شماره ۶۰۲ | ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۰ تير
صفحه را ببند
رئیس‌جمهوری در جمع اصحاب رسانه و با اشاره به مذاکرات هسته ای:
زیاده خواهی نکنند، توافق در دسترس است
نمی‌خواهیم ‌اصحاب رسانه تحت فرمان دولت باشند

رئیس جمهوری در جمع اصحاب رسانه تاکید کرد که اگر کشورهای غربی دنبال زیاده خواهی نباشند و در چارچوب تفاهمات عمل کنند توافق در دسترس است. در مراسم افطاری حسن روحانی، رئیس‌جمهور کشورمان با اصحاب رسانه که شب گذشته برگزار شد، در ابتدا «سید محمد دعایی»، مدیر مسئول روزنامه اطلاعات درباره مشکلات اهالی رسانه صحبت‌ کرد. سپس یونس شکرخواه، استاد رسانه نیز طی سخنانی خطاب به رئیس‌جمهور درباره قانون دسترسی آزاد به اطلاعات گفت که «امیدواریم که رئیس‌جمهوری کمک کند و این قانون به دستور جلسه ملی تبدیل شود». همچنین علی‌جنتی، وزیر ارشاد نیز درباره اقدامات وزارت ارشاد در راستای فعالیت آزاد رسانه‌ها و تنظیم آیین‌نامه قانون انتشار دسترسی آزاد به اطلاعات و صدور مجوز نشریات و روزنامه‌ها توضیحاتی ارایه کرد.
حسن روحانی رئیس جمهوری  نیز ضمن تبریک میلاد امام حسن مجتبی (ع) از اصحاب رسانه به خاطر همراهی دولت طی 22 ماه گذشته تشکر و قدردانی کرد. وی با بیان اینکه امام حسن علیه السلام در مقام صلح و وحدت در میان امت اسلامی است و راه و شیوه او می‌تواند مسیر هدایت ما باشد گفت: از همه اصحاب رسانه تشکر می کنم به خاطر اینکه در طول این 22 ماه با ما همکاری داشتند رسالت و وظیفه سنگینی روی دوش شماست چرا که از یک طرف باید نظرات جامعه را منعکس کنید و از طرف دگیر باید نظرات نظام و از جمله دولت را به مردم، جامعه و جهانیان انتقال دهید.
 رئیس جمهور تصریح کرد: هر روز که می گذرد بار رسالت شما سنگین تر می شود دولت نمی خواهد رسانه ها تحت فرمان او باشند هم قانونا و اساسا از لحاظ حرفه ای باید رسانه ها مستقل و آزاد باشند و نظرات را بیان کنند و تنها معیاری که باید همه ما رعایت کنیم قانون اخلاق است.
 وی با بیان اینکه باید همه موظف به اجرای قانون باشیم گفت: رسانه‌ها وظیفه تبیین واقعیت‌ها و تبیین مسیر رشد و توسعه جامعه را برعهده دارند و می‌توانند کار ارزشمند بزرگی انجام دهند و از آن طرف اگر تشویش تهمت و یا افترا شود تهمت به نظام گناهش سخت تر از تهمت به فرد است، امیدواریم شاهد گفتن خلاف واقعیت نباشیم و هدف شفاف سازی و آگاه سازی مردم باشد نه سردرگمی آنان.
 وی افزود: برخی از مطبوعات متاسفانه به گونه‌ای عمل می‌کنند که مردم بعد از مدتی می گویند ما نفهمیدیم که چه شد دزد را گرفتند یا آزاد کردند و کی چه کار کرد، سر در گم کردن مردم به ضرر همه ماست.
 روحانی ادامه داد: بیان واقعی راهبردها و اهداف ملی بسیار مهم است  ما باید ذهنیت جامعه را به سمت این واقعیت‌ها سوق دهیم.
 وی افزود: اتهام بزرگی به مردم و نظام ما زده شده بود و گفتند که این نظام و دولت در پی سلاح کشتار جمعی برای تهدید منطقه و جهان است یکی از وظایفی مهمی که دولت از روز اول احساس می کرد این بود که باید این تهمت را برطرف کند.
 وی به اتهام دیگری که علیه ملت ایران مطرح شد اشاره کرد و گفت: گفتند که دولت جمهوری اسلامی اهل تعامل نیست و اهل ستیز است و اگر مشکلی با جهان دارد یک راه بیشتر برای حل آن نیست و آن فشار به ایران یا جنگ یا فشار اقتصادی و اجتماعی تا تسلیم کردن آن دولت است این اتهام بزرگی برای مردم و نظام بود چرا که جمهوری اسلامی نه دنبال سلاح کشتار جمعی است و نه تهدیدی برای مردم جهان محسوب می شود.
 وی گفت: در مذاکرات هدف اصلی ما تامین این هدف بود که می خواستیم این دو تهمت را از مردم رفع کنیم و گفتیم که حاضریم برای شفاف سازی بیشتر در چارچوب مقررات بین‌المللی اقداماتی را انجام بدهیم برای اینکه همه بدانند ایران مخفیانه در پی ساخت سلاح کشتار جمعی نیست و مسأله دوم این است که ما  اهل گفت‌وگو هستیم و با منطق با دیگران صحبت می کنیم به دنبال این دو هدف ما مذاکرات را درطی 22 ماه گذشته دنبال کردیم و معتقد بودیم مذاکرات می‌تواند برد برد باشد.
