ظریف: بازگشتم به تهران برنامهریزی شدهبود
وزیر امورخارجه کشورمان گفت «بازگشتم از وین به تهران به دنبال پایان مرحله اول مذاکرات وزیران امور خارجه ایران و کشورهای گروه 1+5 و همچنین برنامه از قبل تنظیم شده است». محمدجواد ظريف بامداد روز گذشته پس از ورود به تهران گفت «هفته گذشته در لوکزامبورگ با وزیران 3 کشور اروپایی صحبت کردیم که قرار شد شنبه و یکشنبه وزیران در وین دیدار داشته باشند. دیدارها انجام شده و وزیران امور خارجه، وین را ترک کردهاند. بر همین اساس من هم به تهران بازگشتم، ولی روز سه شنبه دوباره به وین بازمیگردم». وزیر خارجه ایران افزود «مذاكرات كارشناسان ايران و گروه 1+5 در وین براي دستيابی به توافق جامع هستهاي همچنان ادامه دارد». اكثر وزيران خارجه كشورهاي شركتكننده در مذاكرات وين به كشورهای خود بازگشتهاند و فقط جان كری، وزير امور خارجه آمريكا که دوران نقاهت خود را سپری میکند، تصميم گرفت در وين بماند. همزمان با بازگشت محمد جواد ظریف به تهران، مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان به منظور پیوستن به تیم مذاکرهکننده هستهای به وین سفر کرد.
نشست معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5 برای نگارش متن توافق
روز گذشته درحالیکه وزرای خارجه ایران و 1+5، به غیر از جان کری، وین را ترک کردند، نشست معاونان این وزیران در هتل کوبورگ برگزار شد. به گزارش ایسنا، معاونان وزیر خارجه ایران پس از دو روز رایزنی در سطح وزیران خارجه مجددا گفتوگوهایشان را از سر گرفتند. سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی پس از 3 ساعت مذاکره با «هلگا اشمید» برای نگارش متن توافق جامع، گفتوگو را با «وندی شرمن» و «اشمید» پی گرفتند. قرار است امروز وزیران خارجه 1+5 و ایران که روز یکشنبه وین را ترک کرده بودند مجددا به محل مذاکرات بازگردند.
جان کری: هنوز برای قضاوت درباره موفقیت مذاکرات خیلی زود است
جان کری، وزیر خارجه آمریکا روز گذشته عنوان کرد «هنوز خیلی زود است که بگوییم مذاکرات فشرده هستهای با ایران موفقیتآمیز خواهد بود». جان کری که در آستانه موعد مذاکرات هستهای با «یوکیا آمانو»، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی دیدار کرد، در جمع خبرنگاران گفت «ما هنوز سرگرم کار هستیم و هنوز برای هرگونه قضاوت خیلی زود است». روز گذشته همچنین «آلن ایر»، سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا از شکافهایی در مذاکرات هستهای میان ایران و
6 قدرت جهانی خبر داد. به گزارش ایسنا، وی درباره روند مذاکرات هستهای گفت: « همه طرفها متعهد به رسیدن به توافق جامع و پایدار هستند. این فرصت کمنظیری است که نباید از دست برود. در دو هفته پیش همه مذاکرهکنندگان بهطور فشرده و بدون وقفه سخت در تلاش بودند تا اختلافات باقی مانده حل شود. اما اختلافات و شکافها که بعضی از آنها عمده است سرجای خود باقی ماندهاند». او ادامه داد «راهحلهای فنی برای این مسائل در دسترس است، اما معلوم است که برای نیل به این مطلوب، یعنی توافقی در چارچوب تفاهم لوزان در چند روز آینده باید تصمیمهای سخت سیاسی اتخاذ شود». سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا درباره احتمال تمدید مذاکرات، گفت «هدف ما همچنان رسیدن به توافق پیش از 30 ژوئن است. ممکن است چند روز بیشتر لازم باشد، مثل آنچه در لوزان اتفاق افتاد اما هیچ برنامهای برای تمدید بلند مدت لازم و مطرح نیست».
قشقاوی در مراسم سالگرد بمباران شیمیایی سردشت خبر داد: همکاری 400 شرکت خارجی با رژیم بعث در تهیه بمبهای شیمیایی
مراسم گرامیداشت 7 تیر، سالروز بمباران شیمیایی سردشت با حضور مسئولان کشوری، استانی و میهمانانی از اقلیم کردستان عراق در این شهرستان برگزار شد. حسن قشقاوی، معاون کنسولی وزیر امور خارجه در جریان این مراسم گفت «وجدان بشری هیچ جوابی برای مظلومیت مردم بیدفاع و مظلوم شهرستان سردشت در حادثه بمباران شیمیایی ندارد». حسن قشقاوی افزود «400 شرکت خارجی در تهیه مواد مورد نیاز بمبهای شیمیایی رژیم بعث عراق همکاری داشتند ولی متاسفانه هیچگونه اقدامی در جهت احقاق حقوق مردم این شهرستان در مجامع بینالمللی انجام نگرفت». وی اضافه کرد «وزارت امور خارجه بیش از 12هزار صفحه مدرک و سند در محکومیت شرکتهای اروپایی در اختیار دادگاه بینالمللی لاهه قرار داد ولی این دادگاه تاکنون تنها به محکوم کردن یک نفر هلندی اکتفا کرده است». قشقاوی گفت «متاسفانه تاکنون یک دلار نیز در راستای کمک به مردم بیدفاع سردشت و جبران خسارتهای وارد شده از سوی مجامع بینالمللی پرداخت نشده است». وی یادآوری کرد «وزارت امور خارجه برای شناسایی ابعاد این بمباران شیمیایی و شناسایی عاملان آن آماده هر گونه همکاری با دادگاه بینالمللی لاهه و مجامع بینالمللی است».