شماره ۵۸۵ | ۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۱ خرداد
صفحه را ببند
انتقال زندان اوین از تهران شاید چند ‌سال دیگر
زندان اوین 4 مشتری دارد
برای ساخت زندان در خارج از شهر باید زمین وسیع‌تری دراختیار گذاشته شود تا متناسب با جمعیت کیفری باشد

شهروند| انتقال زندان اوین از تهران که از سال‌ها پیش مطرح شده هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده است. شهردار تهران می‌گوید که برای واگذاری این زندان به شهرداری با رئیس قوه‌قضائیه توافق کرده اما رئیس سازمان زندان‌ها می‌گوید زندان اوین چهار مشتری دارد که یکی از آنها شهرداری تهران است.
زندان اوین، معروف‌ترین زندان تهران چند سالی است که قرار است سرنوشتی شبیه زندان قصر داشته باشد، یعنی دیگر زندان نباشد، باغ‌موزه باشد، زندانی نداشته باشد، تماشاچی و بازدید‌کننده داشته باشد. البته این سناریویی است که شهرداری تهران برای آن چیده است اما حالا رئیس سازمان زندان‌ها می‌گوید زندان اوین به جز شهرداری تهران مشتری‌های دیگری هم دارد. دیروز بعد از ماه‌ها شهردار تهران و رئیس سازمان زندان‌ها هر دو درباره انتقال زندان اوین حرف زدند. قالیباف گفت: توافقات کلی با رئیس قوه قضائیه صورت گرفته است و رئیس قوه‌قضائیه طرح شهرداری برای زندان اوین را قبول کرده‌، اما باید کارشناسان درباره این موضوع کار کارشناسی انجام دهند، آنچه مهم است این‌که سازمان زندان‌ها نیازهایی دارد که باید برای رفع آنها نیز بررسی‌هایی صورت گیرد.
سوی دیگر شهر اما علی‌اصغر جهانگیر، رئیس سازمان زندان‌ها درباره آخرین وضع ماجرای انتقال زندان اوین به خارج از تهران حرف‌های دیگری زد و گفت کار تمام‌شده نیست: «درخواست‌هایی از مجموعه‌های مختلف در سال‌های گذشته صورت گرفته که این درخواست‌ها هم به ریاست قوه‌قضائیه و هم سازمان زندان‌ها اعلام شده است. شهرداری تهران نیز یکی از درخواست‌کننده‌ها برای دراختیار گرفتن مجموعه زندان اوین است. درحال حاضر مشخصا چهار مجموعه، درخواست خرید و در اختیار گرفتن زندان اوین را دارند.»
جهانگیر گفت: «در صورت موافقت رئیس دستگاه قضا با پیشنهادهای صورت گرفته، ما زمینه‌های جابه‌جایی زندان، زندانیان و نیروی انسانی‌ و ساخت فضای جدید را تدارک می‌بینیم و سپس امکان نقل و انتقال فراهم می‌شود اما هنوز در این خصوص اتفاقی نیفتاده است.»
رئیس سازمان زندان‌ها در پاسخ به این سوال که آیا سازمان زندان‌ها برای انتقال اوین به خارج از تهران، شرایطی دارد یا نه به ذکر این نکته اکتفا کرده که «بحث زندان یک مقوله امنیتی است. این‌طور نیست که بتوانیم زندانیان را بیرون از زندان نگه‌داریم تا مکانی برای نگهداری ایجاد شود.»
او می‌گوید: «به موجب قانون ما باید زندان‌ها را به خارج از شهرها انتقال دهیم، نحوه حفاظت از زندان‌ها در خارج از شهرها با درون شهرها متفاوت است و ملاحظات امنیتی مختلفی داردكه باید این شرایط در نظر گرفته شود.»
