شماره ۶۰۱ | ۱۳۹۴ سه شنبه ۹ تير
صفحه را ببند
دبیر کمیته اجتماعی ستاد احیای دریاچه ارومیه:
بیماری‌های ناشی از خشک‌شدن دریاچه ارومیه فاقد مطالعات است

ایسنا| دبیر کمیته اجتماعی ستاد احیای دریاچه ارومیه با تأکید بر این‌که مسأله ریزگردهای نمکی، سلامت شهروندان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، گفت:  ریزگردها سلامت مردم را به‌شدت تهدید خواهد کرد و مشکلاتی مثل سوزش چشم، سرطان ریه، مشکلات پوستی، بیماری‌های تنفسی، فشار خون و...را به دنبال دارد؛ به‌طوری‌که شهروندان روستاهای اطراف دریاچه و حتی خود تبریز، به‌علت استنشاق هوای آغشته به نمک دچار فشار خون بالا شده‌اند.
آرمین نوربخش با اشاره به این‌که براساس تجربیات گذشته در کشور انجام پروژه‌هایی چون احیای دریاچه ارومیه بدون همکاری و مشارکت مردم غیرممکن است، تصریح کرد:  احیای دریاچه زمانی محقق می‌شود که مردم در وهله اول اعتماد   و پس از حساس شدن نسبت به مسأله و آگاهی رفتارشان تغییر کنند.بنابراین همه آحاد جامعه اعم از فعالان اجتماعی، مسئولان دستگاه‌های اجرایی و همه مردم به‌ویژه کشاورزان باید برای نجات دریاچه بسیج شوند.
او در ادامه افزود:  تغییرات اقلیمی و کاهش بارش‌ها، عاملی است که تنها 15 تا 20‌درصد در خشکی دریاچه موثر بوده است و بحث‌هایی مثل سدسازی که آن هم باهدف توسعه کشاورزی اتفاق می‌افتد، عامل پر اهمیتی در ایجاد بحران دریاچه ارومیه است.
دبیر کمیته اجتماعی ستاد احیای دریاچه ارومیه، در توضیح وظایف اصلی این کمیته گفت: اطلاع‌رسانی درباره عوامل و پیامدهای خشکی این دریاچه دو وظیفه اصلی است که برعهده کمیته اجتماعی ستاد است؛ به طوری‌که مهاجرت 7‌میلیون نفر درنتیجه طوفان‌های نمکی و بیابان‌زایی و توسعه تل‌ماسه‌ها و تحت الشعاع
قرار گرفتن سلامتی مردم، ازجمله پیامدهای خشکی دریاچه است.دریاچه می‌توانست بسیاری از بلاها را دفع کند که در صورت خشکی نه‌تنها امکان دفع بلاها را ندارد؛ بلکه خود تبدیل به یک عامل بلا شده است.
نوربخش، با اشاره به این‌که بحث آثار و تبعات خشک شدن دریاچه نیاز به مطالعه دارد، گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه مسائل اجتماعی‌ مختلفی مثل ریزگردهای نمکی و شور شدن زمین‌ها را به دنبال دارد که به تبع آن کشاورزی و زندگی مردم را مختل می‌کند و اظهارنظر در مورد این مسائل احتیاج به مطالعات گسترده دارد.
او با بیان این‌که هنوز مطالعات دقیقی در مورد بیماری‌های ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه صورت نگرفته و وزارت بهداشت و درمان آماری در این زمینه ارایه نکرده است، گفت: اگرچه مطالعات دقیقی دراین‌باره وجود ندارد، اطلاعاتی به بیرون درز کرده که از بالا رفتن میزان این بیماری‌ها حکایت دارد؛ به‌طوری که اخیرا گزارشی در مورد این‌که تعداد زیادی از افراد در تبریز دچار سوزش چشم شده‌اند، وجود داشت.

اختصاص 180 خودرو برای مقابله با آتش‌سوزی در جنگل‌ها
ایرنا| معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: دولت به‌تازگی حدود 180 دستگاه خودروی خاموش کردن آتش برای حفاظت و پیشگیری از آتش‌سوزی در رویشگاه‌های خزری و زاگرس در اختیار این سازمان قرار داده است.
بهزاد انگورج ادامه داد:  سهم استان‌های شمالی برای بهره‌مندی از این ناوگان حمل و نقل، بسیار قابل توجه بوده است که به‌زودی در اختیار معاونت امور جنگل‌ها قرار خواهد گرفت.
معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به نشست «بررسی وضع آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع کشور» با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری اشاره کرد و گفت: در این نشست علاوه بر بررسی آسیب‌شناسی عوامل تهدید‌کننده جنگل‌ها ازجمله آتش‌سوزی تصمیم‌های خوبی نیز در این حوزه اتخاذ شد.
انگورج، افزود:  در این نشست، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری از اعتبارات خوب دولت با هدف حفاظت از جنگل‌های کشور خبر داد و اعلام کرد که به‌زودی این مصوبه‌ها به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ خواهد شد.
او اظهار داشت: با تخصیص اعتبارات لازم سعی می‌شود در 6 نقطه از مناطق مختلف کشور که برخوردار از رویشگاه‌های خزری و زاگرسی هستند، سایت پروازی برای فراز و فرود بالگرد جهت مهار آتش تعبیه شود.
 او در ادامه با اشاره به گرمای بی‌سابقه و بروز حوادث غیرمترقبه نظیر آتش‌سوزی در جنگل‌ها از گردشگران و مسافرانی که قصد گذراندن اوقاتی از شبانه‌روز را در این عرصه دارند، خواست تا نکات ایمنی را با هدف پیشگیری از آتش‌سوزی
 رعایت کنند.

 


تعداد بازدید :  367