شماره ۵۸۲ | ۱۳۹۴ دوشنبه ۱۸ خرداد
صفحه را ببند
رئیس‌جمهوری در آیین دهمین دوره جایزه ملی محیط زیست:
برخی معنی تحریم را نمی‌دانستند
برداشتن تحریم‌ها به معنای تسلیم دربرابر ناحق نیست

حجت‌الاسلام حسن روحانی، روز گذشته در آیین دهمین دوره جایزه ملی محیط‌زیست علاوه بر تاکید بر حفظ محیط‌زیست درباره تاثیر تحریم‌ها هم صحبت کرد. به نوشته ایرنا، حسن روحانی در همین زمینه اظهار کرد: هنگامی که می‌گوییم تحریم‌های ظالمانه باید
از بین برود، برخی با شنیدن این حرف چشم‌هایشان زیاد نچرخد. تحریم ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید. اشتغال، مشکل بیکاری و مسائل دیگر حل و بانک‌ها احیا شود. روحانی ادامه داد: کسانی که تحریم را بر ملت ایران تحمیل کردند، ظلم بزرگی انجام دادند اما عده‌ای بودند که نمی‌دانستند این تحریم چیست و نمی‌دانستند که همچون تبی است که تبدیل به مریضی شدید می‌شود. رئیس‌جمهوری کشورمان با اشاره به این‌که تحریم ظلم بزرگی است، تصریح کرد: اکنون باید برای رفع مشکلات قدم به قدم پیش رفت که این کار به معنای آن نیست که در برابر حرف ناحق دیگران تسلیم شویم بلکه باید در برابر مشکل حرکت و تلاش کنیم و قدم جلو بگذاریم. مهم نیست این‌که دیگران چه می‌گویند؛ این‌گونه سخنان در دنیا بسیار زیاد است. باید به خدا اتکا داشته باشیم. وظیفه ملی و دینی را مدنظر قرار دهیم تا نصرت خدا شامل حال ما شود و مسائل حل گردد. روحانی تاکید کرد: بنابراین این نکته را فراموش نکنیم که امروز به سرمایه‌گذاری، فناوری، فرهنگ و حضور همگان نیاز داریم. تشکل‌های مردم نهاد، آموزش و پرورش و رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی باید نقش مهمی در مسأله محیط‌زیست ایفا کنند.
رئیس‌جمهوری، محیط‌زیست را جزو مسائل بسیار مهم کشور دانست و با تاکید بر این‌که حفظ و حراست از محیط‌زیست نیازمند تلاش همگانی است، گفت: حفظ آب، خاک و هوا، جزو موارد امر به معروف و آلوده کردن طبیعت نیز منکر است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه در مراسم گرامیداشت هفته محیط‌زیست و دهمین دوره اعطای جایزه ملی محیط زیست، با اشاره به فلسفه امر به‌ معروف و نهی از منکر گفت: نباید امر‌ به معروف و نهی از منکر را تنها در چند حکم الهی خلاصه کرد زیرا معروف یعنی همه شایسته‌ها و منکر یعنی همه زشتی‌ها و بنابراین کسی که آب، هوا و خاک را آلوده می‌کند، امر منکر انجام می‌دهد و نهی از منکر یکی از مواردش در حفظ محیط‌زیست است. رئیس جمهوری با تاکید بر این‌که باید نسبت به طبیعت احساس و وظیفه دینی، شرعی، ملی، انسانی و اجتماعی داشت، ادامه داد: اگر همه دست به دست یکدیگر ندهیم دولت در حفظ و احیای محیط‌زیست موفق نخواهد بود. باید همه نسبت به سلامت خود و سرنوشت نسل آینده احساس مسئولیت کرده و از طبیعت درست استفاده کنند.
رئیس‌ جمهوری با اشاره به روایاتی که از ارتباط میان حوادث تلخ طبیعی و گناه انسان‌ها، سخن به میان آورده است، گفت: گناه تنها غیبت یا رعایت نکردن برخی از احکام نیست. یکی از وجوه گناه ظلم در حق طبیعت است، چنانکه مولای متقیان حضرت علی(ع) نیز می‌فرمایند: «تقوای الهی و پرهیزگاری هم نسبت به بندگان خدا و هم به سرزمین خداست. انسان در برابر خداوند و در برابر سرزمین‌ها، ابنیه و حتی حیوانات مسئول است». دکتر روحانی ادامه داد: هر کار زشت و منکری را با کمی وسعت دید می‌توان به گناه و معصیت ارتباط داد؛ همان‌طور که در ماه رمضان نسبت به گناهان اخلاقی، توبه کرده و عمل صالح انجام می‌دهیم، باید نسبت به صدماتی که به طبیعت نیز می‌زنیم توبه کرده و با بازگشت به مسیر صحیح، نسبت به احیای محیط‌زیست اقدام کنیم.
رئیس شورایعالی محیط زیست، وظیفه دولت در نظارت برای مقابله با برخی از عوامل مخل محیط‌زیست، نظیر عرضه سوخت سالم و خودروی استاندارد را خاطرنشان کرد و گفت: دولت تدبیر و امید در این زمینه گام‌های خوبی برداشته است. امروز بنزین تولید شده در مجتمع‌های پتروشیمی کنار گذاشته شده و بنزین یورو۴ در کلانشهرها عرضه می‌شود که تأثیر خوبی در کاهش آلودگی هوا داشته است. دکتر روحانی افزود: مشکلات مربوط به آلودگی هوا در کلانشهرها زیاد است، اما باید مسیری که آغاز شده ادامه یابد. اگر سوخت و خودرو استاندارد شد، شهروندان نسبت به سلامت وسیله نقلیه خود حساسیت داشته باشند و اقدامات نظارتی در حوزه معایه فنی و اسقاط خودروهای فرسوده انجام شود، می‌توان امیدوار بود که چرخه مبارزه با آلودگی هوا تکمیل شده است. رئیس‌جمهوری با بیان این‌که در ‌سال ۹۳، ۲۵۰‌هزار دستگاه خودروی فرسوده اسقاط شد، از بی‌توجهی به این موضوع در سال‌های قبل انتقاد کرد و گفت: باید به مسائل اجتماعی درست توجه شود و همه نسبت به حفظ محیط‌زیست احساس تکلیف کنند. روحانی تصمیم دولت برای بهره‌برداری بیشتر از منابع انرژی مشترک میان ایران و کشورهای همسایه را یادآور شد و با اشاره به توان کشور در تولید بیشتر گاز گفت: درحال حاضر بسیاری از مراکز صنعتی و نیروگاه‌های کشور به جای سوخت مازوت که آلودگی بسیاری تولید می‌کنند، از گاز استفاده می‌کنند. رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به تشکیل نخستین جلسه هیأت وزیران در دولت یازدهم با موضوع احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: این جلسه علامت آن بود که دولت یازدهم دولت محیط‌زیست است و بر حفظ عرصه‌های طبیعی و گونه‌های حیات وحش کشور، تاکید دارد، زیرا توسعه و سلامت بدون پیوست محیط‌زیستی پایدار نخواهد ماند. رئیس شورایعالی محیط‌زیست اظهار داشت: همان‌طور که کارشناسان محیط‌زیست می‌گویند، اگر یک‌سال بار روی دوش طبیعت گذاشته شود، برای جبران به
 5/1  سال زمان نیاز است، احیای دریاچه ارومیه نیز در ظرف زمانی کوتاه محقق نمی‌شود و فرآیند جبران تخریب ۱۰ساله در کمترین حالت به ۱۵‌سال زمان نیاز دارد.

 


تعداد بازدید :  474