رئیس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان گفت: طبق پژوهشهای به دست آمده اوقات فراغت جوانان به طور متوسط چهار ساعت است و آنان بیشتر گرایش دارند که اوقات فراغت خود را در محیطهای سربسته و همراه خانواده سپری کنند. محمدتقی حسنزاده در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه پژوهش سنجش و شناسایی نیازها و علایق فراغتی جوانان میان
5 هزار جوان 15 تا 29 ساله 31 استان از سال 92 تا 94 انجام شده است، افزود: هدف اصلی این پژوهش سنجش نیازها و علایق فراغتی جوانان ایرانی بر حسب مکان، زمان و شیوههای مختلف گذران اوقات فراغت است.
رئیس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: تمایل به گذران اوقات فراغت در محیطهای سربسته در میان زنان فراوانی بیشتری دارد و این تمایل آنان به خاطر کمبود امکانات مخصوص زنان در خارج از منزل است.
وی در ادامه گفت: به طورکلی علایق و نیازهای جوانان برای گذران اوقات فراغت بین سه قشر پایین، متوسط و بالای جامعه تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. جوانان از وضعیت گذران اوقات فراغت راضی نیستند و تفاوتی بین رضایتمندی زنان و مردان وجود ندارد. نکته قابل توجه این است که جوانان «گرایش» ندارند که اوقات فراغت خود را در محیطهای سربسته و همراه خانواده سپری کنند؛ بلکه تنها انتخابشان است. انتخابهای زیادی وجود ندارد که بخواهند میان آنها یکی را برگزینند؛ یا اگر انتخاب دیگری باشد، هزینههای آن منطقی نیست که بخواهند هر روز یا بیشتر اوقات را با چنین سرگرمیهایی پر کنند. بنابراین معمولا بسیاری از جوانان یا در خانه میمانند و خود را با موبایل و تبلت و خواندن و نوشتن پیامهای بیهوده سرگرم میکنند، یا بیرون میروند و در بهترین شرایط، خیابانگردی میکنند.