محمدعلی باغستانی میبدی رئیس سازمان حفظ نباتات کشور میزان سم مصرفی در تولیدات کشاورزی ایران را نصف میانگین جهانی عنوان و اعلام کرد که خیار با 3درصد آلودگی، پرمخاطرهترین محصول کشاورزی است.
او به ایسنا گفت: بیشترین مبارزه شیمیایی و استفاده از سم برای محصولاتی مانند گندم و برنج است درحالیکه برای تولید محصولاتی مانند انار، کیوی، انجیر و... از هیچ سمی استفاده نمیشود. به گفته وی میزان مصرف سم در تولید محصولات کشاورزی طی 20سال اخیر یک سوم کاهش یافته و از 30هزار تن در سال به 21هزار تن رسیده است و همه سموم مصرفی تأیید شده در سایت سازمان حفظ نباتات موجود است. باغستانی که پیش از این نیز بهعنوان محقق گیاه پزشکی فعالیت میکرد و عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور است، میزان آلودگی برنج را از نظر بالا بودن میزان باقی مانده سموم، نیترات و فلزات سنگین را براساس گزارش وزارت بهداشت حدود 2.7درصد اعلام و اظهار کرد: براساس قانون وظیفه پایش و ارزیابی باقیماندههای شیمیایی در محصولات کشاورزی برعهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و اگر محصول آلودهای مورد شناسایی قرار گیرد، این وزارتخانه است که نباید اجازه عرضه آن را در بازار بدهد.رئیس سازمان حفظ نباتات کشور تصریح کرد: اگر محصول کشاورزی به دلیل بالا بودن باقیماندههای سموم و کودهای شیمیایی امحاء شد و از بین رفت باید بیمه تضمین کیفیت تولید و خسارت کشاورز از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخت شود اما تاکنون این قانون از سوی وزارت بهداشت اجرایی نشده و این وزارتخانه هنوز آییننامه اجرای آن را تهیه نکرده است.