شماره ۶۲۲ | ۱۳۹۴ سه شنبه ۶ مرداد
صفحه را ببند
اظهار نظر صریح و البته عجیب رئیس سازمان صداوسیما درخصوص انتقادهای اخیر دولت
دولت از صداوسیما انتقاد می‌کند تا پول ندهد

شهروند| از زمان دور جدید مذاکرات ایران با گروه 1+5 در دولت تدبیر و امید بارها از سوی دولت اعلام شد که صداوسیما در دوره مدیریت محمد سرافراز موضعی منفی نسبت به مذاکرات هسته‌ای و تلاش مذاکره‌کنندگان داشته است. نوع پوشش خبری وقایع، جهت‌گیری‌های به شدت منتقدانه در مناظره‌ها و گفت‌وگو‌ها، رویکردهایی که در سوالات مجری‌ها از موافقان مذاکرات به بهانه شفافیت بیشتر پرسیده شده و حتی برخی مستندهای پخش شده در این چند ماه سندهایی است که مخالفان موضع‌گیری‌های صداوسیما به آن استناد می‌کنند. پس از اعلام توافق وین هم درحالی‌که انتظار می‌رفت صداوسیما هم کمی نسبت به این اتفاق واکنش بهتری نشان دهد، باز هم به سراغ بزرگ کردن صحبت رسانه‌ها و شخصیت‌های طرف غربی مذاکرات رفت و با کمترین واکنش مثبت درباره رسیدن ایران به توافق به استقبال آن رفت. اما این رویکرد به قدری برای دولت آزاردهنده بوده که مدتی پیش دکتر حسن روحانی در همایش ملی سازمان‌های مردم‌نهاد سلامت با گفتن این جمله که: «اجراي سلامت، از بداخلاقی‌ها در سایت‌ها و برخی روزنامه‌ها که ان‌شاالله در صداوسیما نیست، آغاز می‌شود!» دلخوری خود را از رویکرد صداوسیما کنایه‌وار نشان داد.
ما فقط حرف‌های موافقان را
پوشش نمی‌دهیم
در این مدت محمد سرافراز، رئیس سازمان صداوسیما که اصولا عادت به گفت‌وگو با رسانه‌ها ندارد درباره رویکردهای مورد انتقاد دولت و بسیاری از رسانه‌های مستقل و همسو با آن حرفی به میان نیاورده بود اما با رفتن به مجلس و گفت‌وگویی که با خبرنگار مجلس پس از جلسه‌اش با کمیسیون فرهنگی داشت، بالاخره پاسخ خود را به همه انتقادهای اخیر یک جا و صراحتا اعلام کرد. سرافراز با بیان این‌که برای آگاهی عموم مردم، باید اظهارات مخالفان و موافقان توافقنامه هسته‌ای و نظرات طرف مذاکره‌کننده غربی از طریق رسانه ملی انعکاس داده شود، در نقد برخورد دولتمردان با صداوسیما گفته: «عده‌ای توقع دارند فقط حرف‌های موافقان مطرح شود و پوشش صداوسیما یک طرفه باشد؛ که این امر رویکرد ما نبوده است. پوشش رسانه ملی درباره انعکاس 18 روز مذاکرات وین گسترده و مناسب بود؛ خبرنگاران مختلف در مصاحبه‌های متعدد آن چیزی را که تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان، رئیس‌جمهوری و بقیه اعضای دولت مطرح کردند، به تصویر کشیدند و بنابراین صداوسیما زوایای مثبتی را که آنها تشریح می‌کردند، انعکاس می‌داد.» اما به گفته سرافراز این رویکرد به آن معنا نیست که دیدگاه‌های طرف غربی و آمریکایی‌ها درباره مذاکرات منعکس نشود: «به‌ هرحال آنها نیز اظهاراتی دارند و تهدیدهایی را در قبال سیاست‌های ایران انجام می‌دهند که قرار نبوده از سوی صداوسیما سانسور شود. باید مردم نسبت به اظهارات طرف غربی و نیز دیدگاه‌های کارشناسان داخل کشور درباره این مذاکرات آگاه باشند ولی عده‌ای توقع دارند فقط حرف‌های موافقان مطرح شود و پوشش صداوسیما یک طرفه باشد که این امر رویکرد ما نبوده است».
دولت به دنبال قانون‌گریزی
سرافراز با اشاره به شرایط حساس فعلی عنوان کرده که صداوسیما نمی‌خواهد تنها تریبون موافقان مذاکرات باشد: «اکنون دوره‌ای است که جمع‌بندی مذاکرات 1+5 باید در مراجع قانونی بررسی شود؛ لذا این بررسی باید عمیق و همه‌جانبه باشد و در چنین دوره‌ای امکان آن نیست که صرفا حرف‌های موافقان مذاکرات مطرح شود.» البته اگر در صحبت‌های منتقدان عملکرد دولت دقت کنیم به این نکته می‌رسیم که هیچ‌کدام از این چهره‌ها خواستار برخورد کاملا مثبت‌گرایانه صداوسیما با مذاکرات نبوده‌اند و تنها مشکل آنها چینش اتفاقات و تزریق نگاهی است که به مخاطب این گونه القا می‌کند که ما در مذاکرات شکست خورده‌ایم یا آن‌قدر امتیاز داده‌ایم که دیگر همه چیز از دست رفته است. با این حال بخش پایانی صحبت‌های رئیس سازمان صداوسیما از همه جالب‌تر است: «نگاهی در بین برخی از دولتیان نسبت به صداوسیما وجود دارد که معتقدند باید آن‌قدر سطح توقع از صداوسیما بالا رود که این سازمان همیشه بدهکار جلوه داده شود تا دولت به وظایف قانونی خود در قبال رسانه ملی برای تأمین بودجه آن عمل نکند؛ لذا اهداف دولت و چنین اظهاراتی سیاسی بوده و واقعی نیست.» این جمله پایانی سرافراز احتمالا در روزهای آینده با واکنش از سوی دولتمردان مواجه خواهد شد اما این‌که واکنش‌ها چیست و چه کسی آن را بیان خواهد کرد مسأله‌ای است که باید منتظر ماند.

 


تعداد بازدید :  153