شماره ۵۶۹ | ۱۳۹۴ پنج شنبه ۳۱ ارديبهشت
صفحه را ببند
بهارستان

با رأی موافق نمایندگان به تصویب رسید
خطوط قرمز مجلس برای احزاب سیاسی
گروه سیاسی| روز گذشته و در ادامه بررسی طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی نمایندگان مجلس ماده 18 این طرح را به تصویب رساندند. براساس مصوبه نمایندگان، احزاب و جبهه‌ها و ائتلاف‌های موضوع این قانون در انجام فعالیت‌های خود در چارچوب قوانین و مقررات آزاد هستند و در صورت ارتکاب تخلف پس از تشخیص توسط مراجع ذی‌صلاح حسب مورد علاوه بر مجازات‌های قانونی طبق ماده 19 این قانون با آنها برخورد می‌شود که نمونه آن نقض مبانی دین مبین اسلام و تبلیغ و فعالیت علیه موازین اسلامی است. در عین حال اقدام علیه امنیت ملی و وحدت ملی ازجمله هر نوع ارتباط، ‌مبادله اطلاعات، تبانی با سفارتخانه‌ها، نمایندگی‌ها، ارگان‌های دولتی و احزاب شرکت‌های خارجی در هر سطح و به هر صورت که مخل به آزادی، استقلال، تمامیت ارضی و وحدت ملی، منافع ملی و مصالح جمهوری اسلامی ایران و نظم عمومی باشد و نیز هرگونه اقدام و عملیات خرابکارانه و براندازانه و حمایت از گروه‌های تروریستی، دریافت هرگونه کمک مالی و تدارکاتی از اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی و دولت‌های بیگانه و سازمان‌های بین‌المللی و تلاش برای ایجاد و تجدید اختلاف میان صفوف ملت با استفاده از زمینه‌های متنوع فرهنگی و مذهبی و نژادی موجود در کشور ایران و نیز دعوت به انجام اقدامات مذکور با حضور در راهپیمایی‌های غیرقانونی از موارد دیگر مصادیق تخلفات احزاب به شمار می‌رود.
از موارد دیگر تخلفات احزاب و گروه‌های سیاسی که توسط نمایندگان به تصویب رسید براساس تبصره ذیل این ماده احزاب مکلفند ارتباطات خود با سفارتخانه‌ها، نمایندگی ارگان‌های دولتی و احزاب کشورهای خارجی را با اطلاع وزارت کشور و مجوز وزارت امور خارجه در چارچوب منافع ملی و امنیت ملی و مصالح نظام انجام دهند. نمایندگان مجلس انجام هرگونه فعالیت اقتصادی و انتفاعی ازجمله از طریق تاسیس شرکت‌ها و موسسات تجاری یا اقدام به واردات و صادرات و هرگونه فعالیت اقتصادی که ذیل قانون تجارت انجام می‌شود را نیز از موارد مشمول این ماده به شمار آوردند.
بر این اساس اعمال خلاف قانون اساسی و نقض حقوق ملت ازجمله ایراد تهمت، افترا، شایعه‌پراکنی، آموزش و ترویج خشونت و نیز تخطی از مرامنامه و اساسنامه حزب از دیگر موارد محدوده تخلفات احزاب به حساب می‌آید. از مجموع 202 نماینده حاضر طرح مذکور با 141 رأی موافق در برابر 6 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع به تصویب نمایندگان رسید.

یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: سوال از ظریف به صحن علنی ارجاع شد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه این کمیسیون با وزیر امور خارجه گفت: محمدجواد ظریف با حضور در نشست کمیسیون به پرسش‌های نمایندگان پاسخ داد.به گزارش خانه ملت، عباسعلی منصوری‌آرانی در تشریح نشست کمیسیون گفته است: محورهای سوالات نمایندگان مجلس از وزیر امور خارجه به دو بخش عملکرد وزارت امور خارجه و مذاکرات هسته‌ای تقسیم می‌شد که وزیر امور خارجه به تمام سوالات به صورت تک‌تک پاسخ داد.
وی افزود: درنهایت قاضی‌پور و فولادگر از پاسخ‌های وزیر درباره عملکرد وزارت خارجه قانع شدند و نمایندگان سوال‌کننده به‌ویژه کریمی‌قدوسی، رسایی، قاسم جعفری، زارعی و مقتدایی از پاسخ‌های وزیر درباره مذاکرات هسته‌ای به‌ویژه مسأله علت عدم‌انتشار فکت‌شیت ایرانی و ادعای کوتاه آمدن تیم مذاکره‌کننده در برابر خواسته‌های کشورهای غربی قانع نشدند و سوالات مربوطه به صحن علنی مجلس ارجاع شد.


تعداد بازدید :  333