محمد درویشی در حاشیه کارگاه آموزشی نقش شبکه سازمانهای مردمنهاد محیطزیست اظهار کرد: تشکلهای مردمنهاد مهمترین رکن در شکوفایی سرمایههای اجتماعی است.
وی تصریح کرد: سرمایههای اجتماعی چهارمین اساس در پایداری حکومت است و هر حکومت و دولت علاوهبر توجه به سرمایههای طبیعی، فیزیکی و انسانی باید به سرمایههای اجتماعی نیز توجه کند.
معاون مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیطزیست ادامه داد: هر چقدر نرخ مشارکت در جامعه بیشتر باشد و حکومت، مردم را در جامعه مشارکت دهد، آن حکومت پایدارتر است.
درویشی بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران بهصورت ویژه به مشارکتمردمی توجه کرده و بر این اساس اصل 44 قانون اساسی به برونسپاری وظایف دولت و کوچکسازی آن اشاره دارد.
وی با بیان اینکه در سازمان محیطزیست با جدیت در تلاش هستیم که مشکلات زیستمحیطی را به مردم واگذار کنیم، افزود: بهدنبال آن هستیم که مقررات دستوپاگیری که از ثبت یک سازمان مردمنهاد بهشدت جلوگیری میکند، کاهش دهیم و نگاههای امنیتی را از سمنها برداریم.
معاون مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان محیطزیست خاطرنشان کرد: با همت انجمنهای مردمنهاد سونامی تفنگکشان را در کشور بهراه انداختیم و 500شکارچی بهصورت داوطلبانه سلاح خود را به زمین گذاشتند. درویشی با بیان اینکه با همت سمنهای مردمی در استانهای گلستان، مازندران و گیلان جنبش اجتماعی برای پاکسازی زمین اتفاق افتاده، ابراز کرد: مهمترین آرمان ما در برنامه ششم توسعه پررنگکردن نقش مردم در تصمیمگیری است.
وی با بیان اینکه فعالیتهای تشکلهای مردمنهاد استان گلستان از متوسط کشوری بالاتر است، افزود: گلستان بهصورت کمی قادر است تعداد زیادی از مردم را در جنبشهای اجتماعی بهویژه در پاکسازی و مهار آتشسوزیها در عرصههای منابع طبیعی بهکار بگیرد.