 وی افزود: طرف مقابل مدعی است که می‌خواهد مانع ایران برای ساخت سلاح هسته ای بشود. اولا ایران هیچ‌گاه به دنبال ساخت سلاح هسته ای نبوده و اگر آنان به دنبال این هستند که این مسأله را بداند این هدف برایشان در دسترس و روشن است. از آن طرف هدف ما این است که بتوانیم فناوری صلح آمیز هسته‌ای را ادامه دهیم، تحریم ها را برداریم. اگر این دو هدف ما و هدف آنان را کنار هم قرار دهیم هر سه قابل دسترس است و می تواند پایان برد برد باشد.
وی گفت: ادعایشان این است که ما در مذاکرات دنبال این هستیم که زمان ساخت سلاح هسته ای توسط ایران را طولانی کنیم. این حرف کلا واهی و بی اساس است وقتی کشوری دنبال سلاح نیست و رهبری آن حرمت آن را اعلام کرده است.
وی با بیان اینکه در این مسیر ما یک قدم مهم با توافق ژنو برداشتیم و نشان دادیم که به تعهدات عمل می کنیم ادامه داد: آنها هم تقریبا به تعهدات شان عمل کردند اما موارد مورد اختلافی هم وجود دارد یعنی آنها به طور نسبی عمل کردند و ما به طور کامل عمل کردیم.
 وی ادامه داد: امروز در ادامه راه هستیم به نظر ما این مذاکرات آن طور که آنان گفتند تا 10 تیر شدنی نیست ولی با ادامه دادن چند روزی این مذاکرات می تواند به نتیجه برسد و روزهای پیش روی با تمهیداتی که اندیشیده شده اگر آنان دنبال زیاده خواهی نباشند و در چارچوب تفاهمات عمل کنند توافق در دسترس است.
 رئیس جمهوری اظهار داشت: ما معتقدیم در این مذاکرات در این هفته و یا هفته آینده می‌توانیم به توافق و تفاهم برسیم البته اگر به توافق رسیدیم معنایش این نیست که مسیر اقتصاد مقاومتی را کنار می گذاریم بلکه این مسیر را با همه توان ادامه می دهیم چرا که معتقدیم مسیر اقتصاد مقاومتی به نفع کشور است و می تواند قدرت ملی ما را بالا ببرد.  وی افزود: ما به اقتصاد مقاومتی، فرهنگ  مقاومتی و تعامل سازنده با جهان نیز اعتقاد داریم اگر اینها را کنار هم قرار دهیم می توانیم به سرعت از مشکلات عبور کنیم امروز هم که سیاست های مربوط به برنامه پنج ساله توسط رهبری ابلاغ شد ما آن را هم دنبال می‌کنیم.  وی افزود: اگر مذاکرات ما موفق بود معنایش این نیست که شیوه سال 84 و 92 را بازتولید کنیم که پول دلار فراوان به دست آوریم و به گونه ای مصرف کنیم که در طول هشت سال 720 میلیون دلار واردات داشته باشیم. ما در زمینه محیط زیست مشکل داریم البته بنده نمی خواهم بگویم که طی آن هشت سال می شد همه مشکلات را حل کرد اما معتقدم با آن وفور مالی می شد کارهای بزرگی انجام داد ما الان مشکل آب داریم مدعی نیستم که در آن هشت سال می‌شد آن را حل کرد اما می شد قدم های بزرگی برداشت. از سال 84 تا 92 اشتغال خالص تقریبا نزدیک به صفر بود بنابراین ما این راه را ادامه نمی دهیم کمیته اقتصادی مان از ماه ها پیش برنامه ریزی های خود را آغاز کرده که در مذاکرات موفق بودیم چگونه از امکانات استفاده کنیم.  وی گفت: اگر توافق شد ما متعهد به اجرای آن هستیم طرف مقابل می گویند ما قاطع و جدی هستیم اما باید این را در مقام عمل ببینیم اگر متعهد باشند ما هم متعهد خواهیم بود و دولت آمادگی کامل خواهد داشت اگر توافق را زیر پا گذاشتند بتوانیم مسیر را با شدت بیشتری که در مخیله آنان نمی گنجد بازگردانیم.
آخرین مواضع اوباما
روسای جمهور ایران و آمریکا روز گذشته در اظهاراتی جداگانه در خصوص مذاکرات هسته‌ای به شیوه پینگ پونگی پاسخ یکدیگر را دادند. این اتفاق البته در روزهای پایانی مذاکرات امری تقریبا طبیعی به نظر می‌رسد که طرفین تلاش می کنند در این اظهارات هم جدیت خود را در خصوص توافق به رخ یکدیگر بکشند و هم به طرف مقابل هشدار دهند که تنها به دنبال یک توافق خوب هستند و اگر چنین شرایطی حاصل نشود، از مذاکرات کنا ر خواهند  کشید.  به گزارش فارس، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا سه‌شنبه شب و در بحبوحه آخرین روزهای مذاکرات هسته‌ای که با هدف دست‌یابی به توافق جامع دنبال می‌شود،  چارچوب توافق به دست آمده با ایران را چارچوبی دانست که می‌تواند این کشور را از دست‌یابی به سلاح هسته‌ای منع کند.  وی هشدار داد که اگر ایران به چارچوب مزبور پایبند نباشد، در روند مذاکرات مشکل ایجاد خواهد شد و تاکید کرد که هدف از مذاکرات، رسیدن به راه‌هایی است که قابل راستی‌آزمایی بوده و ایران را از دسترسی به سلاح اتمی بازدارد. وی همچنین ادعا کرده است که در صورت مطرح بودن یک توافق بد، آمریکا از مذاکرات خارج خواهد شد.


تعداد بازدید :  148