شماره ۵۷۵ | ۱۳۹۴ پنج شنبه ۷ خرداد
صفحه را ببند
معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت:
۱۵هزار نفر در کشور تب مالت دارند
ضعف واکسیناسیون دام‌ها و گرایش مردم به مصرف لبنیات فله، آمار را بالا برد

شهروند| در شرایطی که شیوع تب مالت طی سال‌های گذشته از ۹۰‌هزار نفر به ۱۲‌هزار نفر کاهش پیدا کرده بود اما در چند‌سال اخیر ضعف واکسیناسیون دام‌ها و گرایش بیشتر مردم به مصرف لبنیات فله، حالا آمارها حکایت از افزایش تعداد بیماران مبتلا به تب مالت دارد، آماری که نشان می‌دهد 15‌هزار نفر در کشور تب‌مالت دارند.
معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این توضیح‌ها را می‌دهد و با اشاره به آخرین وضع شیوع بیماری تب مالت، به فارس می‌گوید: «به‌طور قطع امکان آلودگی شیرهای فله و غیرپاستوریزه به تب مالت نسبت به لبنیات پاستوریزه بیشتر است اما تمایل برخی از مردم به مصرف لبنیات به اصطلاح ارگانیک که غیرپاستوریزه است به این مسأله دامن‌زده است.» محمود نبوی، ادامه می‌دهد: «در سال‌های گذشته که مسأله تحریم‌ها پررنگ‌تر بود، به علت مشکلاتی که در تأمین واکسن و واکسیناسیون دام‌ها داشتیم، افزایش نسبی موارد ابتلا به بیماری تب مالت را شاهد بودیم اما اخیرا مشکل تأمین واکسن تب مالت دام‌ها برطرف شده و شیوع این بیماری در دام‌ها کاهش یافته است.»
معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت می‌گوید:  «کاهش بیماری تب مالت به دو عامل بستگی دارد؛ یکی احداث کارخانه‌های شیر و لبنیات پاستوریزه که خوشبختانه اکنون در بیشتر استان‌ها و شهرستان‌ها راه‌اندازی شده است و دیگری واکسیناسیون به موقع دام‌هاست که در گذشته مشکلاتی داشت و اکنون حل شده است.» به گفته او، متاسفانه از چند‌سال پیش مشکلاتی در تولید واکسن دامی تب مالت ایجاد شده بود اما خوشبختانه این مشکل از‌ سال گذشته حل شد و اکنون پوشش واکسیناسیون دامی در سطح قابل قبولی است.
نبوی به گرایش بیشتر مردم به مصرف لبنیات فله اشاره می‌کند.«مسأله مهم دیگر گرایش بیشتر مردم به مصرف لبنیات فله است که باید فرهنگ‌سازی شود که مردم بیشتر به سمت لبنیات پاستوریزه هدایت شوند و البته مرکز بهداشت محیط نیز باید نظارت بیشتری به مراکز عرضه لبنیات فله داشته باشد.»
او درباره میزان شیوع بیماری تب مالت، می‌گوید: «شیوع این بیماری در گذشته بالا و حدود سالانه 90‌هزار نفر بود اما بعد از اقداماتی که برای واکسیناسیون دام‌ها و گسترش تولید لبنیات پاستوریزه انجام شد به حدود 12‌هزار نفر در اواخر دهه 80 رسید اما طی سال‌های گذشته به علت مشکلاتی که در واکسیناسیون دامی داشتیم اندکی افزایش یافت به حدود 14 تا 15‌هزار نفر رسید که دوباره شاهد روند نزولی آن هستیم.»

 


تعداد بازدید :  233