شماره ۶۰۲ | ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۰ تير
صفحه را ببند
معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت آخرین وضع شیوع تب کریمه را اعلام کرد
شهرهای شرقی کشور درگیر ویروس کریمه کنگو
تب کریمه کنگو ۳۹ نفر را مبتلا کرد و سه نفر را کشت

شهروند| تب کریمه کنگو به جان دام‌ها افتاده. نه فقط دام‌ها که حالا موارد انسانی‌اش هم کم گزارش نمی‌شود. هفته گذشته مدیر مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از ابتلای 9 نفر به کریمه کنگو (تب خونریزی دهنده) خبر داده بود که  3 نفرشان جان داده بودند. حالا با گذشت بیش از 10 روز، آمار مبتلایان افزایش پیدا کرده و به 39 نفر رسیده که براساس گزارش قبلی،  3 نفرشان جان باختند. اولین بار سازمان دامپزشکی کشور بود که از شیوع این بیماری خبر داد و در اطلاعیه‌ای توصیه‌های فراوانی به افرادی کرد که با دام‌ها و ذبح آنها ارتباط دارند. حالا با گرم‌ترشدن هوا، تعداد مبتلایان به این بیماری که میان انسان و دام مشترک است، درحال بالا رفتن است. ماجرای این ویروس خونریزی دهنده به جایی رسید که حتی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم به آن ورود پیدا کرد. براساس آنچه سخنگوی این کمیسیون اوایل این هفته اعلام کرده، در نخستین نشست کمیسیون با مسئولان سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت این بیماری و راه‌های کنترل آن بررسی می‌شود.
 محمود نبوی، معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، آمار جدید ابتلا به تب کریمه کنگو را اعلام می‌کند. او به آخرین وضع ویروس تب کریمه کنگو اشاره می‌کند و به فارس می‌گوید: «آمار مبتلایان به این ویروس نسبت به‌ سال گذشته تفاوت چندانی نکرده، چرا که‌ سال گذشته 39 مورد ابتلا و 6مورد فوتی داشته‌ایم.» او این بیماری را یک بیماری سابقه‌دار در کشور اعلام می‌کند: «در دو دوره از‌ سال 78 به علت خشکسالی هوا سالی 120 تا 150 مورد ابتلا به این بیماری را داشتیم اما با انجام اقدامات در زمینه دامپزشکی در یک دهه گذشته با سالی 24 تا 50 مورد کاهش روبه‌رو شده‌ایم.»
نبوی ادامه می‌دهد: « 8 کشتارگاه صنعتی نیز در محدوده استان سیستان و بلوچستان احداث شده تا انتقال این بیماری کمتر باشد و در عین حال با وسایل حفاظتی مانند ماسک و دستکش کشتارها انجام می‌شود همچنین کشتار 24 ساعته در پیش‌فرض یعنی در یخچال و در دمای صفر تا 4 درجه نگهداری می‌شود.» به گفته این مسئول در وزارت بهداشت، نگهداری کشتار در یخچال به مدت 6 ساعت، کافی است اما طی این 24 ساعت علاوه بر ویروس کریمه کنگو سایر آلودگی‌ها هم از بین می‌رود.
نبوی، به مردم توصیه می‌کند تنها از گوشتی استفاده کنند که مهر تأیید سازمان دامپزشکی را داشته باشد: « بنابراین کشتاری که مهر و تأیید سازمان دامپزشکی را دارند قابل اطمینان هستند و مردم باید مراقب باشند چرا که عامل انتقال این بیماری کنه‌ها هستند که یک تا دو هفته در بدن دام ویروسشان باقی می‌ماند، بنابراین توصیه می‌شود کشتار خود را از منابع رسمی تهیه کنند و در مراسم سنتی علاوه بر این‌که می‌توانند از کشتارگاه‌های رسمی دامپزشکی استفاده کرده از میادینی که دامپزشکی آنها را کنترل می‌کند دام خریداری کنند.»
به گفته معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، مناطق شرقی کشور، بیش از سایر مناطق درگیر این ویروس هستند، البته در همه جای کشور احتمال انتقال آن وجود دارد اما در استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان بیشتر است: « در غرب کشور هم این بیماری وجود دارد که نژاد آن با نژاد ترکیه و عراق یکی است، نژاد این ویروس در شرق کشور با نژاد هندی یکی است اما شدت بیماری‌زایی و علایم آن با هم برابر است.»
او در ادامه به ماجرای ارتباط واردات گوشت گوساله هندی با انتقال این بیماری اشاره می‌کند: « واردات گوشت گوساله هندی ارتباطی با انتقال این بیماری ندارد، از هزاران ‌سال پیش نمونه‌های این بیماری در کشور وجود داشته حتی در ‌سال 40 هجری قمری اپیدمی آن در آذربایجان دیده شده است. این ویروس مربوط به این منطقه است اما چون از شرق کشور رعایت بهداشتی دام‌ها کمتر انجام می‌شود خطر انتقال این ویروس بیشتر است که البته با توجه به کشتارگاه‌های صنعتی که ایجاد شده میزان انتقال کاهش یافته اما نمی‌توان آن را صفر کرد.» نبوی می‌گوید: « زمان شیوع این بیماری بیشتر در فصول گرم ‌سال است چراکه کنه‌ها در فصل گرما فعال‌تر هستند و به راحتی اشخاص و حیوانات را گرفتار می‌کنند.»

 


تعداد بازدید :  124