شماره ۳۶۸ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ شهريور
صفحه را ببند
خانه به خانه

کاشت پسته راه نجات دریاچه ارومیه
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی، یکی از مهم‌ترین راهکارهای مقابله با وضع فعلی دریاچه ارومیه را کشت نهال پسته در حاشیه این دریاچه عنوان کرد.   
ایوب ایرانی فام در گفت‌وگو با ایسنا  افزود: کارشناسان کاهش سفره‌های آب زیرزمینی و کاهش کیفیت آب و خاک اراضی را از عوامل کم‌آبی دریاچه ارومیه می‌دانند.   
وی ادامه داد: با هدف جلوگیری هر چه بیشتر از وقوع فاجعه زیست محیطی در شهرستان‌های حاشیه این دریاچه و حمایت مستقیم از بهره‌برداران بخش کشاورزی در این منطقه، توسعه کشت پسته به‌عنوان راهکاری مناسب برای اصلاح الگوی کشت با توسعه گونه‌های باغی با نیاز آبی کمتر در حاشیه دریاچه ارومیه، مورد توجه برنامه‌ریزان سازمان قرار داشته و توسط این مدیریت در فاز اجرایی قرار گرفته است.   
وی با بیان این‌که 30‌هزار هکتار از اراضی حاشیه دریاچه ارومیه قابلیت کشت پسته را دارند، یادآور شد: پسته بعد از درخت خرما، متحمل‌ترین گونه گیاهی در مقابل خشکی و کم‌آبی است.   
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان
جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی ضمن معرفی شهرستان‌های مناسب برای کشت پسته افزود: تعدادی از شهرستان‌های موجود در حاشیه این دریاچه از جمله، شهرستان‌های جلفا، شبستر، آذرشهر، اسکو و مناطق یکانات، یامچی و کشکسرای شهرستان مرند و بسیاری از اراضی حاشیه شرق دریاچه ارومیه مناسب برای کشت پسته است.   
وی ادامه داد: ارزیابی‌های میدانی بر روی ارقام مختلف پسته نشان داده است که تعدادی از انواع پسته‌ها، سازگاری مناسبی با شرایط اقلیمی استان دارند.   
ایرانی‌فام با اشاره به تاثیرگذار بودن توسعه روش‌های پیشرفته آبیاری به‌عنوان راهکاری برای سازگاری با وضع فعلی این دریاچه، تأکید کرد: توسعه ارقام تحمل‌کننده شوری برای این سازگاری قابل توصیه است.   
وی گفت: افزایش راندمان تولید، بهبود کیفیت محصولات، کاهش ضایعات و تولید محصول سالم با برطرف شدن کم‌آبی در دریاچه ارومیه قابل پیش‌بینی است.   

به روزرسانی اطلاعات اعضای جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی  
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی از به روز رسانی اطلاعات اعضای (داوطلب،امدادگر و جوان)جمعیت در راستای طرح تحول جمعیت هلال‌احمر خبر داد.   مرتضی سلیمی در گفت‌وگو با «شهروند» گفت:  از آنجایی که پایه و اساس حرکت و پیشرفت جمعیت نیروی انسانی آن به‌خصوص اعضای داوطلب است، به روزشدن اطلاعات می‌تواند تأثیر چشمگیری بر تحول و حرکت‌ رو به جلو جمعیت هلال‌احمر داشته باشد.   مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان با بیان این‌که جمعیت هلال‌احمر از نظر سخت افزاری و امکانات در حد خوبی قرار دارد، گفت، تحول در بکار‌گیری سریع و به موقع تجهیزات، امکانات، نیروی انسانی آگاه، آشنا و عالم حایز اهمیت است.  
وی افزود: قطعا به روز رسانی آمار داوطلبان حوزه‌های عملیاتی، آگاهی از آخرین وضع آموزشی، آگاهی از توانمندی‌ها و مهارت‌های فردی اعضاء و استفاده از اطلاعات جدید در کیفی‌سازی اقدامات و سیر تحولی جمعیت اثر بخش خواهد بود.   سلیمی بر آینده‌نگری در برنامه‌های جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی تأکید کرد و اظهار داشت: باید با بررسی وضع موجود، نگاه به گذشته، آینده را پیش‌بینی و نگارش کنیم و نظام‌های مختلف شامل نظام مدیریت سوانح، نظام امدادرسانی، نظام یکپارچه آمار و اطلاعات و نظام دستمزد و هزینه و درآمد در جمعیت هلال‌احمر استان دنبال شود. 


تعداد بازدید :  187