شماره ۵۷۶ | ۱۳۹۴ شنبه ۹ خرداد
صفحه را ببند
سیدحسن خمینی در اجتماع مردم گلستان:
اگر می‌خواهیم فساد از بین رود به آغوش مردم برگردیم
موج جمعیت می‌تواند هر نوع افرط‌گری را بشوید ظلم دین و مذهب ندارد

اگرچه یک‌بار دعوت از وی برای سفر به گلستان، با تهدید برخی که خود را انصار حزب‌الله می‌نامیدند، به سرانجام نرسید، اما این بار حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسن خمینی در استان گلستان، با استقبال گسترده مردم روبه‌رو شد. کانون حزب‌الله گلستان با بنرهایی حاوی شعار پیرو خط قرآن، خوش آمدی به گرگان در مسیر مصلی به استقبال از یادگار امام آمده بودند. سیدمحسن طاهری، سیدعلی طاهری و اعضای شورای مرکزی انصار حزب‌الله گلستان از دیگر حاضران در مراسم بودند.
اما آنچنان که از اخبار پیداست، حضور اقشار مختلف مردم گرگان در استقبال از نوه امام(ره) کم‌نظیر بود. حضور جمعیت به‌حدی بود که بخشی از داربست حفاظتی محل برگزاری مراسم فرو ریخت، همچنین 3 کودک خردسال که برای خیرمقدم آماده شده بودند نتوانستند برنامه پیش‌بینی شده را انجام دهند. در مسیر حرکت سیدحسن خمینی به مصلی گرگان تعداد زیادی گوسفند از سوی مردم به‌عنوان نذورات ذبح شد. مردم با شعار «صل علی محمد، بوی خمینی آمد»، «دسته گل محمدی، به شهر ما خوش آمدی» و «صل علی محمد، یاور رهبر آمد» از یادگار امام استقبال کردند.
به گزارش جماران، سیدحسن خمینی سپس به مصلی گرگان رفت و در اجتماع پرشور و گسترده مردم گلستان که در مصلی این شهر حضور یافته بودند، سخنرانی کرد. نوه امام(ره) یکی از نقاط مهم در زندگی سیاسی امام(ره) را اتکال به خدا و توجه به نقش و جایگاه مردم عنوان کرد و گفت: «امام(ره) با اتکال به خدا و قدرت لایزال الهی و اعتماد به حمایت یکدل و یک‌صدای مردم، انقلاب را پیروز کرد، به پیش برد و کشور را از جنگ با سرافرازی بیرون آوردند؛ ایشان به ما یاد دادند که اگر این دو بال پابرجا بمانند، جمهوری اسلامی هیچ آسیبی نخواهد دید. وی با بیان این‌که هر گاه مردم در صحنه‌ای آمده‌اند، جامعه اسلامی پیش رفته و دشمنان داخلی و خارجی مأیوس شده‌اند، یادآور شد: امام در مبارزه هیچ‌گاه به حرکت‌های گروه‌گرایانه، ولو با نیت خوب اتکا نکردند و به گروه‌های چریکی نیز متکی نبودند؛ ایشان حتی بعضی ترورهایی که مفسدان را هدف قرار می‌دادند مورد بی‌اعتنایی قرار دادند و همواره می‌گفتند سربازان من در گهواره هستند و وقتی بزرگ و ارشاد شدند، طوفان ملت نتایجی را به بار می‌آورد که بنشینید و ببینید.
سیدحسن خمینی گفت: امام همواره به ما توجه داد که علت ایجاد انقلاب علت بقای آن نیز هست و آن علل اتکا به خدا و وحدت کلمه است و فریاد بلند امام در وحدت شیعه و سنی به‌عنوان دو قشر بزرگ در جامعه اسلامی هنوز درگوش ماست و چند روز پیش نیز مقام معظم رهبری گفتند، هر کس در جامعه اسلامی اختلاف ایجاد کند، سخن آنان غلط و نفرت آفرین است. وی با تأکید بر وحدت میان دانشجو و روحانی و اقشار مختلف مردم افزود: هرکس وحدت را خدشه دار کند جامعه را دوپاره می‌کند و این‌که می‌گوییم کینه‌ها را از دل‌ها بزداییم به این خاطر است که اگر ملت دل‌های به هم پیوسته نداشته باشند وحدت به‌عنوان رمز بقای جمهوری اسلامی محقق نخواهد شد. سیدحسن خمینی با بیان این‌که اگر مردم باشند فساد هم در جامعه نخواهد بود، تصریح کرد: اگر خدای نکرده مردم از جامعه کنار گذاشته شوند فساد در همه ابعاد و ظواهر رخ می‌نماید؛ فساد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی؛ جامعه‌ای که مردم آن دل در گرو هم نداشته باشند و مسئولان آن همدل نباشند زمینه هر فسادی مانند بذر در آن فراهم است، اگر می‌خواهیم فساد از بین رود به آغوش مردم برگردیم و کارها را به خود مردم واگذار کنیم. وی با اشاره به حضور مردم گفت: ببینیم موج جمعیت چگونه می‌تواند هر نوع افرط‌گری را بشوید و کنار بگذارد؛ وقتی مردم اراده کنند هر نوع نگاهی را می‌توانند با آرامش کنار بگذارند. سیدحسن خمینی گفت: این مردم شرط لازم برای مبارزه با فساد هستند. اگر می‌گوییم، جامعه در فساد فرهنگی غوطه‌ور است راه آن این است که مردم دل‌هایشان را به هم گره بزنند؛ بزرگ‌ترین راه کنترل، کنترل غیررسمی است. ما بعضا با یک نگاه منتقدانه دلی را به سمت خدا برمی گردانیم.
