دیپلماسی حوزوی لاریجانی
شهروند| در تقسیمبندی جناحهای سیاسی ایران علی لاریجانی را جزء اصولگرایان سنتی ردهبندی میکنند، جامعه اسلامی مدرسین حوزه علمیه قم و نیز جامعه روحانیت مبارز همواره از نزدیکترین پایگاههای مذهبی و سیاسی به رئیس مجلس بودهاند و شاید از همین رو است که هیچگاه ارتباط مداوم لاریجانی با علمای قم خدشهدار نشده است. این روزها رئیس مجلس تحت فشارهای شدیدی از سوی نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری و نیز دیگر نمایندگان عضو فراکسیون اصولگرایان قرار دارد. فراکسیونی که در ابتدای تشکیل مجلس نهم جزء اقلیت بود و حالا به مرور نمایندگان بیشتری را در مجلس به سوی خود جلب کرده است. رئیس مجلس در هفته گذشته صراحتاً از سوی چند تن از اعضای فراکسیون رقیب به استبداد و دیکتاتوری متهم شد، حالا به نظر میرسد تعطیلات تابستانی مجلس فرصت مناسبی است که لاریجانی در دیدار با علمای قم برخی مسائل داخلی و اقتصادی را مورد بررسی قرار دهد. دیدارهای قم از سویی میتواند در تقویت پایگاه سیاسی رئیس مجلس موثر باشد و از سوی دیگر علما را در جریان ریز مسائل سیاسی درون مجلس و نیز سیاست داخلی کشور قرار خواهد داد. بر همین اساس لاریجانی عصر روز جمعه با حضرت آیتاللهالعظمی وحیدخراسانی و حضرات آیات امینی، خرازی، مسعودیخمینی و حسینیبوشهری دیدار و گفت وگو کرد. به گزارش خانه ملت، در این دیدار، لاریجانی گزارشی از فعالیتهای مجلس شورای اسلامی برای رفع مشکلات اقتصادی کشور ارایه و در رابطه با مهمترین مسائل داخلی و خارجی نکاتی را بیان کرد. حضرت آیتالله وحید خراسانی نیز ضمن تشکر از تلاشهای دکتر لاریجانی توصیه داشتند که نمایندگان مجلس باید به شرایط وکالت مردم توجه جدی کنند و در چارچوب ضوابط شرعی به وظایف خود عمل نمایند. آیتالله وحید خراسانی توجه لازم به مشکلات مردم و شرایط منطقهای را ضروری عنوان کرده و تأکید کردند: امروز بیش از هر زمانی نیاز به اتحاد و یکپارچگی در کشور و تلاش برای رفع مشکلات مردم وجود دارد.
روز شنبه نیز لاریجانی با آیتالله سبحانی از مراجع عالیقدر تقلید و همچنین آیتالله غروی عضو برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار کرد. به گزارش خبرگزاری مجلس شورای اسلامی در این دیدارها بر حفظ وحدت بین دولت و مجلس برای بهبود وضع کشور تأکید شد. در ادامه دیدارهای رئیس مجلس شورای اسلامی آیتالله علویگرگانی از همکاری و هماهنگی دولت و مجلس ابراز رضایت کرد و گفت: امیدوار است این موضوع ادامه داشته باشد.
شورای نگهبان در شرایط انتخابشوندگان مجلس خبرگان نقشی ندارد
سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری گفت: هنوز لایحه یا طرحی درباره اصل ۱۱۳ قانون اساسی برای تفسیر حدود اختیارات رئیسجمهوری به شورای نگهبان ارسال نشده است. به گزارش فارس، نجاتالله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان روز گذشته در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با استناد به آییننامه شورای نگهبان اظهار داشت: مواضع شورای نگهبان صرفا از طریق سخنگو و اطلاعیههای شورا به اطلاع عموم خواهد رسید و موضعگیریهای اعضای دیگر هیچکدام مواضع رسمی شورا نخواهد بود. وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در زمینه اظهارنظر اخیر رئیس دیوان عدالت اداری درباره اصل 113 قانون اساسی که درخصوص حدود اختیارات رئیسجمهوری است، گفت: به محض اینکه طرح یا لایحه یا درخواست تفسیر درباره اصل 113 قانون اساسی تقدیم شورای نگهبان شود، این شورا به وظیفه خود در این زمینه عمل خواهد کرد، فعلا تفاسیری درباره این اصل وجود دارد و هنوز ضرورتی به تفسیر جدید از این اصل احساس نشده است. در ادامه این نشست خبری خبرنگاری درباره شرط سنی اعضای مجلس خبرگان رهبری سوال کرد که سخنگوی شورای نگهبان پاسخ داد: اولین قانون درباره خبرگان رهبری توسط خود مجلس خبرگان تصویب شده و شرایط انتخابشوندگان مجلس خبرگان رهبری نیز توسط خود مجلس خبرگان تصویب خواهد شد و شورای نگهبان در این زمینه نقشی ندارد.
نماینده مبارکه: 60 امضا پای استیضاح رحمانیفضلی است
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی درباره طرح استیضاح وزیر کشور میگوید: رحمانیفضلی فاصله زیادی از مجلس گرفته و اصلا به درخواستها و تذکرات ما توجهی ندارد. ایشان بههر حال باید پاسخگوی موضوعات مربوط به حوزه کاری خودش باشد. به گزارش پیامنو، علی ایرانپور با بیان این مطلب ادامه داده است: ما الان میبینیم که بحث ناامنی و ورود اتباع غیرقانونی برخی از کشورها به ایران و آن هم در شرایط ناامن منطقه چندان جدی گرفته نمیشود. به هر حال بحث ناامنیهای مرزی کشور در این اواخر منجر به چند نوبت گروگانگیری شده است. وی افزوده است: اینکه همه از وزارت کشور بهعنوان یکی از متولیان عمده امور اجرایی حمایت کنیم وظیفه همه ما است اما اینکه وزیر کشور چشم خود را بر بسیاری از مشکلات ببندد و از کنار مشکلات به سادگی رد شود برای ما غیرقابل پذیرش است.