پوتین:دشمنان اسد تروریست هستند نه مخالف
رئیسجمهوری روسیه تنها راه حلوفصل جنگ در سوریه را حمایت از دولت مشروع موجود در این کشور در نبردش با تروریسم دانست. به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهوری روسیه در مصاحبه با برنامه 60 دقیقهای شبکه «سیبیاس» آمریکا با محوریت سخنرانی وی در مجمع عمومی سازمان ملل، نظیر تهدید جهانی تروریسم، وضع سوریه و راههای مقابله با بحران این کشور گفت که خواهان یک جبهه متحد برای مبارزه با تهدید تروریست در منطقه است. رئیسجمهوری روسیه درخصوص حضور نیروهای این کشور در سوریه گفت: «فعالیتهای روسیه در سوریه محدود به تأمین سلاح برای دولت سوریه، آموزش پرسنل نظامی و اعطای کمکهای انساندوستانه به مردم سوریه میشوند». پوتین تأکید کرد: «فعالیتهای ما براساس اصول بنیادین حقوق بینالملل مدرن است که براساس آن هرگونه کمکی اعم از کمکهای نظامی میتوانند منحصرا به یک کشور یا یک کشور دیگر یا دولتهای مشروع آنها مطابق رضایت یا درخواست آنها یا تصمیم شورای امنیت سازمان ملل ارایه شوند». پوتین در ادامه و در حمایت از دولت سوریه عنوان کرد: «از نقطه نظر روسیه تنها یک ارتش قانونی و معمول در سوریه وجود دارد و آن ارتش بشار اسد، رئیسجمهوری این کشور است. بشار اسد با آنچه که برخی از شرکای بینالمللی ما بهعنوان اپوزیسیون تفسیر میکنند، مواجه نشده است، در حقیقت ارتش بشار اسد درحال جنگیدن با سازمانهای تروریستی است».
پوتین همچنین تأکید کرد: تلاشهای آمریکا برای آموزش بخش جنگطلب نیروهای مخالف سوری شکست خورده است. هدف آمریکا در اجرای طرح خود آموزش 12هزار شبهنظامی مخالف سوری عنوان شده که تاکنون تنها 60 تن از این شبهنظامیان توانستهاند آموزشها را کامل کنند و تنها چهار یا پنج نفر بودند که عملا سلاح به دست گرفتند، درحالیکه بقیه آنها فرار کرده و با سلاحهای آمریکایی به داعش پیوستند. رئیسجمهوری روسیه با انتقاد از اقدامات آمریکا در سوریه اظهار کرد: «از نظر من ارایه حمایت نظامی به ساختارهای غیرقانونی برخلاف اصول قوانین بینالملل مدرن منشور سازمان ملل است».
وی افزود: «روسیه تنها از نهادهای دولتی مشروع حمایت کرده و تلاش دارد تا یک پاسخ متحد به تهدید افراطگری را تضمین کند. ما به کشورهای منطقه پیشنهاد همکاری دادهایم و به دنبال ایجاد چارچوبی منسجم برای مقابله با داعش هستیم. ما از یک برنامه مشترک برای اقدام دستهجمعی علیه تروریستها استقبال خواهیم کرد».
گزینه اصلی ریاست مجلس نمایندگان آمریکا معرفی شد
پس از آنکه جان بوئنر خبر استعفای خود را از ریاست مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد، کوین مککارتی، معاون جمهوریخواه وی از ایالت کالیفرنیا بهعنوان گزینه اصلی جانشینی او مطرح شده است. به گزارش ایسنا، «کوین مککارتی»، رهبر اکثریت جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا با توجه به مزیت تصدی موقت سمت ریاست این مجلس تا زمان تعیین رئیس جدید، به احتمال زیاد خواهان جانشینی بوئنر میشود. اگرچه مککارتی هنوز رسما اعلام نکرده که به دنبال رسیدن به ریاست مجلس نمایندگان است، اما جان بوئنر در اظهارات روز جمعه خود گفت، از نظر وی مککارتی میتواند رئیسی عالی برای این مجلس باشد. بوئنر در روز جمعه رسما کنارهگیری خود از ریاست مجلس نمایندگان آمریکا را اعلام کرد. بعد از آنکه بوئنر اعلام کرد، ماه آینده میلادی از ریاست مجلس نمایندگان آمریکا کنارهگیری خواهد کرد، مککارتی با انتشار بیانیهای بوئنر را یک رهبر و مربی واقعی خواند. مککارتی در این بیانیه اظهار کرد: «کنارهگیری از یک جایگاه پرقدرت نیازمند یک تواضع عمیق است و شخصیت جان بوئنر بینظیر است. اکنون زمان آن است که ما بر بهبود و متحد کردن خود برای مقابله با چالشهای پیشرو و اجرای بهترین تلاشهایمان برای مردم آمریکا تمرکز کنیم».
فرانسه حملات هوایی خود علیه داعش را آغاز کرد
مقامهای فرانسوی از انجام نخستین بمباران هوایی این کشور در سوریه و علیه گروه تروریستی داعش خبر دادند. به گزارش ایلنا، مسئولان ریاستجمهوری فرانسه دیروز -یکشنبه- در بیانیهای اعلام کردند که جتهای جنگنده این کشور برای نخستین بار مواضع گروه تروریستی داعش را در سوریه بمباران کردند. در این بیانیه آمده است: «کشور ما بر جنگ علیه تهدید تروریسم که داعش ایجاد کرده است، تأکید میکند و هر بار که امنیت ملی ما مورد تهدید قرار بگیرد، حملههای هوایی را انجام میدهیم». مقامهای فرانسوی همچنین اعلام کردند که حملههای هوایی با استفاده از اطلاعات جمعآوری شده از پروازهای شناسایی این کشور بر فراز سوریه و هماهنگ با دیگر اعضای ائتلاف علیه داعش انجام شده است. بیانیه فرانسه همچنین میافزاید: «مسالهای که بیش از هر چیز در سوریه اهمیت دارد، انتقال قدرت سیاسی به منظور هماهنگی میان عناصر دولت و گروههای میانهرو است».