نشست صمیمانه با روحانیون شیعه و سنی گلستان
یادگار امام خمینی در ادامه سفر به استان گلستان در نشست صمیمانه با علما و روحانیون شیعه و سنی شرکت کرد. به گزارش جماران، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسن خمینی در نشست صمیمانه با روحانیون شیعه و سنی استان گلستان با بیان این‌که امروز بیش از هر زمان نیازمند سخن گفتن و عمل کردن به وحدت هستیم اظهار داشت: اکنون بیش از پیش منطقه ما آبستن تحولات سنگینی است که اگر نگوییم جریانی که هیچ علاقه‌ای به امت اسلامی ندارند آنها را پایه‌گذاری کرده، قطعا بزرگ‌ترین نفع را از وجود این گروه‌ها می‌برد.
وی با بیان این‌که سخن گفتن از وحدت این روزها واجب‌تر است، گفت: یکی از عوامل برهم زننده وحدت، مطلق‌انگاری است. مطلق‌انگاری یعنی کسی خود را مطلق بداند و دیگران را بر اساس نزدیکی به خود مورد قضاوت قرار دهد. مطلق‌انگاری یعنی همه گروه مقابل خود را هم‌عقیده و مثل هم بپنداریم. اگر توانستیم این طرز فکر را در خودمان حل کنیم پاشنه آشیل تفرق نشانه گرفته شده است. سیدحسن خمینی ادامه داد: اگر یک سنی در جهان فلان تفکر را داشته باشد به این معنا نیست که همه اهل تسنن مانند او هستند. در جهان جریانی به شدت خواهان آن است که اندیشه مطلق‌انگاری را رواج و ادامه دهد، بنابراین نباید رقیب و حریف خود و کسی که در دین یا مذهب ما نیست را مطلق ببینیم؛ زیرا آنها اقسام مختلف دارند.
یادگار امام گفت: این‌که در یک مقطع زمانی یک فرد از یک گروه حرفی زد یا کاری کرد، حواسمان باشد که آن را ناخودآگاه به همه آن گروه توسعه ندهیم. هم در میان شیعیان و هم در میان اهل تسنن کسانی بوده‌اند که کارهای زیادی کرده‌اند، از سوی دیگر بیهوده هم نگوییم که ما با هم از ابتدا خوب بوده‌ایم. هم‌مذهبان ما دعواهای زیادی با هم کردند اما امروز جهان اسلام را باید از مطلق‌انگاری بیرون آورد. این چه تفکری است که چون یک سنی قبر امام حسن عسکری(ع) را ویران کرده، خون تمام اهل تسنن مباح است. یا چون یک شیعه حرفی زده او مهدور الدم است. یادگار امام اظهار داشت: بدی از هرکس سر بزند بد است. ظلم دین و مذهب ندارد و از سوی همه بد است، لذا چشم خود را بر روی ظلم نبندیم و اگر دوست ما ظلم کرد آن را محکوم کنیم. حجت‌الاسلام‌والمسلمین، سیدحسن خمینی همچنین با خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان گلستان دیدار و گفت‌وگو کرد.
دوره کسانی که بی‌ادبی کردند تمام شد
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در جمع خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران استان گلستان حضور یافت و با آنها دیدار و گفت‌وگو کرد. وی در سخنانی در این جمع با بیان روایتی از امیر المومنین(ع) اظهار داشت: ایشان می‌فرمایند «از ظلم بپرهیز، زیرا ظلم از کسی که به او ظلم کردی تمام می‌شود ولی برای تو باقی می‌ماند». وی افزود: یک روایت عجیب و تکان‌دهنده وجود دارد. امام باقر(ع) می‌فرماید وقتی پدرم وارد لحظات آخر عمر خویش شد سر مرا روی سینه خودش گذاشت و گفت می‌خواهم وصیتی کنم که وقتی پدرم سیدالشهدا(ع) درحال رفتن به قتلگاه بود سر مرا روی سینه خودش گذاشت و این وصیت را کرد و او نیز فرمود پدرم امیرالمومنین(ع) وقتی لحظات شهادتش نزدیک شد سر مرا روی سینه‌اش گذاشت و این جمله را فرمود. اهمیت این وصیت وقتی بیشتر می‌شود که توجه کنیم انسان مهم‌ترین سخن خود را در وصیت می‌گوید؛ آن جمله این است که «مراقب باش به کسی که غیر از خدا کسی را ندارد، ظلم نکنی». سیدحسن خمینی یادآور شد: ما در روایات داریم که دعای مظلوم زودتر از هر چیزی از پرده‌های آفاق عبور می‌کند. مردم ایران در دفاع مقدس مظلومانه ایستادند و دفاع کردند و کسی را نداشتند؛ شهدا غریبانه از این کشور دفاع کردند اما کسی را نداشتند. در دفاع مقدس یک ملت تنها دست به دست هم در مقابل دشمنی‌ها ایستادند، اما آن دوره و آن زمستان سخت گذشت و روسیاهی برای ظالمان باقی ماند. وی یاد آور شد:  مراقب باشیم که این نکته مهم فقط در زندگی اجتماعی جاری نیست و در زندگی فردی هم وجود دارد و ممکن است روزی حسرت به دل بمانیم؛ همان‌طور که یکی از خلفای بنی‌مروان در اواخر عمر روزی بر بالای یک بلندی رفت و کسی را دید که کنار آب لباس می‌شست و گفت ‌ای کاش من به جای او بودم؛ چشم بر هم بگذاریم دوره‌های مختلف می‌گذرند؛ ما در عمر کوتاه خودمان دیدیم، آنهایی که بی‌ادبی و ظلم کردند دوره‌شان تمام شد و گذشت. آنهایی که مانند صدام و پهلوی جنایت کردند دوره‌شان گذشت.


تعداد بازدید :  275