نشست معاونان وزرای خارجه ایران و 1+5 درباره روند تکمیل متن توافق
معاونان وزیران خارجه ایران و کشورهای 1+5 که به منظور بررسی روند تکمیل متن توافق جامع به وین سفر کرده بودند، روز گذشته نشستی عمومی را به ریاست سید عباس عراقچی و هلگا اشمید برگزار کردند. به گزارش ایرنا، این نشست ظهر روز گذشته و با حضور معاونان وزرای خارجه انگلیس، آلمان، فرانسه، آمریکا، چین و روسیه شروع به کار کرد و پس از 90 دقیقه به کار خود پایان داد. پس از این نشست رایزنیهای دوجانبه و چندجانبه عراقچی و روانچی با همتایان خارجی خود آغاز شد. عراقچی و روانچی در جریان این رایزنیها نخست با معاونان وزیران خارجه 3 کشور انگلیس، آلمان و فرانسه دیدار کردند و پس از آن نیز با معاونان وزرای خارجه چین و روسیه وارد مذاکره شدند. عراقچی و روانچی از روز چهارشنبه هفتمین دور مذاکره برای نگارش متن توافق جامع را آغاز کردند. همزمان با مذاکره معاونان، تیمهای کارشناسی هم به ریاست حمید بعیدینژاد و استفان کلمنت کار روی ضمائم را ادامه دادند.
حضور ظریف در اجلاس همکاریهای منطقهای حاشیه اقیانوس هند
اجلاس وزیران کشورهای عضو اتحادیه همکاریهای منطقهای حاشیه اقیانوس هند با حضور وزیران خارجه کشورهای عضو ازجمله وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اندونزی برگزار خواهد شد. به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه اندونزی روز گذشته از حضور وزرای امور خارجه کشورهای عضو برای شرکت در این اجلاس که ماه اکتبر در شهر پادانگ اندونزی برگزار میشود، خبر داد. این مقام وزارت امور خارجه اندونزی، گفت که «محمدجواد ظریف» وزیر امورخارجه ایران و «جولی بیشاپ» همتای استرالیایی وی نیز در این اجلاس حضور دارند.
ابراز نگرانی روسیه از کندی روند مذاکرات هستهای
«سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر امور خارجه روسیه در اظهاراتی در روز گذشته از نگرانی روسیه درباره کند بودن روند مذاکرات هستهای ایران خبر داد. به گزارش ایسنا، نماینده روسیه در مذاکرات هستهای پس از ورود به وین برای دور تازه مذاکرات در جمع خبرنگاران گفت: «متاسفانه روند مذاکرات درحال کند شدن است. این موضوع ما را نگران کرده است به دلیل آنکه زمان باقی مانده تا ضربالاجل رو به کاهش است و ما باید در کوتاهترین زمان ممکن گامهای نهایی را برداریم». ریابکوف همچنین در مورد بازطراحی راکتور آب سنگین اراک اظهار کرد: ایران و کشورهای 1+5 هنوز جزییات مربوط به نحوه بازطراحی راکتور آب سنگین اراک را تعیین نکردهاند که این موضوع خود باعث ایجاد یک وقفه مجازی در روند مذاکرات شده است. ریابکوف همچنین در مورد دسترسی به سایتهای نظامی ایران گفت: تنها راه حل موضوع دسترسیهای مدیریت شده به سایتهای هستهای ایران، دستیابی به چارچوب تفاهم با آژانس بینالمللی انرژی اتمی است. او تصریح کرد: تنها راه حل جهانی و قابل قبول این موضوع دستیابی به سند یک تفاهم میان ایران و آژانس و نیز وجود قانونی در این مورد است که این سند در مورد قراردادهای همکاری آینده ایران و آژانس چگونه استفاده شود.
امیر عبداللهیان: ایران با آمریکا درباره مسائل منطقه هیچ مذاکرهای ندارد
معاون وزارت امور خارجه ایران روز پنجشنبه گفت: «تهران از گفتوگو و توسعه همکاریهای همهجانبه با کشورهای همسایه و بهویژه حوزه
خلیج فارس استقبال میکند». عبداللهیان در ادامه به ایسنا گفت: «مسائل منطقه با مشارکت همه کشورهای منطقه قابل حلوفصل است». وی با بیان اینکه اقدام نظامی علیه یمن تشدیدکننده اقدامات افراطگرایی و عامل رشد تروریسم و تقویت درگیریهای فرقهای است، افزود: این اقدامات برای امنیت منطقه کمککننده نخواهد بود. معاون ظریف تصریح کرد: «کشورهای منطقه ازجمله عربستانسعودی میتوانند نقش محوری در کمک به صلح و ثبات و امنیت در منطقه ایفا کنند». امیرعبداللهیان در ادامه با اشاره به مذاکرات ایران با 6 کشور افزود: این مذاکرات صرفا بر موضوع فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران متمرکز است و ما هیچ مذاکرهای با آمریکا درباره مسائل منطقه نداریم.