ابتلا به بیماری آلزایمر در افراد 65 ساله به بالایی که کمتر در معرض نور خورشید هستند، بیش از افرادی است که در معرض نور خورشید قرار گرفتهاند.
کمبود ویتامین D که به دلیل عدم دریافت نور مناسب خورشید رخ میدهد، میتواند خطر ابتلا به زوال عقل و همینطور بیماری آلزایمر را در افراد بالای 65سال افزایش دهد.
تحقیقات یک گروه بینالمللی متشکل از محققان و همینطور عصبشناسان در مدت 6سال نشان میدهد که زوال عقل در افراد بالاتر از 65سال با میزان دریافت ویتامین D در ارتباط است. افرادی که در سنین بالای 65سال میزان مناسبی از این ویتامین را دریافت کرده بودند، 53درصد کمتر از سایرین به بیماری آلزایمر مبتلا میشدند.
دکتر «دیوید لولین» از اساتید دانشکده پزشکی اسکتر در انگلیس میگوید: «در ابتدای این تحقیقات پیشبینی میکردیم که ارتباطی بین میزان جذب ویتامین D و همینطور ابتلا به آلزایمر وجود داشته باشد، اما این ارتباط دوبرابر بیشتر از آن چیزی بود که تصور میکردیم. نمونهها و افرادی که در این تحقیق شرکت داشتند، نتایج شگفتانگیزی را پیشروی محققان قرار دادند.»
ویتامین D علاوه بر قرار گرفتن در معرض نور خورشید، میتواند از طریق خوراکیهایی مانند ماهیها یا سایر مکملها نیز دریافت شود اما این تحقیقات تنها بر میزان ویتامین D حاصل از جذب نور خورشید اختصاص یافته بود.
نتایج تحقیقات این تیم پزشکی نشان میدهد، در دورانی که شخص هنوز به دهه 60 نرسیده، بدن تنها با قرار گرفتن 15دقیقه در معرض نور خورشید میتواند میزان مناسب و متعادلی از ویتامین D را جذب کند اما با ورود به دهه 60 سالگی، بدن کارآیی کمتری در جذب ویتامین D حاصل از نور خورشید از خود بروز میدهد و در نتیجه این موضوع میتواند باعث تشدید ابتلا به بیماری آلزایمر شود. بیماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بهتدریج تواناییهای ذهنی بیمار را تحلیل میدهد. بارزترین نشانه زوالعقل، اختلالحافظه است. اختلالحافظه معمولا بهتدریج ایجاد شده و پیشرفت میکند. آلزایمر، رایجترین شکل زوالعقل است. علایم این بیماری با کاهش قدرت حفظ اطلاعات بهخصوص حافظه موقت در دوران پیری آغاز شده و بهتدریج با از دستدادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشهگیری و سرانجام مرگ بر اثر ناراحتیهای تنفسی به پایان میرسد.