شماره ۵۹۸ | ۱۳۹۴ شنبه ۶ تير
صفحه را ببند
اخبار دیپلماسی

ظریف:  برای توافقی منصفانه به وین می‌رویم
محمد جواد ظریف گفت:  به وین می‌رویم تا یک توافق بادوام و منصفانه را به دست آوریم. به گزارش ایسنا، وزیر امورخارجه کشورمان در حساب توئیتری خود با اشاره به سخنان روز سه‌شنبه مقام معظم رهبری در جمع مقامات و مسئولان کشوری و لشکری اظهار کرد: همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب تأکید کردند ایرانی‌ها خواستار توافقی عزتمند هستند و زیاده‌خواهی‌ها را رد می‌کنند. وی در این راستا تأکید کرد:  به وین می‌رویم تا یک توافق بادوام و منصفانه را بدست آوریم رئیس هیأت مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان جمعه شب در راس هیاتی برای پیوستن به تیم مذاکره‌کننده راهی وین شد. آخرین دور مذاکرات ایران و 1+5 تا ضرب‌الاجل تعیین شده دو طرف، 10 تیر با حضور ظریف و دیگر وزیران 1+5 به ساعات پایانی خود نزدیک ‌شد. همچنین قرار است وزیران خارجه 1+5 نیز چند روز قبل از 10 تیر به مذاکرات بپیوندند.


عراقچی با اشاره به نگارش متن توافق هسته‌ای: پیشرفت در متن اصلی نسبت به ضمائم بهتر بوده است
معاون وزیرخارجه کشورمان گفت: نگارش،کار سختی است؛ به‌خصوص در این قسمت‌های آخر، بعضی از مشکلات عمده‌ای وجود دارد که هنوز مانع کار است ولی در جزییات و در بعضی از موارد عمومی پیشرفت‌های خوبی انجام شده است. به گزارش ایسنا، سیدعباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان با ذکر این‌که تمام هیأت‌های معاونین وزرای خارجه کشورها هم به وین آمده‌اند، افزود: جلسات مداوم دوجانبه و چندجانبه با ایشان برگزار می‌شود. در قسمت‌های حساس موضوع، طبعا خود آنها هم بعضا مواضع متفاوتی با هم دارند که هماهنگ‌شدنشان کار سختی است و باید جلسات هماهنگی بین خودشان برگزار شود. در مجموع، کار به سختی و به آهستگی  پیش می‌رود. عراقچی در پاسخ به این سوال که یکی از اعضای 1+5 گفته است که حدود 90 درصد، در نگارش متن پیشرفت حاصل شده است، گفت: نمی‌شود الان عدد و رقم گفت، همان‌طور که می‌دانید یک متن اصلی وجود دارد و چندین ضمیمه، در هرکدام از اینها با درصدهای مختلفی به جلو رفته‌ایم و در خود متن اصلی نسبت به ضمائم، پیشرفت‌ها بهتر بوده است.

واکنش ایران به گزارش حقوق بشر وزارت خارجه آمریکا
شهروند: سخنگوي وزارت امورخارجه ضمن تأکید بر تعهد جمهوری اسلامی ایران بر رعایت حقوق شهروندان خود به‌عنوان یک وظیفه انسانی، ملی و اسلامی ادعاهاي وزارت خارجه آمريكا در مورد نقض حقوق بشر در ايران را كه در قالب گزارش سالانه 2014منتشر شده است مردود اعلام كرد. مرضيه افخم با تكراري خواندن ادعاهاي مطرح شده اضافه كرد: اين گزارش در حالي منتشر شده كه رئیس جمهوری اسلامی ایران که با مشارکت بیش از 73‌درصد مردم این کشور انتخاب شده است، در اجرای تعهدات انتخاباتی خود منشور حقوق شهروندی را برای حراست از حقوق مردم ایران در معرض نظر و گفت‌وگوی ملی قرار داده و در مقابل نه‌تنها بيشترين آمار اعتراض و موارد نقض حقوق رنگين‌پوستان در آمريكا در ‌سال تهيه اين گزارش رخ داده است بلکه متحدین منطقه‌ای آمریکا وسیع‌ترین جنایات خود علیه مردم را در همین‌سال ثبت کرده‌اند. سخنگوي وزارت امورخارجه همچنين با اشاره به اينكه امروز استفاده ابزاري از مقوله‌هاي حقوق بشر؛ مبارزه با تروريسم و افراطي‌گري و ديگر موضوعات مهم پيش روي جامعه جهاني خود به معضلي بزرگ تبديل شده است؛ گفت: كاملا روشن است اينگونه گزارش‌ها كه با اهداف خاص تهيه مي‌شود؛ اهرمي براي فشار و چانه‌زني و بهانه براي دخالت در امور داخلي ديگر كشورها است.  سخنگوي وزارت خارجه  تصريح كرد:  همه موضوعات تحريمي عليه ايران نامشروع بوده و وجاهت قانوني ندارد وقت آن رسيده دولت آمريكا ابزار فرسوده و ناكارآمد تحريم را از فهرست اهرم‌هاي خود خارج كند.

طرح تمدید 10 ساله قانون تحریم‌های ایران به کنگره رفت
دو سناتور آمریکایی طرحی را به کنگره ارایه کرده‌اند که قانون تحریم‌های ایران را برای یک دهه دیگر تمدید می‌کند. به گزارش فارس، طرح ارایه شده از سوی این دو سناتور ضدایرانی، قانون تحریم‌های ایران را که در‌سال 1996 به تصویب کنگره رسید و‌سال آینده منقضی می‌شود، برای دستکم یک دهه دیگر تمدید می‌کند. این قانون که مبنای تحریم‌های وضع‌شده علیه ایران است، در صورت تمدید به کاخ سفید این امکان را می‌دهد که تحریم‌های برداشته شده ایران ذیل توافق هسته‌ای احتمالی را «فورا» در صورت نقض توافق از سوی تهران بازگرداند. همچنین دولت آمریکا موظف خواهد بود به صورت مداوم به کنگره در مورد محل خرج مبالغی که ایران از محل کاهش تحریم‌ها
به دست می‌آورد، گزارش دهد.


تعداد بازدید :  210