکبار، در این دو کشور از خبیثترین و شقیترین تروریستها حمایت میکنند و در سوریه اصرار دارند که نحوه تشکیل حکومت از طرف آنها مشخص شود.
ایشان گفتند: شما چکاره هستید و چه حقی دارید که از آن طرف دنیا، برای مردم سوریه تعیین تکلیف میکنید. هر ملتی باید حکومت خود را، خودش تعیین کند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: بسیج میتواند تبیین کند که مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال فلسطین، سوریه، عراق، یمن و بحرین، منطقیترین مواضعی است که یک انسان منصف و عاقل میتواند اتخاذ کند.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان، بسیج را یک ذخیره و گنج بیپایان خواندند و تأکید کردند: به توفیق الهی، ملت ایران این گنج
با ارزش را حفظ و بیشتر استخراج خواهد کرد و به کمک این همتها و ارادهها و بصیرتها، به اوج تعالی و ترقی مورد نظر خود خواهد رسید و کاری هم از دست دشمنان بر نخواهد آمد.
پيش از بيانات رهبر معظم انقلاب، سردار سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، بسیج را مولود معنوی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی خواند و گفت: بسیج درحال مهیاسازی خود برای بهعهده گرفتن نقشهای جهانی در مسیر نیل به آرمانهای انقلاب اسلامی و تغییر موازنه به سود مستضعفان و مسلمانان است.
سردار سرتيپ محمدرضا نقدی، رئيس سازمان بسيج مستضعفين نيز در سخنانی با اشاره به تحقق خواسته امام راحل مبنی بر گسترش بسیج در همه اقشار، خاطرنشان کرد: بسیجیان تا آخرین قطره خون پای عهدی که با شهیدان بستهاند، ایستاده و تا نابودی ظلم از پای نخواهند نشست.