| هاجر سلیمی شیوایی | روزنامهنگار|
امدادگر جوان در یکی از طرحهای سالمسازی انزلی به زیر یک آلاچیق ساده و با امکانات موجود، مسافران حادثهدیده را در تابستان سوزان امسال، تیمار میکند. «اعظم غلامی»، شیرینترین لحظههای امدادرسانی را زمانی میداند که بالای سر مصدوم رسیده و آرامش و اعتماد را در چهره خانوادهاش میبیند.
او میگوید: «حضور امدادگران در کنار مصدومان از تنش و نگرانی خانوادهها کاسته و به آنان آرامش و اطمینانخاطر میدهد که این موضوع برای ما خیلی باارزش است هرچند خودمان فشار و استرس زیادی را تحمل میکنیم.»
به گفته او، آنچه امدادگران جمعیت هلالاحمر را به انجام و ادامه کارشان مشتاق میکند عشق و علاقه است، علاقهای که سبب ماندگاری آنان علیرغم اضطراب و تنشهای فراوان ناشی از کار میشود.
او همچنین خواستار تأمین امکانات مطلوبتر از جمله ایجاد جایگاه مناسب و خنک برای استقرار امدادگران جهت ارایه خدمات بهتر به حادثهدیدگان بهویژه افراد دچار گرمازدگی شد.
دیگر امدادگر جمعیت هلالاحمر شهرستان انزلی نیز گفت: «طرحهای سالمسازی دریا در مواقعی که آسمان ابری بوده و از شرایط جوی مناسبی برخوردار نیست، تعطیل هستند اما برخی از مسافران بدون توجه به هشدارها اقدام به شنا کرده که متاسفانه دچار حادثه میشوند.» «آرمین مشتریخواه»، انجام بهترین روش امدادرسانی و کمک به افرادی که دچار حادثه غرقشدگی میشوند را از دغدغههای مهم امدادگران دانست. او با بیان اینکه تعداد کم امدادگران هلالاحمر به دلیل عدممشارکت لازم صاحبان طرحها، کمک به مصدومان را سخت میکند، یادآور شد: «درمان سرپایی حادثهدیدگان به سهولت انجام میشود اما در مواقع بحرانی و وقوع حادثه غرقشدگی بهویژه در طرح شنای خواهران، مشکلات بسیاری ایجاد میشود اما این موضوع حتی لحظهای از تلاش همهجانبه امدادگران برای نجات جان مصدومان نمیکاهد.»
امدادگران نوعدوست جمعیت هلالاحمر بندرانزلی که دورههای غواصی و نجات غریق را نیز طی کردهاند، در بسیاری از مواقع به تبعیت از حس انساندوستانهای قوی، بهرغم آنکه وظیفهای درخصوص نجات افراد غریق در دریا ندارند اما مسئولانه به کمک ناجیان غریق شتافته و از هیچ تلاشی برای رهایی جان یک انسان از امواج بیرحم دریا دریغ نمیکنند و بدین گونه، گریههایی که به واسطه کمکرسانی به خندهای لذتبخش مبدل میشوند، بهعنوان بهترین خاطره مشترک امدادگران محسوب میشود که «صادق مهدیپور» دیگر امدادگر ساعی انزلی نیز به آن اشاره کرده و میگوید: «اما متاسفانه دیدن افرادی که به دلیل شنا در مکانهای ممنوع یا در روزهای ناآرام و مواج دریا، جان خود را از دست میدهند، از بدترین لحظات ما است.» رئیس جمعیت هلالاحمر بندرانزلی نیز از امدادرسانی و نجات 123 نفر حادثهدیده در طرحهای سالمسازی دریا خبر داد. اکبر صبربخش با بیان اینکه در سالجاری با هماهنگی ستاد سلامت دریا در فرمانداری بندرانزلی، نسبت به پوشش امدادی 5نقطه از طرحهای ساحلی این شهرستان اقدام کردیم، ادامه داد: «امدادگران این جمعیت از 12خردادماه امسال تاکنون 123نفر را از غرقشدگی نجات دادهاند که از این تعداد 12مورد به بیمارستان اعزام و بقیه در مکانهای ساحلی درمان شدند.» به گفته رئیس جمعیت هلالاحمر بندرانزلی، 50 امدادگر آقا و 30امدادگر خانم در ساحل جفرود، ساحل طالبآباد، ساحل قو همه روزه از ساعت 8 تا 20 و در سپیدکنار متین و آسیای میانه روزهای تعطیل و روزهای پنجشنبه و جمعه مستقر هستند. او خاطرنشان کرد: «امدادگران جمعیت هلالاحمر بندر انزلی هرساله دورههای تخصصی و بازآموزی را میگذرانند و پس از کسب امتیازات دوره، نسبت به استقرار آنان در مکانهای ساحلی اقدام میشود.»
صبربخش سپس به استقرار پایگاه ثابت امداد دریایی و ساحلی انزلی در طول سال اشاره و تصریح کرد: «این پایگاه با 3 دستگاه آمبولانس دریایی و یک خودرو آمبولانس جهت خدماترسانی به مسافران در محل پل ولایت این شهرستان مستقر است.»
مسئول امدادونجات جمعیت هلالاحمر بندرانزلی نیز گفت: «یک ناخدا و 3نفر نجاتگر با 2دستگاه آمبولانس دریایی و «قایق جیمینی» در پایگاه ثابت امداد دریایی و ساحلی انزلی، اقدام به گشتزنی در تالاب، کانال کشتیرانی و نوار ساحلی (داخل طرحهای سالمسازی) میکنند. عباس سوناز با بیان اینکه برخی از امدادگران دوره غواصی و تعدادی نیز دوره سکانداری دیدهاند، متذکر شد: «امدادگران این پایگاه با تجهیزات کامل از قبیل کیف احیا، بیسیم، لباس غواصی، اکسیژن و... اقدامات اولیه را برای نجات جان مصدومان، رساندن آنان به پایگاه و انتقالشان به مراکز درمانی انجام میدهند.» مسئول امدادونجات جمعیت هلالاحمر بندرانزلی از وقوع حدود 10تصادف دریایی در سالجاری خبر داد و کمعرض و کمعمق بودن مسیرهای مشترک را از دلایل این امر دانست. سوناز خواستار افزایش علایم هشداردهنده دریایی، لایروبی کانالها برای تردد قایقها و افزایش ورودی و خروجیهای زیر پل ولایت شد.
او به ارتباط بیسیمی با عوامل دریایی شهر از جمله اداره کل بنادر و دریانوردی، شیلات، نیروی دریایی، مرزبانی (پلیس دریایی) نیز اشاره کرد و این امر را برای کمکرسانی و ارایه خدمات مطلوبتر حائزاهمیت دانست. سوناز از قطع سهمیه سوخت برای قایقهای امدادی در سالهای اخیر انتقاد کرد و گفت: «پیشتر همهروزه گشت ساحلی داشتیم که این موضوع به همه استفادهکنندگان از سواحل و تالاب احساس امنیت میداد.» گفتنی است تعدادی از امدادگران جمعیت هلالاحمر انزلی با توجه به پرتردد بودن مسیر رشت – انزلی خواستار استقرار پایگاه ثابت جادهای جهت کمکرسانی به مسافران حادثهدیده در این مسیر بودند. امید است مسافران و گردشگرانی که شهرهای ساحلی را برای گذران روزهای خوش سفر برمیگزینند به دور از هرگونه پیشامد ناگوار، خاطراتی فرحبخش را در کنار سواحل نیلگون خزر در بندرانزلی با خود به سوغات برند.