شماره ۵۸۳ | سه‌شنبه 19 خرداد 1394
صفحه را ببند
اهداف و ماموريت‌های دفتر کارآفرينی اجتماعی رعد

هدف اصلی دفتر کارآفرينی اجتماعی، حمايت از کارآفرينان اجتماعی است. ماموريت نخست دفتر، ترويج کارآفرينی اجتماعی است. در اين راستا فعاليت‌هايی چون به اشتراک‌گذاری و معرفی تجربيات موفق، ارایه برنامه‌های ترويجی- آموزشی در رسانه‌ها، اجرای طرح‌های پژوهشی، برگزاری کنفرانس‌ها و سمينارها، اصلاح نحوه آموزش به توان‌يابان و ارایه آموزش‌های مرتبط با کارآفرينی می‌تواند مثمرثمر باشد.
برگزاری نخستين کنفرانس ملی کارآفرينی اجتماعی در حوزه معلوليت: دفتر کارآفرينی اجتماعی بر آن شد که جهت ترويج کارآفرينی اجتماعی با همکاری دانشکده کارآفرينی دانشگاه تهران اين کنفرانس را در تاريخ 30/7/93 برگزار کند تا از اين طريق هم پژوهشگران را به فعاليت در حوزه کارآفرينی اجتماعی توان‌يابان سوق دهد و از سوی ديگر تجربيات کارآفرينان اجتماعی را دراختيار مشتاقان به فعاليت در اين حوزه قرار دهد. اطلاعات دقيق‌تر اين کنفرانس در سايت www.seconf.ir قابل‌دسترس است.
طراحی سايت دفتر کارآفرينی اجتماعی: اين سايت به آدرس www.social-ent.ir   حاوی مطالب خواندنی، تجارب و اخبار در حوزه کارآفرينی اجتماعی است. امکان تکميل فرم اشتغال نيز در اين سايت امکان‌پذير است.
ماموريت دوم تسهيل‌گری فعاليت‌های کارآفرينان اجتماعی است. در اين راستا يکی از مهم‌ترين برنامه‌هايی که برای دفتر کارآفرينی اجتماعی تعريف شده است، ايجاد يک شبکه اجتماعی وسيع و قدرتمند از کارآفرينان اجتماعی بالفعل و بالقوه و ارتباط آنان با توان‌يابان جويای کار است. دفتر با آگاه‌سازی سازمان‌ها نسبت به بحث مسئوليت اجتماعی به فعال‌سازی ايشان در اين حوزه و بهره‌گيری از اين مسئوليت اجتماعی در راستای اشتغال، خوداشتغالي يا کارآفرينی توان‌يابان می‌پردازد. اين فعاليت موجب هم‌افزايی موسسات و افزايش ظرفيت خيرين کارآفرين خواهد شد.
کاريابی توان‌يابان: دفتر کارآفرينی اجتماعی اولين اقدام عملياتی خود را جهت نيل به هدف مجتمع رعد (آموزش منجر به اشتغال) با برقراری رابطه ميان کارفرمايان و توان‌يابان جويای‌کار انجام داده است. در اين راستا بانک اطلاعاتی رزومه‌های توان‌يابان جويای‌کار تشکيل شده است. هر هفته تعدادی از افرادی که در بانک اطلاعاتی ثبت‌نام می‌کنند، مورد ارزيابی قرار می‌گيرند و تعدادی برای مصاحبه مشاغل متناسب با شرايط جسمی و مهارت‌ها و تحصيلات معرفی می‌شوند.
خوداشتغالی توان‌يابان: از اهداف والاي دفتر کارآفرينی اجتماعی، شناسايی توان‌يابان مستعد برای خوداشتغالی و حتی کارآفرينی و فراهم‌ساختن شرايط فعاليت برای ايشان است. در اين راستا کارگاه معرق ستارخان با همکاری شهرداری تهران برای فعاليت 6نفر از کارآموختگان هنرمند رعد راه‌اندازی شده است. در مرحله‌دوم کارگاه بسته‌بندی نان با همکاری شرکت پاسارگاد راه‌اندازی شد. راه‌اندازی کارگاه‌های ديگر صنايع‌دستی در برنامه اين دفتر قرار دارد.
فراهم‌سازی زمينه فروش محصولات توان‌يابان: جهت تسهيل فعاليت‌های توليدی توان‌يابان، اين دفتر اقدام به معرفی محصولات ايشان به سازمان‌های مرتبط می‌کند. واحد مشاغل خانگی با مشورت اساتيد مرتبط سبد مشخصی از محصولات را طراحی کرده و توان‌يابان را به‌سوی توليد محصولات متناسب با سليقه بازار هدايت می‌کند. محصولات توان‌يابان در صورت تطابق با استانداردهای مدنظر ناظران کيفی شناسنامه‌دار می‌شوند.
پشتيبانی از توان‌يابان مشغول به‌کار: با توجه به تجربيات پيشين در حوزه اشتغال توان‌يابان، به‌نظر می‌رسد پس از آغاز فعاليت نيز نياز به رصد و پشتيبانی ايشان وجود دارد. در موارد متعددی ترک محل کار به‌دلايل مختلف ديده شده است. دفتر کارآفرينی اجتماعی گروهی را جهت پشتيبانی فرد به فرد توان‌يابان مشغول به‌کار گردهم آورده، آموزش‌هايی در حوزه روش پشتيبانی و همراهی با توان‌يابان ارایه کرده و درنهايت اميدوار است در يک فرآيند بلندمدت زمينه اشتغال پايدار را برای توان‌يابان فراهم آورد.
آموزش مهارت‌های شغلی: يکی از عوامل مهم موفقيت توان‌يابان در جهت استخدام، خوداشتغالی يا کارآفرينی و البته دوام اين فعاليت‌ها، دريافت آموزش‌های مرتبط با اشتغال است. برگزاری کارگاه‌های خلاقيت و بازاريابی و...، سمينارهای انگيزشی و کلاس‌های آموزشی برای شرکت در مصاحبه و ارایه رزومه و... می‌تواند گام مهمی در راستای توفيق توان‌يابان باشد. درحال‌حاضر واحد آموزش رعد تامين‌کننده اين نوع نيازهای دفتر کارآفرينی اجتماعی است و تا به حال دو سمينار و يک نمايشگاه شغل با موفقيت در مجتمع رعد
 برگزار شده است.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهد شد.

تعداد بازدید :  126