علی قنبری، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اخبار مربوط به استفاده از جوهر قند در تولید آرد و نان، استفاده از این ماده شیمیایی را بازی با سلامت مردم و عملی غیرمجاز دانست و اعلام کرد بازرسیها در این مورد تشدید شده و متخلفان به قوه قضائیه معرفی میشوند. معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: جوهر قند یا سدیم دی تیونیت یا بلانکیت ترکیبی از اکسیژن، گوگرد و سدیم است و کاربرد صنعتی داشته و از این ماده شیمیایی در صنعت رنگرزی و برای سفید کردن قند در کارخانجات قند استفاده میشود؛ اما زمانی که بهعنوان افزودنی به نان یا آرد اضافه و وارد بدن انسان شود، سبب عدم هضم و جذب مواد مغذی شده و مانع عملکرد مطلوب آنتی اکسیدانهای ضد سرطانی در بدن میشود. قنبری با بیان اینکه بالا بردن سرعت تولید بهانه برخی نانوایان متخلف برای استفاده از مواد غیرمجاز شده، افزود: در گذشته استفاده از جوش شیرین در تهیه خمیر و نان مرسوم بود، اما استفاده از این ماده نیز به دلیل اینکه مضر و تهدیدکننده سلامت مردم بود، از سوی ما ممنوع اعلام شدو نانوایان ملزم به استفاده از خمیرمایه در تولید نان شدند.معاون وزیر جهاد کشاورزی با اظهار تأسف از اقدام اخیر برخی کارخانجات آردسازی و نانوایان در به خطر انداختن سلامت مردم، تأکید کرد: سازمانهای صنعت، معدن و تجارت، استاندارد و غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهعنوان ناظران کمی و کیفی تولید مواد غذایی و نان در صورتی که واحدی را بهعنوان متخلف معرفی کنند، این شرکت نیز با اهرمهای تنبیهی خود ازجمله کاهش یا قطع سهمیه آرد، خاطیان را مجازات خواهدکرد. مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران نقش مردم و مصرفکننده را نیز در بروز و ظهور تخلفات اینچنینی در حوزه نان موثر قلمداد کرد و افزود: متاسفانه در سالیان اخیر عادت غذایی مردم تغییر کرده و بیشتر مصرفکنندگان به دنبال نان سفید و روشن هستند و این مسأله زمینه سودجویی افراد را در مورد استفاده غیرمجاز از مواد شیمیایی در تولید نان فراهم میآورد.