به گفته او با توجه به متناسب نبودن فضای کنونی با تعداد جمعیت کیفری، یکی از شرایط ما این است که فضای زندان باید با تعداد جمعیت کیفری متناسب شود. همچنین زندان‌های داخل شهر و محیط‌هایی مانند منطقه اوین از نظر قیمت با زندان‌هایی که در خارج از شهر قرار دارند، متفاوت است و باید از نظر قیمت نیز همخوانی وجود داشته باشد.
زندان بزرگتری می‌خواهیم
 زندان اوین چه به این زودی‌ها و چه دیرتر، هر زمانی که منتقل شود باید فضای بیشتری در اختیار داشته باشد، زندان بزرگتری باشد، بزرگتر از این 43‌هزار متر زمینی که در اختیار دارد، با بندهای بیشتر، سلول‌های بیشتر و البته کتابخانه‌ها و مراکز جانبی بیشتر. آن‌طور که رئیس سازمان زندان‌ها می‌گوید همین الان هم به دلیل تناسب نداشتن تعداد زندانیان با امکانات زندان اوین بخش‌هایی که برای فعالیت‌های فرهنگی و جانبی زندان پیش‌بینی شده بوده، برای نگهداری زندانیان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
به گفته، جهانگیر، رئیس سازمان زندان‌ها، برای ساخت زندان در خارج از شهر باید زمین وسیع‌تری در اختیار گذاشته شود تا متناسب با جمعیت کیفری باشد. او گفت: مجموعه‌های جدید باید در چند نقطه تدارک دیده شود تا سازمان زندان‌ها بتواند فعالیت‌های خود را انجام بدهد. ما در زندان‌ها به دنبال یکسری فعالیت‌های فرهنگی، تربیتی و آموزشی هستیم و باید فضاهای این‌چنینی خود را توسعه دهیم اما درحال حاضر نه‌تنها نتوانسته‌ایم این فضاها را توسعه دهیم بلکه برخی از محیط‌های آموزشی، تربیتی و فرهنگی‌مان نیز به‌دلیل تراکم جمعیت به ناچار به نگهداری زندانی اختصاص داده شده است؛ بنابراین در تدارکات جدید باید فضایی در نظر گرفته شود که مناسب باشد و امکانات لازم را داشته باشد و این موضوع، پروسه‌اي چند ساله را می‌طلبد و این‌گونه نیست که بگوییم چند ماه دیگر این اتفاق خواهد افتاد.
او در بخش دیگری از حرف‌هایش درباره آخرین وضع احداث و تکمیل اردوگاه فشافویه هم گفته که در احداث و تکمیل اردوگاه فشافویه، آنچه به سازمان زندان‌ها مربوط بوده، انجام شده و اردوگاه آماده است اما مسئولیت‌هایی متوجه برخی دستگاه‌ها و پیمانکار است که باید انجام شود.
جهانگیر افزود: بخشی از کارهای داخلی اردوگاه باقی مانده است و برای اعزام نیروی انسانی و زندانی به اردوگاه باید این بخش‌ها مانند آشپزخانه، قسمت‌های بهداشتی و درمانگاه آماده شود. از آنجایی که بیشتر کسانی که وارد زندان می‌شوند اعتیاد به موادمخدر دارند باید به بحث قرنطینه و درمان‌شان توجه جدی شود.
به گفته او ‌سال گذشته دولت برای آماده‌سازی هفت اردوگاه حرفه‌آموزی محکومان موادمخدر، ۸۰‌میلیارد تومان به سازمان زندان‌ها اختصاص داد اما از این مبلغ فقط ۳۵‌درصد معادل ۲۸‌میلیارد تومان تخصیص داده شد که برای تکمیل هفت اردوگاه کافی نبود، بنابراین تمامی این مبلغ صرف آماده‌سازی فشافویه  شد.
او در پاسخ به این سوال که تاکنون به این هفت اردوگاه چه تعداد محکوم موادمخدر منتقل شده است، گفت: این اردوگاه‌ها هنوز راه‌اندازی نشده‌اند اما در دو اردوگاهی که قبلا بخشی از آنها راه‌اندازی شده است، بین 6 تا ۹‌هزار نفر اسکان داده شدند.

 


تعداد بازدید :  170