دبیر شورایعالی امنیت ملی با تأکید بر اینکه ائتلاف علیه داعش باید از رفتار نمایشی عبور کند، گفت: «در اثر سیاستهای غلط آنان تمام تجهیزات و امکانات
ارایه شده به گروههای به اصطلاح معتدل، زمینهساز افزایش خشونت و پشتوانهای برای رویکردهای تروریستی شده است».
علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی در روز گذشته و در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا به تبیین شرایط منطقه و عزم کشورها برای مقابله با پدیده شوم تروریسم و همچنین اقدامات نمایشی مدعیان مبارزه با تروریسم پرداخت. وی درخصوص نتیجه اقدامات آمریکا در همکاری با کشورهای منطقه برای آموزش معارضان دولت سوریه گفت: «رویکرد تقسیم تروریسم به خوب و بد نشاندهنده بهرهبرداری سیاسی از ابزار تروریسم است که مغایر اصول امنیت بینالملل و نقض صریح قوانین بینالمللی در زمینه مبارزه با خشونت و تروریسم است». دبیر شورایعالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: «در خوشبینانهترین رویکرد نیز نمیتوان تأثیر مخرب پشتیبانی از گروههای تروریستی که تحت عنوان معارضان دولت سوریه فعالیت خود را آغاز کردند در شکلگیری جریان تروریسم لجامگسیخته در منطقه منکر شد». شمخانی با تأکید بر اینکه آمریکا و همپیمانان آن برای همیشه نمیتوانند سیاست مدیریت آشوب را جایگزین مقابله واقعی با تروریسم کنند، گفت: «در اثر سیاستهای غلط آنان تمام تجهیزات و امکانات ارایه شده به گروههای به اصطلاح معتدل، زمینهساز افزایش خشونت و پشتوانهای برای رویکردهای تروریستی شده است».
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورایعالی امنیت ملی درخصوص عملیاتهای تروریستی همزمان در کشورهای کویت، تونس و فرانسه از سوی حامیان داعش گفت: «هرچند این گونه اقدامات کور به
هیچ وجه نشاندهنده قابلیت و توان عملیاتی نیست اما به نظر میرسد داعش در سالگرد تأسیس خود پیام واضحی به جهان میدهد که جای جای جهان اهداف عملیاتی آن محسوب شده و در هر کجا که حداقل ظرفیتی داشته باشد، مبادرت به عملیات خواهد کرد».
شمخانی درخصوص راه مقابله با این تهدید تشریح کرد: «باید این فهم واحد در سطح افکار عمومی، نخبگان و سیاستورزان جهانی حاکم شود که داعش تهدیدی برای همه است و جهان باید با عزمی راسختر و به دور از شعارهای سیاسی به مقابله با ریشهها و عوامل تقویتکننده و پشتیبان این جریان تروریستی بپردازد».
شمخانی در مورد اقدامات فعلی ائتلاف گفت: «در حال حاضر انجام ندادن اقدام جدی از سوی ائتلاف ادعایی علیه داعش با انتقادات فراوانی حتی از سوی کشورهایی که عضو آن هستند، مواجه است و مسئولان کشورهای عراق و سوریه نیز بارها اعلام کردهاند که شاهد اقدام موثر و قابل دفاعی در مورد مقابله با داعش از سوی آمریکا نبودهاند». وی تصریح کرد: «ائتلاف باید از رفتار نمایشی عبور کرده و ریشههای کمک مالی و صدور نفت، جابهجایی پول، تردد نیرو و انتقال سلاح به نفع گروههای تکفیری که تماما شناخته شده و قابل کنترل است را سد کند».
شمخانی درخصوص برنامه ایران برای مقابله و جلوگیری از تشدید بحران در منطقه گفت: «اقدامات جمهوری اسلامی ایران از ابتدا در سوریه و سپس در کشور عراق تماما به نفع امنیت این کشورها و دفاع از جان و مال مردم غیرنظامی بوده است».
وی درخصوص بیتوجهی کشورهای غربی به هشدارهای غربی گفت: «زمانی که ایران با تسلیح معارضان و تروریستها در سوریه مخالفت کرد و به جای آن پیشنهاد برگزاری گفتوگوهای فراگیر و احترام به خواست مردم برای تعیین سرنوشت خودشان را داد با آگاهی نسبت به احتمال شکلگیری چنین وضعیتی بود اما کشورهای غربی و همپیمانان منطقهای آنان به هشدارهای مشفقانه جمهوری اسلامی ایران توجه نکردند و موجب بروز فاجعه امنیتی در منطقه شدند». دبیر شورایعالی امنیت در ادامه تأکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده که همواره با تروریسم و گروههای تکفیری مقابله جدی داشته و آماده همکاری امنیتی برای مبارزه با این پدیده شوم است». شمخانی ادامه داد: «تداوم رفتارهای غیرعاقلانه گذشته با ادامه دخالت نظامی در یمن، عراق و سوریه ضمن پیچیده کردن اوضاع، به تقویت جریانهای تروریستی کمک کرده است».
وی افزود: «مقابله واقعی با زمینههای شکلگیری افراطیگری، تروریسم و خشونت و اقدام جدی برای مهار و نابودی این جریان نیازمند گفتوگوی صادقانه قدرتهای منطقهای، قطع تسلط و احاطه کشورهای فرامنطقهای بر ساختارهای سیاسی و امنیتی منطقه و جایگزینی سیاست همکاری و مشارکت به جای جدال و منازعه است».