شماره ۵۸۶ | ۱۳۹۴ شنبه ۲۳ خرداد
صفحه را ببند
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران اعلام کرد:
افزایش سرطان‌ های خونی در جنوب کشور
استفاده آمریکا از رادیواکتیو در بمب‌هايش در عراق عامل افزایش سرطان است

شهروند| سرطان‌های خونی در جنوب کشور افزایش پیدا کرده است. این را آخرین بررسی‌های مرکز تحقیقات سرطان ایران نشان می‌دهد. بررسی‌های این مرکز به نتایج قابل توجهی رسیده است. آنها متوجه شده‌اند که میزان ابتلا به سرطان خون در میان اهالی شهرهای جنوبی کشور، پس از حمله آمریکایی‌ها به خلیج‌فارس بیشتر شده است. حتی مرکز تحقیقات سرطان درحال ثابت کردن این موضوع است که استفاده آمریکا از رادیواکتیو در بمب‌هايش، منجر شده تا سرطان خون در میان این افراد بالا برود. همین بررسی‌ها نشان می‌دهد که وضع ابتلا به این نوع سرطان، در عراق و کویت بدتر است.
اینها را رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران اعلام کرد، زمانی که در نخستین کنگره سرطان از شیوع سرطان‌ها در کشور گفت. آمارها می‌گوید هر‌سال 90‌هزار بیمار جدید به سرطانی‌ها اضافه می‌شود. پیش از این اعلام شده بود که استان‌های آذربایجان‌شرقی و غربی، اردبیل، تهران و اصفهان، بیشترین موارد ابتلا به سرطان را دارند. حالا   محمداسماعیل اکبری، تأکید می‌کند که استان‌های جنوبی بیش از سایر استان‌ها با نوع مشخصی از سرطان مواجه شده‌اند. او در گفت‌وگو با «شهروند» از دادن اطلاعات بیشتر خودداری و تأکید کرد که اینها نتیجه تحقیقاتی است که اخیرا انجام شده و نمی‌توان درباره آن اطلاعاتی داد. او در همین کنگره گزارش‌های دیگری را هم منتشر کرد که نشان می‌داد   پارازیت‌ها هیچ تاثیری در ایجاد سرطان ندارند:  «بیش از 20‌سال است که روی این موضوع کار می‌کنیم و می‌توان به قطع گفت که الکترومگنتیک، اختلالات روانی و سلولی ایجاد می‌کند اما به‌طورکلی در ایجاد سرطان نقشی ندارد.» رئیس مرکز تحقیقات سرطان، مصرف دخانیات و آلودگی هوا را در رشد سرطان موثر دانست: «مبتلایان به سرطان در ایران حدود یک پنجم کشورهای غربی هستند، اما متاسفانه از نظر روند رشد این بیماری دارای جایگاه نخست هستیم.»
به گزارش ايسنا، او سرطان معده را کشنده‌ترین سرطان در ایران اعلام کرد، با این توضیح که: «سرطان معده، شایع‌ترین سرطان در میان مردان است. این سرطان با این‌که کشنده‌ترین نوع سرطان‌هاست، اما اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود قابل درمان است. حذف نمک، استفاده نکردن از چربی حیوانی مانده که شامل فست‌فودها می‌شود، رعایت بهداشت دهان و دندان و خودداری از مصرف دخانیات، ازجمله مواردی است که اگر رعایت شوند تا 60‌درصد احتمال ابتلا به سرطان معده را کاهش می‌دهند.» به گفته او، البته شهرهای صنعتی آمار بالایی در ابتلا به سرطان دارند، برای نمونه خراسان به‌عنوان محور سرطان‌های گوارش،  معده و مری شناخته می‌شود.
 اکبری، شایع‌ترین سرطان در میان زنان را، سرطان سینه عنوان کرد:  « هر‌سال 10‌هزار بیمار جدید به تعداد مبتلایان به سرطان سینه اضافه می‌شود. رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران، تریاک را به‌عنوان ریزفاکتور سرطان توصیف کرد.«این ماده بیش از دیگر مواد دخانی در بروز سرطان تأثیر دارد.» براساس اعلام اکبری، سرطان چهارمین بار بیماری را در کشور دارد و گران‌ترین هزینه‌ها مربوط به این بیماری است، هزینه درمان هر بیمار مبتلا به سرطان 20‌میلیون تومان است. اکبری به نکته دیگری هم اشاره کرد. او رفتارهای معنوی را در کنترل سرطان موثر دانست.« بزرگترین مرکز «معنویت درمانی سرطان» ایجاد شده که در پیشگیری و درمان سرطان موثر بوده و نشان داده که رفتارهای معنوی توان تغییر بیان ژنی را دارد.»
سوءتغذیه عامل مرگ ۲۰‌درصد مبتلایان به سرطان
در کنار آمار شیوع سرطان در ایران، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که 20 تا 80‌درصد بیماران مبتلا در طول بیماری، دچار سوءتغذیه می‌شوند و 20‌درصد بیماران به دلیل عوارض ناشی از سوءتغذیه جانشان را از دست می‌دهند. اینها را حسین داودی، یکی از متخصصان تغذیه در امور سرطان به فارس گفت:
« کاهش وزن، اختلالات تغذیه و سوء‌تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان پدیده شایعي است به‌طوری که بسیاری از بیماران سوءتغذیه را تجربه کرده و برخی از آنها به دلیل عوارض آن جانشان را از دست می‌دهند.» به گفته او، در برخی از مطالعات شیوع سوءتغذیه مربوط به سرطان‌ها، 30 تا 64‌درصد گزارش شده که با افزایش خطر عوارض بالینی، کاهش اثرات درمانی و افت در کیفیت زندگی بیماران همراه است. این متخصص تغذیه از این‌که بیماران مبتلا به سرطان، به طور دقیق غربالگری نمی‌شوند، انتقاد کرد: «پیشگیری از سوءتغذیه در کاهش مدت بستری و هزینه‌های درمانی تأثیر دارد، اما متاسفانه این بیماران به‌طور دقیق غربالگری نمی‌شوند بنابراین شناسایی میزان شیوع سوءتغذیه در بیماران سرطانی کار دشواری است.» همه اینها درحالی است که بنا بر اعلام داودی، بیماران مبتلا به سرطان علاوه بر این بیماری و عوارض ناشی از آن درگیر استرس‌های مختلف روانی، اجتماعی و اقتصادی هم هستند و اغلب کاهش وزن در این بیماران یک پیامد قابل انتظار است:  «متأسفانه توجه کافی و درمانی به سوءتغذیه و کاهش وزن بیماران سرطانی نمی‌شود درحالی‌که یکی از علل کاهش وزن، ابتلا به سوء‌تغذیه است که تشخیص به موقع و درمان مناسب می‌تواند از بروز آن
 پیشگیری کند.»

 


تعداد بازدید :  139