شماره ۵۵۶ | ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۵ ارديبهشت
صفحه را ببند
کارشناسان در گفت‌وگو با «شهروند» تجدید چندباره مزایده سرخابی‌ها را تحلیل کردند
این طلسم شکستنی نیست

شهروند| باید دید در مزایده بعدی افراد دست به نقد که دارای اهلیت باشند، در سازمان خصوصی‌سازی حاضر می‌شوند یا بازهم بلاتکلیفی‌ها ادامه‌دار خواهد بود. اگرچه فرضیه‌های زیادی وجود دارد؛ از اقدامات خصوصی‌سازی برای بالا بردن قیمت تا علاقه وزارت ورزش برای واگذار نشدن این 2 باشگاه و اداره آنها به صورت اجاره‌ای. حالا در آستانه دربی تهران، سرخابی‌ها در اوج بی‌پولی به‌سر می‌برند و هیچ‌کس تکلیفش را برای فصل آینده نمی‌داند. در ادامه کارشناسان نظرشان را درباره وضع به وجود آمده برای استقلال و پرسپولیس ارایه داده‌اند.

کار غیرقانونی، نتیجه‌ای ندارد

مصطفی ‌هاشمی‌طبا  رئیس اسبق سازمان تربیت‌بدنی

همیشه گفته‌ام این مزایده‌ها را قبول ندارم؛ استقلال و پرسپولیس موسسه‌هایی ورشکسته هستند که باید منحل و بعد پرداخت بدهی‌شان واگذار شوند. حالا دوستان گفته‌اند فقط قرار است برند 2 باشگاه به فروش برسد اما اینها تماما راه‌های غیرقانونی است. حتی با همین راه‌های غیرقانونی نیز می‌بینید که نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود و بعد از 3 مزایده همه بلاتکلیف هستند. این‌که گفته می‌شود باید صلاحیت و اهلیت خریدار بررسی شود نیز برایم جای تعجب دارد چون صلاحیت فنی پاکت‌ها را که باید قبل از باز کردن آنها بیازمایند. بعد از آن نیز فردی که در این مملکت زندگی می‌کند و این‌قدر پول دارد که برای مزایده جلو آمده، نباید مشکلی داشته باشد. بهتر است دوستان مشخصات خریدار موردنظرشان را روی کاغذ بنویسند تا شاید یکی با آن مشخصات پیدا شد و جلو آمد. بازهم می‌گویم که واگذاری غیرقانونی است و کار غیرقانونی نیز نتیجه‌ای ندارد؛ شاید دوستان قانون جدیدی
 نوشته  باشند!

رقبا حذف شدند

عباس انصاری‌فرد  مدیرعامل اسبق پرسپولیس

قبل از اعلام نتیجه مزایده سوم به حسین هدایتی گفتم که ردصلاحیت می‌شوی! مشخص بود در 2 روز نمی‌توان اهلیت کسی را بررسی کرد. از طرفی نمی‌توان گفت دلایل خصوصی‌سازی برای رد افراد و شرکت‌ها غیرقانونی است اما قطعا اراده بر این بوده که این مزایده هم برنده‌ای نداشته باشد. درواقع بدهی بانکی بهانه‌ای است که به دست مسئولان افتاده تا خریداران را رد کنند و فضا برای افرادی خالی شود که از ابتدا باید می‌آمدند. می‌توان نام مزایده سوم را مزایده حذف رقبا گذاشت تا در مزایده بعدی آن کسی که هماهنگ است، جلو بیاید. البته ممکن است دوباره به سمت اجاره‌ای اداره کردن سرخابی‌ها بروند که در این فصل شکست خورد. در هر صورت مطمئنا هر اتفاقی رخ دهد، همزمان برای 2 باشگاه خواهد بود و این‌طور نیست که یکی واگذار شود و دیگری روی زمین بماند.

مجلس ورود می‌کند

سیدمهدی ‌هاشمی  عضو فراکسیون ورزش مجلس

این‌که می‌بینیم مسئولان بعد از سال‌ها در تلاش هستند تا قانون اجرا شود و استقلال و پرسپولیس واگذار شوند، خوشحال‌کننده است اما به نظر می‌رسد کار بدون اشکال نیست. درست است که همت زیادی داشتند و پای کارشان ایستادند اما باید واگذاری به بهترین شکل انجام شود، نه به بدترین شکل ممکن. این مزایده‌ها در کارنامه دولت ثبت خواهد شد و در یک پروسه درازمدت مردم درباره آن قضاوت می‌کنند. پس اگر ضعفی وجود دارد بهتر است همین حالا برطرف شود تا دیگر این خطاها به پای مسئولان نوشته نشود. همه امیدوار بودند مزایده سوم برنده‌ای داشته باشد که نشد اما باید دلایل قانع‌کننده باشد. شاید اگر مزایده‌های بعدی نیز به همین منوال پیش برود، این موضوع به فراکسیون ورزش کشیده می‌شود و ما به صورت قانونی
 به آن بپردازیم.

باید ارفاق کنند

نصرالله عبداللهی پیشکسوت استقلال

این پروژه واگذاری استقلال و پرسپولیس بیش از آنچه که فکرش را می‌کردیم، طولانی شده و هر چقدر هم طول بکشد، به ضرر فوتبال ایران است. ما که دست به دعا هستیم تا مسئولان با مشتریان راه بیایند و باشگاه‌ها فروخته شوند چون اگر این اتفاق رخ ندهد، دوباره همین وضعیتی را شاهد خواهیم بود که استقلال و پرسپولیس در فصل جاری دچارش شده بودند. اگر قصد بر واگذاری است، کش‌وقوس دادن به ماجرا برای چیست؟ کسی که با هدف خرید این باشگاه‌ها جلو می‌آید، قطعا فکر مدیریتش را هم کرده و می‌تواند خیلی مسائل را تغییر دهد. باید ارفاق در دستور کار مسئولان خصوصی‌سازی در قبال خریداران قرار داشته باشد تا اگر مشکل امنیتی و تقابل با نظام وجود نداشت، متقاضی مناسب‌تر مورد قبول قرار بگیرد.
تکمله
این‌طور که پیداست ‌درصد بسیار اندکی از اهالی ورزش و حتی مردم به واگذاری دو باشگاه خوش‌بین هستند. با ادامه این روند به نظر‌ می‌رسد طلسم واگذاری سرخابی‌های پایتخت در دولت یازدهم نیز شکسته نمی‌شود و چه بسا با توجه به امیدواری که مسئولان به مردم داده‌اند، در آینده اتفاقات بدتری نیز رخ دهد.


تعداد بازدید :  277