کسب موفقیت ۷۰درصدی منابعطبیعی کرمانشاه در همکاری با سمنها
فرمانده یگان حفاظت منابعطبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: موفقیت بیش از ۷۰درصدی اداره منابعطبیعی استانکرمانشاه در محافظت از منابعطبیعی به کمک گروهها و تشکلهای مردمنهاد کسب شده است.
سرهنگ عباس با اشاره به اینکه از خردادماه هرسال آتشسوزی در سطح مراتع و جنگلهای استان افزایش مییابد، اظهار داشت: به کمک تشکلهای مردمی و برگزاری دورههای آموزشی برای دهیاریها اقدامات لازم جهت جلوگیری از تخریب مراتع و جنگلهای استان در مدت مذکور انجام شده است.
فرمانده یگان حفاظت منابعطبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه از کمکرسانی نیروهای نظامی و ارتش در مناطق مرزی خبرداد و بیان کرد: در مواقع بحرانی و شرایط خاص از کمکرسانی نیروهای نظامی و ارتشی استفاده میشود.
وی با بیان اینکه مرفوک یگان حفاظت، برای دریافت اخبار مردمی در رابطه با تخریب، تصرف و آتشسوزی فعالیتشبانهروزی دارد، اظهار کرد: سامانه 1504 نیز برای دریافت هرگونه گزارش مردمی فعال است و در این صورت نیروهای مربوطه در کوتاهترین زمان ممکن به محل حادثه اعزام میشوند.
سرهنگ بهاری با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون در آتشسوزی مراتع شهرستان صحنه از نیرو و بالگرد جمعیت هلالاحمر استفاده شده است، افزود: در این مدت آتشسوزی شهرستان سرپلذهاب نیز به کمک نیروهای ارتش مهار آمد و از پیشروی آن جلوگیری شد.
فرمانده یگان حفاظت منابعطبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه نابودی جنگلهای بلوط استان را ناشی از وجود ریزگردها دانست و افزود: افزایش دما و تغییرات اقلیمی نیز از دلایل آتشسوزی و نابودی جنگلهای سطح استان محسوب میشود.
فقدان قانون، مهمترین معضل سمنها در کشور
بهمن مشکینی، فقدان قانون را مهمترین مانع فعالیت سمنها در کشور دانست و از تدوین لایحه مشارکتهای اجتماعی تا دو ماه آینده خبر داد.
بهمن مشکینی، معاون امور سازمانهای مردمنهاد وزارت کشور با بیان این مطلب افزود: تعداد سمنها(NGO) در کشور بسیار کمتر از آن چیزی است که باید باشد، این مسأله ناشی از نبود قانون، مدیریت ناصحیح این سازمانها، فقدان فرهنگ در دستگاههای اجرایی، عدم فعالیت و مهارت فعالان اجتماعی و برخوردهای سینوسی با این سازمانها است.
وی مهمترین معضل سمنها را فقدان قانون دانست و تصریح کرد: مقررات باید با نگرشی جدید تغییر کنند، تشکلها و فعالاناجتماعی در این حوزه فعال شوند، آموزشهای لازم را ببینند و مهارت پیدا کنند.
مشکینی با اشاره به اقدامات پیشرو در زمینه احیای سازمانهای مردمنهاد(سمن) ادامه داد: گسترش کمی تشکلها، یکی از این اقدامات است و تلاش میکنیم بحث صدور مجوز را تا میتوانیم ساده کنیم. توسعه کیفی آموزش سمنها و آموزش بدنه اجرایی دولت مسأله بعدی است که در این زمینه پیگیری خواهیم کرد.
مشاور قائممقام وزیر کشور با اشاره به لایحه مشارکتهایاجتماعی افزود: هماکنون لایحه در کمیسیون تخصصی دولت به تصویب رسیده است و کمیسیون اصلی و دولت هم آن را در دو ماه آینده مرور خواهند کرد و به مجلس ارایه خواهد شد.
تنها 10درصد سمنهای خراسانرضوی فعال است
معاون فرهنگی و امور جوانان خراسانرضوی گفت: بیش از 200سمن(NGO) ثبتشده در استان خراسانرضوی وجود دارد که تنها 10درصد آنها فعال هستند. جعفر قدیری با بیان این مطلب افزود: از میان 212 سمن ثبتشده در استان تنها 20سمن فعال هستند. عمده این سازمانها به دلیل تغییرات مدیریتی در سالهای گذشته و دوران فترت حاصل از آن غیرفعال شدهاند. وی گرایش عمده سمنها در این استان را در دو حوزه دینی و اخلاقی اعلام کرد و ادامه داد: عدم فعالیت سمنها در شهرستانهای استان بیشتر اتفاق افتاده و در برخی شهرستانها حتی به کمتر از 2 عدد رسیده است.
معاون فرهنگی و امور جوانان خراسانرضوی، تثبیت جایگاهاجتماعی در تصمیمگیریهای جامعه را مهمترین مطالبه جوانان این استان دانست و اضافه کرد: تا دو ماه گذشته در استان خراسانرضوی به دلیل تغییرات مدیریتی و عدمتثبیت جایگاه تشکیلاتی معاونت در استانها و حتی مرکز سبب شده بود ما سیاستهای مدونی را دنبال نکنیم و امور جوانان دچار فترت شود.