188نهال زیتون در آغاز هفته هلالاحمر و با هدف نمایش عظمت و اهمیت صلح و دوستی در جمعیت هلالاحمر کشور ایران و کشورهای عضو فدراسیون بینالمللی صلیبسرخ و هلالاحمر در اردوگاه شاخه زیتون منجیل کاشته شد. این نهالها هر کدام نمادی از ۱۸۸کشور عضو فدراسیون صلیبسرخ و هلالاحمر است و در کنار هر کدام از آنها پرچم هر کشور نصب شده است. این نهالها با کمک ۲۲نفر از اعضای کانونهای دانشآموزی شهر منجیل کاشته شد. معاون دانشآموزی سازمان جوانان هلالاحمر، معاون امور جوانان استان گیلان و جمعی از مسئولان هلالاحمر و شهر منجیل در این مراسم همراه بچهها بودند و درختان صلح را کاشتند.
همه چیز در اردوگاه شاخه زیتون منجیل، اردوگاهی که حتی نام آن نمادی است از صلح، آماده شده بود برای کاشت نهالهای این درخت صلحآمیز که به وسعت تاریخ از آن برای دمیدن روح صلح و دوستی در بین جوامع دوست و دشمن بهره بردهاند. اکنون نوبت به اعضای کانون دانشآموزی جمعیت هلالاحمر رسیده بود که دانشآموزان این کانون پیام صلح را در خاک این اردوگاه بکارند تا ریشه کند و روزی زمین را ریشه به ریشه به هم گره بزند و از هر ظلم و خشونتی پاک کند. اگر چنین هم نشد پیام صلح این درختان که هر کدام نماد کشوری از اعضای جمعیتهای عضو فدراسیون صلیبسرخ و هلالاحمر هستند به هر کشور قدرت طلب و زورمندی میرسد و شاید او را مجاب کند تفنگش را زمین بگذارد و از این اهریمنی ابزار بنیانکن دست بردارد و شاخه زیتونی برای حتی دشمن بکارد.
کانونهای دانشآموزی هلالاحمر از سال گذشته احیا شد و در اولین حرکت طرح محله عاری از دخانیات در اردیبهشت امسال اجرا شد. اما دومین فعالیت این دانشآموزان با کاشت نهال صلح در اردوگاه شاخه زیتون منجیل برگزار شد. برای این منظور ۲۲نفر از دانشآموزان عضو هلالاحمر، کاور به تن، صبح زود وارد اردوگاه شده و بیل به دست و آبپاش به بغل، مشغول کاشت نهالها شده بودند. نهالهایی که کنار هر کدام از آنها پرچم یکی از کشورهای عضو فدراسیون صلیبسرخ هم کاشته شد.
پای هر کدام از چالهها سه تا از بچهها ایستاده و نشسته، پشت هم ردیفبهردیف چالههای خالی را با نهالهای کوچک زیتون و پلاکهای پرچمی که برای آنها تعبیه شده بود، پر میکردند. یکی نهال را نگهمیداشت و یکی با بیل خاک میریخت و نفر سومی هم میرفت سراغ پلاک و آن را میگذاشت در چاله دیگری که کنده شده بود. بچهها با دیدن پرچمهای کشورهای مختلف حسابی ذوقزده بودند، انگار که میخواهند بنیان کشورهای جهان را با خاک وطنشان درآمیزند و با ریشه در خاک کردن درخت آن کشور نشان دهند خاک ایران خاک ریشه دواندن صلیبسرخ و هلالاحمر جهانی است و اعضای هلالاحمر آن میتوانند با دستان پرتوان خود از دل این خاک گل افشانند و نماد صلح را ستون کنند تا پیامی باشد برای جوامع جنگطلب. چندتایی از بچهها میان انتخاب ترکیه یا فرانسه و کشورهایی که بیشتر نام آنها به گوششان خورده بود، مردد بودند و گروهی هم بهدنبال کاشت پرچمهای کشورهای همسایه و هم کیش مثل یمن و تاجیکستان بودند. درختها یکییکی چالههای خالی را پرمیکردند و کمکم فضای خشک و بیجان محوطه تبدیل به باغی شد، سبز از زیتون و رنگرنگ از پرچمهایی که هر کدام پیامآور صلح هستند. فرقی هم نداشت که دولتهای آن کشور جنگطلب باشند یا به خاطر عملکرد ضعیف و بیمنطق زمامداران آنها آرامش جهان را برهم زده باشند، این باغ که حالا بیش از هرچیز به باغ صلح و دوستی شباهت پیدا کرده، جایگاه صلحطلبان عضو صلیبسرخ و هلالاحمر است که قطعا جز شعار دوستی در حرف و عملشان نبوده است. معاون دانشآموزی سازمان جوانان هلالاحمر هم که در این مراسم حضور داشت به بچهها قبل از شروع کاشت نهالها به این نکته تأکید کرد که امروز در اینجا نهالهای زیتون کاشته میشوند تا پیام صلح و دوستی را به جهانیان برسانیم. او همینطور به بچهها توضیح داد اصول و اهداف جمعیت هلالاحمر به ما این فرصت را میدهد تا به دور از غرضورزی و جانبگیری پیام برابری و صلح را به جهان و جهانیان بدهیم. سعید بابایی در ادامه با اشاره به اهمیت حفظ محیطزیست گفت: «حفظ محیطزیست کمتر از اشاعه شعار صلح و دوستی نیست، با کاشت درخت و تلاش برای پاکیزه نگاه داشتن محیطزیست میتوانیم انساندوستی و مهربانی را بین انسانها گسترش دهیم.»
در این برنامه تنها خود بچهها پا به کار نبودند و معاون دانشآموزی و معاون امور جوانان استان گیلان هم مشغول شده بودند و درخت میکاشتند. برای شروع هم بابایی و خیری با همکاری یکدیگر اولین نهال زیتون را کاشتند و پرچم ایران را کنار آن قرار دادند. باغ صلح و دوستی جمعیت هلالاحمر که سروپا شد بچهها که حالا کم و بیش چهرههایشان عرقناک بود، با دیدن حاصل کار خود حسابی خستگی از تنشان دررفت. خوشحال و پر از شوق از کار انساندوستانهای که انجام داده بودند، بیل به دست کنار هم جمع شدند تا عکس یادگاری بگیرند. حالا باید منتظر ماند تا این نهالهای همیشه سبز و همیشه صلحآمیز به درختان تنومندی تبدیل شوند و باغ صلح و دوستی هلالاحمر حسابی جان بگیرد. باغی که میتواند سالهای سال در دل این خاک ریشه بگستراند و نامیرا بودن صلح را بر آدمی نمایان کند.