شماره ۳۶۲ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۳ شهريور
صفحه را ببند
چگونه عادت سیگار کشیدن را ترک کنیم؟

 بهترین کاری که شما می‌توانید انجام دهید مصمم شدن برای ترک سیگار است، اما باید توجه داشته باشید که این تازه ابتدای یک راه دشوار است. هنگام ترک سیگار ممکن است وسوسه شدیدی به مصرف مجدد آن داشته باشید ممکن است احساس عدم آرامش، تشدید استرس و کاهش هوشیاری نیز به شما دست دهد. همچنین می‌توانید برای ترک سیگار از مجموعه‌ای از امکانات و راهکارهای مختلف استفاده کنید.
نخستین گام، تصمیم‌گیری برای ترک سیگار است که در این زمینه پزشکتان می‌تواند به شما کمک کند. در ملاقات بعدی خود با پزشکتان فرصتی را برای بحث در مورد سیگار و آنچه که شما برای ترک سیگار به آن نیاز دارید، اختصاص دهید. پزشک می‌تواند با شما مشاوره کرده و درمان جایگزینی نیکوتین یا سایر داروهای مورد نیاز را تجویز و راه‌هایی را برای مقابله با وابستگی به نیکوتین و وسوسه مصرف دوباره سیگار پیشنهاد کند.
گام دوم، کسب آمادگی برای ترک سیگار است. ممکن است به حمایت خانواده و دوستان خود نیاز داشته باشید. شرایطی که شما را تشویق به مصرف سیگار می‌کنند (مانند استرس یا ملاقات با برخی از دوستان) را شناسایی کنید و راه‌هایی را جهت دوری از آنها در نظر بگیرید.  برنامه‌ای تنظیم کنید و ورزش روزانه را به‌عنوان روشی جهت مقابله با استعمال سیگار در آن بگنجانید.   
شما باید نگرانی‌های خود، مانند احتمال افزایش وزن را ذکر کنید.  ممکن است شما تمایل داشته باشید تا در برنامه‌ریزی ترک سیگار شرکت یا با یک مشاور ویژه ترک سیگار مشورت کنید. از پزشک بخواهید تا در این زمینه فردی را به شما معرفی کند. همچنین در صورت وسوسه شدن برای مصرف سیگار با شماره تلفن‌های ویژه ترک سیگار (در صورت وجود) تماس بگیرید. دربسیاری از مناطق این خدمات ارایه می‌شوند و روش‌های موثری جهت حمایت مداوم از شما در ایجاد این تغییر بزرگ (ترک سیگار) هستند.  
وقتی که مصمم شدید که می‌خواهید سیگار را ترک کنید، با پزشک خود تاریخی را جهت این‌ کار مشخص کنید.  اگرچه اکثر افراد ترجیح می‌دهند که به تدریج مصرف سیگار را قطع کنند، اما بهترین روش این است که مصرف آن را به‌طور کامل در تاریخ مزبور قطع کنید.  اگر قرار است از محصولات جایگزین نیکوتین یا سایر داروها استفاده کنید، می‌توانید این درمان را در روز شروع ترک سیگار آغاز یا پیش از تاریخ ترک سیگار، شروع به استفاده از این داروها کنید.                                                                                
تهیه و تنظیم: دکتر اکبر نیک پژوه – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی


تعداد بازدید :  97