شماره ۷۲۳ | ۱۳۹۴ پنج شنبه ۵ آذر
صفحه را ببند
یونیسف درباره تأثیر تغییرات آب و هوایی بر کودکان هشدار داد
کودکان بیشترین قربانیان تغییرات جوی

شهروند| یونیسف درگزارشی اعلام کرد: حدود 690‌میلیون کودک یعنی یک‌سوم تمام کودکان جهان به دلیل تغییرات جوی در معرض بیماری، فقر و حتی مرگ قرار دارند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در کمتر از یک‌هفته مانده به کنفرانس تغییرات آب و هوایی پاریس، با انتشار یک مطالعه، کشورها را به اقدامی اضطراری در رابطه با تغییر و تحولات اقلیمی فرا خوانده است.
به گزارش دویچه‌وله، «آنتونی لیک»، رئیس صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) می‌گوید که تغییر و تحولات اقلیمی بیش از همه کودکان را درمعرض آسیب قرار داده است. از نظر او اگر اجلاس سران در پاریس در ماه دسامبر به پیمانی مناسب برای کاهش گازهای گلخانه‌ای و مهار گرمایش جو زمین نینجامد، صدها‌میلیون کودک در سراسر جهان در معرض خطر خواهند بود.
براساس تحقیق تازه یونیسف درمناطقی که بیشتر درمعرض تهدیدات اقلیمی هستند، حدود 690‌میلیون کودک زندگی می‌کنند. درحدود 530‌میلیون کودک مقیم کشورهایی هستند که دائما با سیل‌های توام با فجایع انسانی و طبیعی مواجه‌اند. اغلب این کشورها در آسیا واقع شده‌اند. 160‌میلیون کودک هم در مناطقی از آفریقا زندگی می‌کنند که دائما در معرض خشکسالی هستند.«نیکلاس ریس» از نویسندگان تحقیق یادشده می‌گوید که افزایش گرمای زمین پدیده‌هایی مانند گردباد، سیل و خشکسالی را شدت و تناوب بیشتری بخشیده که افزایش مالاریا، اسهال و بیماری‌های ریوی و سوءتغذیه از پیامدهای آن است. کودکان بیش از سایرین در معرض این آسیب‌ها و بیماری‌ها قرار دارند و مرگ‌ومیر در آنها هم طبعا افزایش خواهد یافت.
خشکسالی عملا سبب کاهش موادغذایی برای تأمین خوراک اهالی و بالارفتن بهای مایحتاج عمومی می‌شود و عملا سوءتغذیه را درمناطق فقیر جهان شدت می‌بخشد. کمبود موادغذایی و سوءتغذیه عامل نیمی از مرگ‌ومیرها درمیان کودکان تلقی می‌شوند. در برابر گرمای شدیدی که هم‌اکنون جو زمین به سبب افزایش گازهای گلخانه‌ای با آن روبه‌روست، بیش از همه کودکان کم‌سن و‌ سال در معرض خطرند.
مطالعه یونیسف پیش از اجلاس سران جهان در پاریس انتشار یافته است. موضوع این اجلاس که روز 30 نوامبر برگزار خواهد شد، رسیدن به توافقی برای کاهش گازهای گلخانه‌ای و مهار گرمای زمین است. این پیمان قرار است ‌سال 2020 جایگزین پیمان کیوتو مانع از آن شود که گرمای زمین تا آخر قرن حاضر نسبت به آغاز دوران صنعتی‌شدن جهان بیش از دو درجه افزایش یابد. یونیسف از این اجلاس خواسته است که علاوه بر تمهیدات در راستای جلوگیری از گرمای زمین برای مقابله با خطراتی که کودکان را تهدید می‌کنند، نیز تدابیر و تصمیماتی اتخاذ کند.


تعداد بازدید :  94