به گفته پزشکان، بهبود سلامت موها همچون دیگر اعضا و بافتهای بدن به داشتن یک رژیم غذایی متعادل بستگی دارد.
«سیبل فیشمن» از متخصصان پوست در نیویورک گفت: مدت زمان بیشتری لازم است تا به وجود تغییرات در مو پی برده شود درحالیکه این زمان در تشخیص تغییرات پوستی به مراتب کمتر است. بهطور مثال رژیم غذایی نامناسب تنها در یک هفته میتواند موجب بروز آکنه و خشکی پوست شود درحالیکه سوءتغذیه یا تأثیر رژیم غذایی ناسالم اثرات خود را چند ماه بعد روی موها نشان میدهد.
«لیزا درایر» از متخصصان علم تغذیه نیز اظهار کرد: مواد غذایی که فرد مصرف میکند به تحکیم فولیکولهای مو کمک میکند و باعث میشود فرد موی سالمتری داشته باشد. همچنین باید توجه کرد علاوه بر رژیم غذایی فاکتورهای دیگری همچون استعمال سیگار، عدم تعادل هورمونی و کمبود خواب میتواند بر ظاهر مو تأثیر بگذارد.
به گزارش وبامدی، پزشکان معتقدند در صورتی که فرد از رژیم غذایی غنی از پروتیین، متنوع و متعادل استفاده کند میتواند موی سالمی داشته باشد. ازجمله مواد خوراکی مفید برای سلامت موها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ماهی سالمون: این نوع ماهی علاوه بر آنکه غنی از پروتیین و ویتامین D است همچنین وجود اسیدهای چرب امگا3 در این ماهی اهمیت بسیاری دارد. بدن قابلیت تولید این اسیدهای چرب را که برای رشد مو ضروری است، ندارد. همچنین چربیهای امگا3 در سلولهای پوستی کف سر و روغنهای طبیعی پیدا میشود که موجب میشود مو و کف سر مرطوب نگه داشته شود.
گردو: گردو تنها آجیل حاوی میزان قابل توجهی اسیدهای چرب امگا3 است. این ماده خوراکی غنی از بیوتین و ویتامین E است که سلولها را از آسیب DNA محافظت میکند. میزان ناکافی بیوتین موجب از دست رفتن موها میشود. همچنین گردو حاوی مس است که کمک میکند مو رنگ طبیعی خود را داشته باشد.
صدف خوراکی: صدفهای خوراکی سرشار از فلز «روی» هستند که کمبود آن در بدن به از دست رفتن مو و خشکی آن منجر میشود. میتوان بخشی از «رویِ» مورد نیاز بدن را از غلات و نانهای سبوسدار تأمین کرد اما صدفهای خوراکی میتواند سطح خوبی از پروتیین را افزایش دهد. مو حدود 97درصد پروتیین است که بدون وجود ذخیره پروتیینی کافی، بدن نمیتواند موهایی را که به صورت روزانه و بهطور طبیعی از بین میروند جایگزین کند.
سیبزمینی شیرین: سیبزمینی شیرین منبع غنی از آنتیاکسیدان بتاکاروتن به حساب میآید که بدن آن را به ویتامین A تبدیل میکند. در اصل سلولهای بدن نمیتوانند بدون ویتامین A کافی عملکرد درستی داشته باشند. همچنین این عنصر با تولید چربی از کف سر حفاظت میکند.
تخممرغ: تخممرغ بهعنوان ماده خوراکی مملو از پروتیین حاوی چهار ماده معدنی دیگر به نام روی، سلنیوم، فسفر و آهن است. آهن از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا مسئول انتقال اکسیژن به فولیکولهای مو است.
اسفناج: آهن، بتاکاروتن، اسیدفولیک و ویتامین C موجود در اسفناج به سلامت فولیکولهای مو کمک میکند.
عدس: این ماده خوراکی کوچک حاوی مقدار قابل توجهی پروتیین، آهن و روی است.
بلوبریها: ویتامین C موجود در این میوه برای گردش خون در کف سر حایز اهمیت است و از رگهای خونی کوچک تغذیهکننده فولیکولها حمایت میکند.
گوشت مرغ: مصرف این نوع گوشت به دلیل دارابودن پروتیین، روی، آهن و ویتامینهای B برای سلامت مو توصیه میشود. به گفته پزشکان مصرف مواد خوراکی حاوی پروتیین از قبیل گوشت مرغ میتواند از ریزش مو جلوگیری کند.