قشقاوی در تشریح محاکمه متهمان حادثه جده: دادستان جده برای ماموران فرودگاه درخواست مجازات اعدام کرده است
معاون کنسولی وزیر امور خارجه، تضمین امنیت عمرهگزاران و ایجاد فضای منطقی و معقول در ورود و خروج زائران ایرانی به عربستان را مهمترین شرایط جمهوری اسلامی برای برقراری مجدد سفرهای عمره اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، حسن قشقاوی با تأکید بر اینکه تضمین امنیت عمرهگزاران برای ایران مهم است، گفت: اگر این امنیت تضمین و فضای منطقی و معقولی حاکم شود و مردم هم شاهد مجازات متهمان باشند، طبیعی است که ما هم برای ازسرگیری عمره تمایل داریم. معاون کنسولی وزیر امورخارجه گفت: این مسأله در گفتوگوهای اخیر حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقایی وزارت امورخارجه با وزیرخارجه عربستان مطرح شده و وزیر خارجه سعودی هم از سرگیری عمره ایرانیها را مورد تأکید قرار داده است. معاون کنسولی وزیر امور خارجه درباره روند پرونده تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده گفت: در جلسه اول محاکمه سرکنسول ایران حضور داشت و نماینده دادستان جده کیفر خواست را قرائت کرد که در آن به اتهام نقض قوانین هنگام انجام وظیفه و اقدام عمل شنیع جنایی، درخواست مجازات اعدام برای متهمان شده است. قشقاوی افزود: متهمان و وکلا درخواست بررسی مجدد دادند و در جلسه دوم دادگاه که بازهم سرکنسول ایران حضور داشت، دادگاه دفاعیات متهمان و وکلای آنها را استماع و ختم جلسه را اعلام کرد.
وی ادامه داد: برخی مطبوعات سعودی به نقل از یک مقام امنیتی سعودی اعلام کردند که مجازات درنظر گرفته شده هزار ضربه شلاق با نظر پزشک و 4سال حبس است اما پس از پیگیری، سرکنسول ایران گفت رسما چیزی به آنها اعلام نشده است. معاون کنسولی وزیر امورخارجه یادآور شد: در همان دادگاه اعلام شد که اگر قرار باشد حکمی صادر شود، حکم بدوی خواهد بود و بعد این حکم به دادگاه استیناف میرود. ما هم درخواست داشتیم که در دادگاه استیناف هم سرکنسول و هم وکیل ما حضور داشته باشد. قشقاوی گفت: هنوز گزارشی از سرکنسول ایران درخصوص حکم دریافت نشده، ما بهطور جدی پیگیر این موضوع هستیم و منتظریم اگر حکمی هم صادر شده، رسما از سوی سعودیها به ما اعلام شود.
معاون کنسولی وزیر امورخارجه در پاسخ به این سوال که آیا اگر چنین حکمی صادر شده باشد، عادلانه است و اگر این حکم رضایت ایران را جلب نکند، تهران درخواست تجدیدنظر خواهد کرد یا نه، گفت: به نظر ما کیفرخواستی که دادستان ارایه کرده واقعبینانه بوده و هر چیزی کمتر از آن نسبت به عمق جنایت، غیرعادلانه است. وی اضافه کرد: طبق مقررات و حقایق این پرونده، در صورتی که حکمی جز این صادر شود، به نمایندگی از خانوده قربانیان این جنایت، درخواست تجدیدنظر خواهیم کرد.
قشقاوی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است تمام این رویدادها از جانب دولت عربستان یا نوعی هماهنگی بین آنها وجود داشته باشد؟ اظهار کرد: دلیلی برای سیستماتیک بودن این موضوع وجود ندارد، چنین ادعایی نداریم و مقامهای عربستان در دیدارهای مختلف با سفیر و سرکنسول ایران بر ضرورت برخورد با این اقدام جنایتکارانه متهمان تعرض به دو نوجوان ایرانی تأکید کردهاند. معاون کنسولی وزیر امورخارجه گفت: چندی پیش در حاشیه نشست اجلاس سازمان اتحاد کنفرانس اسلامی، عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان در ملاقات با امیرعبداللهیان بر مصممبودن عربستان برای مجازات متهمان این پرونده تأکید کرد. قشقاوی که با شبکه العالم مصاحبه میکرد، افزود: بنابر اظهارات مقامهای عالیرتبه عربستان، دلیلی برای قضاوتی جز این نیست. لذا ما منتظریم وعدههای رسمی مقامهای سعودی را در عمل مشاهده کنیم.
رئیس دادگستری تهران: پرونده احمدینژاد درحال طی کردن مراحل قانونی است
ایلنا| غلامحسین اسماعیلی در حاشیه مراسم سالگرد ارتحال آیتالله محمدیگیلانی در جمع خبرنگاران درباره روند پیگیری پرونده محمود احمدینژاد در محاکم دادگستری استان تهران گفت: این پرونده درحال طی کردن مراحل خود است. همچنین خبرنگاری با توجه به اجرایی شدن آیین جدید دادرسی کیفری که از روز گذشته اجرا شده٬ از رئیس دادگستری استان تهران پرسید نظر شما درباره تبصره ماده 48 این قانون مبنی بر اینکه وکلای جرائم سیاسی و امنیتی با نظر رئیس قوهقضائیه تعیین میشوند٬ چیست؟ تصریح کرد: آنچه گفته شده که وکلا با نظر رئیس قوه قضائیه تعیین میشوند، برای مراحل مقدماتی و کشف جرم است. وی افزود: در بسیاری از نظامهای حقوقی برای این مرحله اصلا وکیل نمیپذیرند، ولی ما در محاکم و رسیدگی به پروندهها در دادسرا و زمانی که کیفرخواست صادر میشود، محدودیتی نداریم. اما در اینکه در مراحل مقدماتی وکیل بپذیریم یا نه٬ باید از وکلای خاصی استفاده میکردیم که موجب خرابشدن پروندهها نشود.