شماره ۵۹۰ | ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۷ خرداد
صفحه را ببند
«مرکز تبادل کتاب» در ایران
نخستین مرکز تبادل کتاب با ظرفیت ۱۰۰‌هزار جلد کتاب

این نخستین‌بار است که مرکزی برای مبادله کتاب در ایران با این وسعت راه‌اندازی می‌شود و به افراد این امکان را می‌دهد که کتاب‌های خودشان را با کتاب‌های دیگران تعویض کنند.
در این مرکز بخش‌های مختلف با موضوعات پزشکی، دانشگاهی، حسابداری، هنر، رمان، اقتصاد، زبان‌های خارجی، ادبیات، علوم‌اسلامی، علوم‌انسانی، تاریخ و... پیش‌بینی شده است تا افراد بسته به علاقه‌مندی خود، کتاب‌های دیگری انتخاب کنند.
این مرکز توسط جمعی از علاقه‌مندان به حوزه کتابخوانی راه‌اندازی شده و به‌صورت هیأت‌امنایی اداره می‌شود. هدف از راه‌اندازی این مرکز، فراهم‌کردن فرصتی برای دسترسی بیشتر افراد به کتاب‌ها و همچنین گردش کتاب‌های بدون استفاده در جامعه با کمترین هزینه به‌منظور هم‌افزایی فرهنگی و ترویج کتاب و کتابخوانی است.
گردش‌کار در این مرکز به‌گونه‌ای تعریف شده است که امکان تبادل کتاب با کتاب فراهم شده اما افرادی که کتابی برای مبادله ندارند، می‌توانند با پرداخت وجه‌نقد، اعتبار دریافت کرده و از کتب عرضه‌شده، کتاب موردنظرشان را انتخاب کنند.
روابط‌عمومی مرکز تبادل کتاب با بیان چند شیوه دریافت کتاب تصریح کرد: در حالت اول فرد کتابش را قیمت‌گذاری می‌کند و منتظر می‌ماند تا کسی آن را مطالبه کند، در این صورت بهای کتاب به‌عنوان اعتبار به فرد عرضه‌کننده تعلق می‌گیرد.  در حالت دوم، فرد کتابی برای عرضه ندارد و مایل است از کتاب‌های عرضه‌شده، کتاب موردنظر خود را تهیه کند، در این حالت او وجه اعلام شده را به صندوق مرکز واریز می‌کند.
پس از قیمت‌گذاری در صورت عدم تبادل کتاب تا دو هفته، کتاب به‌صورت خودکار ۳۰‌درصد از بهای تعیین‌شده تخفیف می‌خورد.  چنانچه تا 3 هفته، خواهان پیدا نشد، ۵۰‌درصد تخفیف اعمال می‌شود و اگر تا یک‌ماه، کتاب مبادله نشد، با تخفیف ۷۰‌درصد عرضه می‌شود.  پس از یک‌ماه از آغاز واسپاری کتاب و در صورت عدم‌تبادل، شورای تصمیم‌گیری مرکز درباره وضع کتاب تصمیم خواهد گرفت؛ چنانچه صاحب کتاب، ظرف مدت ۴۸ ساعت کتاب را پس گرفت، کتاب به وی تقدیم می‌شود و در غیر این صورت یا در ردیف کتب اهدایی قرار می‌گیرد، یا به مراکز بازیافت تحویل می‌شود یا به‌نحوی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد و مرجع تصمیم‌گیری برای کتاب، پس از پایان مهلت یک‌ماهه، مرکز تبادل خواهد بود.
مرکز تبادل کتاب از روز شنبه ۲۳ خرداد فعالیت خود را آغاز کرد و متقاضیان می‌توانند به نشانی این مرکز واقع در خیابان انقلاب، نرسیده به چهارراه ولیعصر، ابتدای خیابان شهیدمظفرشمالی مراجعه کنند. شماره تماس این مرکز ۶۶۱۷۷۸۹۲ است و پذیرش کتاب در هفته‌های اول فعالیت مرکز به‌صورت
حضوری است.

 «بیا بخوانیم»
کمپین «بیا بخوانیم» در استرالیا با خانواده‌ها و جوامع محلی کار می‌کند تا فرهنگ کتابخوانی از بدو تولد را ترویج دهد. گروه هدف این کمپین، کودکان زیر پنج‌سال است و اصلی‌ترین مخاطب آن پدر و مادرهای این کودکان هستند. این پروژه ترویج که در سراسر کشور استرالیا درحال اجراست، پدر و مادرها را تشویق به کتابخوانی برای فرزندان خود می‌کند. برای بهتر شناخته‌شدن دربین مخاطبان و ذینفعان خود، این طرح، یکی از ورزشکاران محبوب استرالیایی و یکی از مجریان تلویزیونی معروف این کشور را به‌عنوان سفیران خود معرفی کرده است و برای جلب حمایت بیشتر، 30 تن از افراد معروف استرالیا را- از هنرپیشه گرفته تا نویسنده و هنرمند- به‌عنوان والدینی که این طرح را اجرا کرده و از آن حمایت می‌کنند، معرفی می‌کند. سازمان مجری این طرح با ۲۷ موسسه فعال در حوزه آموزش کودکان در سراسر استرالیا برای گسترش آن همکاری کرده و آنان را «دوستان» این برنامه می‌نامند.

دیدگاه‌های دیگران

ی
یوسفی |
مخالف 0 - 0 موافق
من یک فرهنگی هستم آرزوی بزرگ مرا محقق کردید .خداوند یاورتان باشد.همیشه دغدغه کتابهای دانشگاهی خودم و فرزندانم را داشتم که بی استفاده مانده اند و باتوجه به هزینه گزاف کاغذ درکشور این بهترین کار ممکن میباشد٬در اولین فرصت ممکن کتابها را تحویل میدهم٬فقط یک مشگلی است که مرکز شما در محدوده طرح ترافیکه وحمل کتابها واقعا مشگل.نمیدانم جمعه ها مرکز باز است یا خیر؟

تعداد بازدید :  476