شماره ۵۹۸ | ۱۳۹۴ شنبه ۶ تير
صفحه را ببند
پیش از خطبه‌های نماز جمعه
اژه‌ای: در برخی پرونده‌ها،‌ فشار مضاعفی بر دستگاه قضا وارد می‌شود

معاون اول قوه قضائیه گفت: در سال‌های 92 و 93 برخورد با دانه‌درشت‌ها و برخورد بدون تبعیض با صاحبان قدرت یکی از مسائل مورد توجه ما در دستگاه قضایی بود. به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در سخنرانی پیش از خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران، گفت: متاسفانه فردی که صاحب قدرت و منصب است، به ما می‌گوید قاضی را باید من تعیین کنم و من باید نظر دهم که قاضی چه کسی باشد، اگر این‌گونه باشد پس استقلال قوه قضائیه چه می‌شود؟
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر و آیت‌الله شهید بهشتی و ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و هفته قوه قضائیه عملکرد دستگاه قضایی را تشریح کرد و گفت:  باید بدانید که بعضی از این پرونده‌هایی که در سال‌های اخیر داشتیم و مربوط به صاحبان قدرت و ثروت بود، بر ما فشار فوق‌العاده‌ای می‌آورند، تهدید می‌کنند و به صورت مستقیم و غیرمستقیم سعی دارند قوه قضائیه را تخریب کنند اما ما به وظیفه قانونی‌مان عمل می‌کنیم و گاهی اوقات بیش از 200 ساعت برای رسیدگی به پرونده‌ای وقت صرف می‌کنیم، به دلیل همین فشارها. معاون اول قوه قضائیه ادامه داد:  فردی که صاحب قدرت و موقعیت است، به ما می‌گوید قاضی را باید من تعیین کنم و من باید نظر دهم که قاضی چه کسی باشد، اگر این‌گونه بود پس استقلال قوه قضائیه کجا رفته است؟ ما باید به متهم، کیفرخواست و حکم و بعضا به وکیلش حکم را ابلاغ کنیم، شما چه صاحب سمتی هستید؟ این موارد فشارهای مضاعفی است که به قوه قضائیه وارد می‌شود.
محسنی‌اژه‌ای با طرح این سوال که چرا ما به آنچه که در دستگاه قضایی مدنظرمان است، دست نمی‌یابیم؟ گفت: علاوه بر این‌که امر قضا خطیر است، کار قضا کار بسیار دشواری است؛ من 5‌سال در دیوان‌عالی کشور به‌عنوان دادستان کل کشور در اکثر هیات‌های عمومی که در دیوان‌عالی کشور بود حضور داشتم و خدا می‌داند که در یک جلسه حدود 80 نفر قاضی مجرب و
 صاحب‌تجربه بر سر یک موضوعی بحث می‌کردند حق کدام طرف است و برداشت از این سند چیست و
 3 ساعت وقت صرف می‌کنند تا به نتیجه برسند؛ بنابراین نفس کار قضا سخت است و حقیقت قوه قضائیه با توجه به ماموریت‌های سنگینی که بر عهده‌اش گذاشته شده، عِده و عُده لازم را ندارد، از دولت و مجلس در این زمینه استدعای کمک‌های لازم را داریم.
معاون اول قوه قضائیه گفت: براساس بند یک از اصل سوم قانون اساسی دولت جمهوری اسلامی موظف است که محیط مناسب برای رشد فضایل اخلاقی در جامعه ایجاد کند و با همه مظاهر فساد مبارزه کند و هم دولت، مجلس و قوه قضائیه موظفند که با تمام مظاهر فساد و تباهی مبارزه کنند.
وی افزود: قوه قضائیه تا آنجا که برایش مقدور بود با کسانی که در نشریات مکتوب و دیجیتال به صورت گسترده یا موردی به مقدسات توهین می‌کردند و تهمت و افترا می‌زدند و با نشر اکاذیب ذهن جامعه را مشوش می‌کردند، برخورد کرد. محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: همچنین قوه قضائیه در زمینه جرایم سازمان‌یافته و خشن اهتمام ویژه‌ای به خرج داد و با اقدامات مختلف با همکاری سیستم اطلاعاتی، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه و نیروی انتظامی بحمدالله توانست در مورد جریان‌های سازمان‌یافته و اقدامات ضدامنیتی که مربوط به کشورهای همسایه بود و به کشور ما وارد می‌شد و مشکلات داخلی کشورمان- مانند سرقت‌های مسلحانه و آدم‌ربایی- اقدامات موثری را انجام دهد البته در این زمینه هنوز با نقطه مطلوب فاصله داشته و نیازمند همکاری مردم، قوه مجریه و مجلس در این زمینه هستیم.


تعداد بازدید :  227