شماره ۶۰۲ | ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۰ تير
صفحه را ببند
پرسه در بازار

کاهش 20‌درصدی مصرف مرغ با بزرگنمایی آنفلوآنزا
بزرگنمایی آنفلوآنزای طیور باعث شد میزان مصرف مرغ در ماه رمضان امسال 20‌درصد کاهش داشته باشد. این در شرایطی است که براساس آخرین گزارش بانک مرکزی از نرخ مواد غذایی، قیمت مرغ نسبت به‌ سال گذشته 12.9‌درصد کاهش داشته است. عظیم حجت، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی با اعلام این مطلب گفت: پیش از آغاز ماه رمضان 10‌درصد جوجه‌ریزی را افزایش دادیم تا با کمبود عرضه و افزایش قیمت مواجه نشویم اما بروز شایعه آنفلوآنزای طیور سبب شد براساس اطلاعات به دست آمده مصرف گوشت مرغ تا 20‌درصد نسبت به گذشته کاهش پیدا کند و همین موضوع منجر به افت قیمت مرغ زنده از کیلویی 4500 تومان به 3800 تومان شد. او ادامه داد: این بزرگنمایی باعث شد انباشتگی گوشت مرغ در بازار بیشتر شود و کاهش قیمت به زیان بیشتر مرغداران کمک کند. درحالی‌که براساس اطلاعات و اخبار به دست آمده از شبکه‌های دامپزشکی هیچ مرغ زنده صنعتی به این بیماری مبتلا نشده و مشکلی در این زمینه در کشور وجود ندارد.
 
بازار گوشت قرمز تسلیم قصابان سودجو شد
درحالی که به گفته مسئولان دولتی اجرای طرح پیش‌‌سرد تأثیری بر قیمت گوشت قرمز ندارد، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از افزایش ۱۰۰۰ تومانی قیمت در پی اجرای این طرح خبر داد. علی‌اصغر ملکی اعلام کرده است با اجرای استاندارد پیش‌سرد کردن گوشت در بازار تهران، قصابی‌ها نرخ هر کیلوگرم گوشت گوسفند را 1000 تومان افزایش داده‌اند. بنا به گفته ملکی وقتی لاشه گوسفند در پیش‌سرد قرار می‌گیرد، وزن آن حدود نیم کیلوگرم کاهش پیدا می‌کند که این موضوع انگیزه قصابی‌ها را برای گران کردن گوشت افزایش داده است. این موضوع درحالی رخ می‌دهد که قصابی‌ها به ازای فروش هر کیلوگرم گوشت قرمز 40‌درصد سود می‌برند اما زیاده‌خواهی این صنف باعث شده است که اجرای یک استاندارد بهداشتی که تأثیر جزیی در وزن گوشت دارد، قصابی‌ها را به
گران کردن گوشت قرمز سوق دهد.

مردم از خودرو‌های تکراری و گران خسته شده‌اند
رضا رضایی، نایب‌رئیس انجمن قطعه‌سازان ایران با رد کیفیت پایین قطعات خودروهای ایرانی گفت: برای تحلیل درست از وضع تولید قطعات خودرو در ایران باید کیفیت قطعات را نسبت به 10‌سال گذشته ارزیابی کرد. بدون‌شک با این مقایسه متوجه می‌شوید که کیفیت قطعات خودروهای ایرانی رشد قابل توجهی داشته است.او همچنین ادامه داد: البته برای ارزیابی کیفیت قطعات خودرو در ایران باید شرایط کسب و کار و تورم و موضوعات کلان اقتصادی را نیز در نظر گرفت اما از لحاظ فنی قطعه‌سازان ایرانی قادرند قطعات بنز را هم تولید کنند.
رضایی همچنین با بیان این‌که قطعه‌سازان نیز با آزادسازی قیمت‌ها موافقند تأکید کرد: مردم از مشاهده اتومبیل‌های تکراری و گرانقیمت در بازار خسته شده‌اند ضمن این‌که انحصار باعث شده است صنعت خودروسازی نتواند به‌طور مناسب جوابگوی انتظارات مشتریان باشد.


تعداد بازدید :  130