شهروند| صبح دیروز برخی از خبرگزاریهای رسمی کشور از افزایش نرخ تعرفه تلفن ثابت درون استانی به بیشتر از دو برابر خبر دادند. براساس گزارش منتشر شده در این خبرگزاریها نرخ مکالمه درون استانی از ۳۰ به ۷۰ ریال و نرخ مکالمه برون استانی 20درصد افزایش داشته است. فارس که مدعی است این اخبار را با پیگیری از مدیرعامل شرکت مخابرات ایران و معاون رگولاتوری به دست آورده است در این زمینه نوشت: افزایش نرخ تعرفه تلفن ثابت در کمیتههای تخصصی سازمان تنظیم مقررات نهایی شده است اما به دلیل اختلاف وزیر ارتباطات با شرکت مخابرات بهتعویق افتاده است. چند ساعت بعد این خبر با تکذیب روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات و بیاطلاعی سخنگوی شرکت مخابرات ایران مواجه شد. البته جهانگیر اسدی مدیر روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات به مهر گفته است درحال حاضر هیچگونه مصوبه جدیدی برای نرخ مکالمات در کمیسیون تنظیم مقررات تصویب نشده است. اسدی به شرط وزیر ارتباطات برای افزایش تعرفه تلفن ثابت نیز اشاره کرده و گفته است این تغییر تعرفه مشروط به توسعه خدمات مخابرات به مشترکان بوده است که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همچنان در انتظار دریافت برنامههای توسعهای مدنظر از سوی شرکت مخابرات ایران است.
او به نامه رگولاتوری به شرکت مخابرات اشاره کرده و توضیح داده است: ما در اوایل خردادماه نامهای به شرکت مخابرات ارسال کرده و خواستار آن شدیم که این شرکت پیشنهادهای افزایش قیمت خود را به همراه برنامههای توسعهایاش ارایه دهد که تا امروز مخابرات به آن پاسخی نداده است. اسدی همچنین در توضیحات خود گفته است هیچ تصمیمی مبنی بر افزایش دو برابری تعرفه تلفن ثابت وجود ندارد و بنا به درخواست وزیر ارتباطات حداکثر افزایش نرخی که میتواند اتفاق بیفتد 15درصد است.
محمود واعظی وزیر ارتباطات پیش از این اعلام کرد تا زمانی که مخابرات برنامه افزایش کیفیت خدماترسانی خود به مشترکان را ارایه ندهد اجازه افزایش تعرفه را ندارد. براساس گزارش فارس، مدیرعامل مخابرات ایران اعلام کرده است مخابرات در قالب 5سناریو درخواست افزایش تعرفه خود را مطرح کرده است. این 5سناریو شامل افزایش تعرفه مجموعه خدمات تلفن ثابت شامل تماس داخل استانی، تماس خارج استانی، هزینه آبونمان و هزینه اولیه اتصال بوده است که با توجه به تعرفه بسیار پایین مکالمات ثابت داخل استانی، احتمال تغییر تعرفه داخل استانی و آبونمان وجود دارد.
داوود زارعیان سخنگوی شرکت مخابرات نیز از سرنوشت سناریوهای قیمتی مخابرات ابراز بیاطلاعی کرده و گفته است نتیجه اجرای این سناریوها تنها افزایش 15 تا 17درصدی درآمد مخابرات است.
شرکت مخابرات چندی پیش طرح هم کدسازی تلفن ثابت را بهپایان رساند براساس این طرح بخشی از درآمد مخابرات واقعیسازی میشود به این ترتیب که مبنای محاسبه نرخ مکالمات از پالس به دقیقه تغییر میکند. این موضوع باعث میشود که تماسهای کوتاه و ناموفق شهروندان با قیمت پایه یکپالس یعنی 3 دقیقه محاسبه نشود تا به این ترتیب مصرفکننده ناچار نشود به ازای خدمات انجام نشده پول اضافه پرداخت کند. براساس این طرح همچنین برای مکالمات خارج از شهر مبنای مسافت در نظر گرفته میشود. این طرح که باعث شد هزینهکرد شهروندان به ازای خدمات تلفن ثابت واقعی شود حالا صدای مخابرات را درآورده است. آنها معتقدند الزام آنها به اجرای این طرح باعث شده است درآمد شرکت مخابرات کاهش قابلتوجهی تجربه کند و دولت برای جبران این کاهش درآمد باید اجازه افزایش تعرفه را برای آنها صادر کند.