ایرنا | سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد مطالب مطرح شده در بیانیه کمپ دیوید در مورد ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید داشته است که حلوفصل بحرانهای جاری در منطقه نیازمند اجتناب از روشهای نظامی و روی آوردن به گفتوگو و راه حل سیاسی است.
افخم گفت: متاسفانه رفتارهایی همچون حمله نظامی خارجی به یمن و نادیده گرفتن تمامیت ارضی این کشور و حمایت آمریکا از این حمله نهتنها در تعارض با مقررات بینالمللی است بلکه با برخی مفاد بیانیه کمپ دیوید هم همخوانی ندارد و لازم است کشورهای شرکتکننده در اجلاس مذکور هماهنگی بیشتری در گفتار و رفتار خود داشته باشند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به طرح ادعای مبنی بر اقدامات بیثبات ساز ایران، با تکراری خواندن این مطالب گفت: واقعیات منطقه خلاف چنین ادعاهایی را نشان میدهد.
وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران قایل به تحکیم روابط با همسایگان و حسن همجواری است و در هیچ یک از مناقشات منطقهای راه حل نظامی و عدم احترام به تمامیت ارضی کشورها را توصیه نکرده و معتقد است کسانی که بجای مبارزه جدی با تروریسم، زیر ساختهای یک کشور همسایه و برادر خود را با توسل به نظامیگری نابود کرده و صلح و ثبات منطقهای را عمیقا به خطر انداختهاند نباید خود را در مسند قضاوت در باره رفتار دیگران قرار دهند.
افخم افزود: «جمهوری اسلامی ایران اعتقاد راسخ دارد که معضل اصلی منطقه، تروریسم و رشد گروههای افراطی و تکفیری است و همه طرفهای منطقهای و بینالمللی باید در این مسیر بدون تبعیض و عدم توسل به شعار و ادعا، برای ریشهکنی این پدیده ضد انسانی اقدام جدی بهعمل آورند».
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به دعوت کشورهای شرکتکننده در اجلاس کمپ دیوید به انجام گفتوگو بین جمهوری اسلامی ایران و شورای همکاری گفت: ایران انجام گفتوگو میان کشورهای همسایه را ضروری دانسته و همواره در این مسیر پیشگام بوده و بهتر است طرفهای مقابل با احتراز از رویکرد کنونی، فرافکنی و اتهامزنی،حسن نیت خود را با اتخاذ گامهای اعتماد ساز پایدار نشان دهند.
بیانیه کمپد یوید
آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس پس از پایان نشست کمپدیوید در روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای تأکید کردند که حلوفصل مناقشات داخلی منطقه نیازمند اجتناب از روشهای نظامی و بهرهگیری از رویههای سیاسی است. در بیانیه مشترک رئیس جمهوری آمریکا و کشورهای عربی حوزه خلیجفارس ضمن اشاره به همکاری این کشورها برای مقابله با آنچه فعالیتهای ایران علیه ثبات منطقه خوانده شد، تصریح شده است که عقد توافق هستهای با ایران به مصالح امنیتی مشترک دولتهای مذکور کمک خواهد کرد. آنها وضع مذاکرات بین گروه 1+5 و ایران را بررسی و تأکید کردند یک معامله جامع قابل راستیآزمایی که کاملا به نگرانیهای منطقهای و بینالمللی درباره برنامه هستهای ایران پرداخته باشد، منافع امنیتی کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس و نیز آمریکا و جامعه بینالمللی را در بر دارد. در بند دیگری از این بیانیه عنوان شده آمریکا آماده است مشترکا با کشورهای شورای همکاری برای دفع و مقابله با تهدید خارجی علیه تمامیت ارضی هر یک از این کشورها که برخلاف منشور سازمان ملل باشد، وارد عمل شود.
این بیانیه مشترک درحالی صادر شد که در شروع نشست، باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا با سران 6کشور عضو شورای همکاری خلیجفارس نارضایتی خود را از مواضع یکدیگر و بهطور خاص در ارتباط با توافق هستهای ایران ابراز کرده بودند. ناظران سیاسی، این نشست مشترک را در راستای تلاش اوباما برای اطمینان بخشی به شرکای عرب واشنگتن درباره توافقهای آتی احتمالی با ایران تحلیل میکردند.