شماره ۶۰۲ | ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۰ تير
صفحه را ببند
در جلسه دیروز شورا اتفاق افتاد
درخواست شورا برای ارایه طرح انضباط اجتماعی شهری

شهروند| انتشار صورتجلسه‌ای از یکی از جلسات داخلی شهرداری تهران که جزییاتی از یک طرح اجتماعی به نام «انضباط شهری» را علنی کرده بود اخبار شهری هفته گذشته تهران را تحت‌تأثیر قرار داد. دامنه این خبرها به این هفته هم کشیده شد و دیروز شورای شهر تهران از شهردار خواست جزییات این طرح را برای بررسی‌ها ارایه کند.
اعضای شورای شهر تهران دیروز در جلسه علنی شورا از محمدباقر قالیباف، شهردار تهران خواستند تا طرحی که با عنوان انضباط اجتماعی شهری تهیه شده و قرار است در حوزه‌های زیباسازی، آسیب‌های اجتماعی و حمل‌ونقل و ترافیک در تهران اجرا شود را به شورای شهر بیاورد. این واکنش پس از آن شکل گرفت که هفته گذشته تصویر صورتجلسه‌ای از یک جلسه در قرارگاهی به نام قرارگاه انضباط اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد در این جلسه برای تخریب 64 خانه واقع در منطقه عودلاجان تصمیماتی گرفته شده است. فعالان میراث فرهنگی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و گفتند خاطره خوبی از اجرای طرح مشابهی در زمان فرماندهی قالیباف در ناجا ندارند و در آن زمان هم اجرای طرحی با همین مضامین موجب نابودی 6 هکتار از بافت تاریخی تهران شد. بعد از این خبر بود که حرف و نظرها درباره این‌که طرح انضباط شهری چیست و قرار است چه اتفاقی در تهران بیفتد بالا گرفت. دیروز هم در شورای شهر تهران این موضوع مطرح شد. «محمد سالاری»، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا، بررسی طرح انضباط شهری منطقه 12 در صحن علنی شورای شهر تهران را خواستار شد. او گفت: «قطعاً ما از این رویکرد شهرداری استقبال می‌کنیم اما دغدغه‌هایی در ذهن ذی‌نفعان و دیده‌بان‌های شهری، اعضای شورا و مردم به وجود آمده و باید این موضوع در جلسه‌ای در صحن علنی شورا با حضور نماینده‌های رسانه‌های خبری مورد بررسی قرار بگیرد و به تصویب شورای اسلامی شهرتهران برسد.»
او ادامه داد: «طرح انضباط شهری ابعاد مختلفی از قبیل ساماندهی سیما و منظر و نماهای شهری و حذف زوائد بصری، پیاده‌راه محور کردن منطقه، حل مشکلات ترافیکی ناشی از اتومبیل، موتورسیکلت، و چرخ‌های دستی، رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی در حوزه کودکان کار و معتادین و خانه‌های مجردی، مرمت، بازسازی و نحوه مداخله در بافت‌های تاریخی و میراثی و نحوه بهره‌برداری از این بناها و بحث تخریب خانه‎هایی که بعضا در رسانه‌ها منعکس می‌شود و نیز نحوه ساماندهی مشاغل و همچنین نحوه مشارکت نهادهای بین‌بخشی و فرابخشی در این موضوع دارد و انجام این برنامه قرار است موجب بازگرداندن سکنه به این منطقه شود تا فضاهای ناامن و بی‌دفاع شهری در این منطقه از بین برود. این موضوع مهم می‌بایست در کمیسیون‌های تخصصی مورد بررسی قرار گیرد تا شورا و شهرداری همگام با هم با جسارت و سرعت بیشتری در پیشبری این طرح گام بردارند.» «مرتضی طلایی»، نایب‌رئیس شورای شهر تهران هم در سخنان مشابهی از شهرداری تهران خواست این طرح را با جزییات در اختیار شورا و کمیسیون‌های آن قرار دهند تا بررسی شود.
در جلسه دیروز شورا، «سالاری»، درخصوص مصوبات شورایعالی شهرسازی و معماری اظهار داشت: در‌سال گذشته مجموعه‌ای ازمصوبات شورایعالی شهرسازی در ارتباط با مغایرت‌های طرح تفصیلی و طرح جامع بررسی شد که یکسال طول کشید و یکی از موضوعات آن مربوط به بلند مرتبه‌سازی در منطقه 22 تهران بود که قرار شد تا زمانی که شهرداری تهران طرح تفصیلی جدیدی را برای آن منطقه ارایه دهد، بلند مرتبه‌سازی در این منطقه متوقف شود . اما اکنون به موجب مصوبات بیش از یک دهه پیش کمیسیون ماده 5، بلند مرتبه سازی‌ها در این منطقه با قاعده
 30-70 درحال انجام است.
او ادامه داد: پس از ابلاغ طرح تفصیلی شهر تهران، باید تمامی مصوبات قبلی حذف می‌شد، مشاور مربوطه دقت نکرد و براساس یکی از بندهای کمیسیون ماده  5 که مربوط به حدود 15‌سال پیش بود، بحث 30-70 در منطقه 22 عملیاتی شد و این بلندمرتبه‌سازی و بارگذاری‌ها ایجاد شد که موجبات نگرانی شورای شهر و شورایعالی شهرسازی را فراهم کرد. ولی شورایعالی شهرسازی و معماری در اواخر‌ سال گذشته آن را لغو و شهرداری را مکلف کرد ظرف مدت 3 ماه طرح تفصیلی جدیدی را در منطقه 22 با رویکرد زیست‌محیطی و محدودیت بارگذاری
 ارایه دهد.
این عضو شورای شهر تهران در پایان ضمن تذکر به مهدی چمران نسبت به ملزم کردن اعضای شورا به استفاده از سربرگ شخصی برای مکاتبات انتقاد کرد و خواستار ارایه ملاک عمل این مسأله شد.


تعداد بازدید :  425