| گلزار مولایی | مشاور تغذیه |
به افراد دارنده چربی توصیه میشود از سرکه و آبلیمو برای کاهش کلسترول خون و چربی استفاده کنند.
سرکه یکی از فرآوردههای طبیعی است که مصرف خوراکی بیشتری دارد. سرکه بیشترین کاربرد را در تهیه انواع ترشیجات دارد. سرکه سرشار از ویتامین C با مزه ترش است. مصرف سرکه در انواع ترشی و سالادها باعث خوشمزگی، طعمدهندگی و تحریک اشتها میشود همچنین ترشح شیره گوارشی به واسطه مصرف سرکه فرآیند هضم غذا را راحتتر میکند. سرکه سرشار از ویتامینها و املاح معدنی است از این جهت وقتی این ماده به ترشیجات یا سالادها اضافه میشود طعم سرکه سبب جذب مواد ویتامینی و پروتیینی موجود در سالاد مثل کاهو، هویج، خیار وگوجهفرنگی خواهد شد. سرکه و حتی آبلیمو به دلیل ترشی مزه و ویتامین C موجود در آن حاوی اسید اسکوربیک است و به افرادی که چربی دارند توصیه میشود از سرکه سفید برای کاهش کلسترول خون و چربی استفاده کنند چرا که سرکه خون را رقیق کرده و تجزیهکننده چربی و عامل دفع سموم بدن است. مصرف سرکه تاثیر خوبی در سوخت و ساز بدن دارد. سرکه توانایی از بینبردن باکتریهای مضر دستگاه گوارش را دارد به همین دلیل به افرادی که با مشکل یبوست، اسهال، دل درد و نفخ روبهرو هستند، توصیه میشود از این ماده استفاده کنند. افرادیکه مبتلا به ضعف اعصاب، درد مفاصل و زخم معده هستند از مصرف این مایع به دلیل اسیدی بودن پرهیز کنند.