شماره ۵۵۴ | ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۳ ارديبهشت
صفحه را ببند
به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار شد
راهپیمایی کارگران پس از توقف هشت ساله

شهروند| راهپیمایی روز جهانی کارگر جمعه 11 اردیبهشت پس از هشت‌سال توقف سرانجام با حضور تعداد زیادی از کارگران واحدهای مختلف در تهران و برخی از شهرهای کشور برگزار شد.
کارگران کشور از‌ سال 86 مجوز راهپیمایی روز جهانی کارگران را دریافت نکرده بودند. اما سرانجام پس از هشت‌سال توقف، راهپیمایی و تجمع کارگران در تهران و برخی از شهرهای کشور به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار شد.
در تهران، این راهپیمایی حدود ساعت ده صبح جمعه با تجمع حدود دوهزار نفر در مقابل ساختمان خانه کارگر در خیابان ابوریحان تهران آغاز شد و قبل از ظهر در میدان فلسطین به پایان رسید.
در پایان راهپیمایی دیروز ایلنا تعداد کارگرانی را که برای شرکت در راهپیمایی حاضر شده بودند  حدود 20 هزارنفر تخمین زد و نوشت، حدود 10‌هزار کارگر در میدان فلسطین تهران تجمع کرده بودند، به دلیل انسداد خیابان‌های منتهی به محل تجمع پایانی حدود 10‌هزار نفر دیگر نیز در گروه‌های کوچکتر و پراکنده در خیابان‌های اطراف حضور داشتند و فرصت پیوستن به تجمع اصلی در میدان فلسطین را پیدا نکردند. این وضع انتقاد سخنرانان مراسم پایانی روز کارگر را در پی داشت.
حسن صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در جمع کارگران با تأکید بر این‌که دولت تدبیر و امید حامی نیروی کار کشور است، توجه بیشتر به معیشت کارگران را خواستار شد.
معاون دبیرکل خانه کارگر در مراسم روز جهانی کارگر گفت: آنچه امروز در حوزه بازار کار اتفاق می‌افتد به مصلحت کارگر ان، نظام و دولت نیست. تمامی خواسته‌هایی که در اجتماع امروز کارگران مطرح می‌شود صنفی است و جا دارد که مسئولان به این خواسته‌ها توجه کنند.
او افزود: کارگران هشیار‌تر از آن هستند که اجازه دهند تا افراد غیرکارگر از خواسته‌ها و اجتماعات صنفی آنها سوءاستفاده کنند.
به باور صادقی بی‌توجهی به اجرای ماده ۹۶ قانون تأمین‌اجتماعی درخصوص افرایش مستمری کارگران بازنشسته، اجرای قوانین همسان‌سازی و بازنشستگی صنایع و به مشکل خوردن اجرای بیمه کارگران ساختمانی ازجمله مسائلی هستند که کارگران در مواجه با آنها انتطار حمایت مسئولان این سازمان را دارند.
این فعال صنفی کارگری همچنین بر ناکافی بودن افزایش ۱۵ تا ۱۷‌درصدی مستمری‌های کارگران بازنشسته تأکید کرد و افزود: جامعه کارگری از دولت تدبیر و امید در جهت تحقق شعار رشد کار و سرمایه ایرانی حمایت   می‌کنند.
همچنین علیرضا محجوب در تجمع روز جهانی کارگر، گفت: روز کارگر روز عدالت خواهی، روز ستیز با ظلم، روز حق‌طلبی و روز طبقات پایین جامعه است. امسال فشار کارگران باعث شد این راهپیمایی سرانجام برگزار شود. اگرچه در طول مسیر احترام شما آنطور که باید نگه داشته نشد اما انشاءالله‌ سال بعد مراسم باشکوه‌تری تدارک می‌بینیم.
دبیرکل خانه کارگر افزود: از ما می‌پرسند چرا خواستار راهپیمایی روز کارگر هستیم. برای این‌که کارگران بتوانند حرف‌های خود را آزادانه بیان کنند یا روی کاغذ بنویسند. این انتقادات شامل بنده و هر کسی که مسئولیتی دارد و مخاطب جامعه کارگری است می‌شود.
محجوب ادامه داد: طبیعی است در مراسم و تظاهرات کارگری یک عده می‌خواهند مخالفت کنند و یک عده می‌خواهند موافقت کنند. راهپیمایی حقی است که در قانون اساسی نیز برای مردم قایل شده‌اند. حتی در قانون پنجم برنامه پنج‌ساله توسعه حق اعتراض صنفی دیده شده است.
او ادامه داد: ما راهپیمایی می‌کنیم تا از حق درمان بیمه‌شدگان ستم‌دیده دفاع کنیم، تا از حق بازنشستگان برای برخورداری از مستمری عادلانه دفاع کنیم و کرامت و عزت را به جامعه کارگری بازگردانیم. متاسفم نتوانستیم آنگونه که باید این راهپیمایی را برگزار کنیم.
دبیرکل خانه کارگر ادامه داد: ما همچنین درخواست می‌کنیم تأمین‌اجتماعی قانون بازنشستگی پیش از موعد را اجرا کند. ما خواستار اجرای قانون بیمه تأمین‌اجتماعی   کارگران ساختمانی هستیم. ما نسبت به استفاده از کارگران خارجی در کارهای ساختمانی معترضیم چرا که این امر باعث شده کارگران ساختمانی زیادی بیکار بمانند.
دبیرکل خانه کارگر در پایان با شعار زنده باد کارگر ایرانی، زنده باد حق اعتراض کارگران، زنده‌باد جمهوری اسلامی سخنرانی خود را به پایان رساند.
در این مراسم برخی از گروه‌های کارگران ساختمانی پارچه نوشته‌هایی را در اعتراض به اشتغال اتباع خارجی در کشور در دست داشتند. در پارچه نوشته‌های دیگری آمده بود «ما خواستار ادامه بیمه کارگران ساختمانی هستیم»، «تأمین‌اجتماعی بی‌بهانه ما را بیمه کن»، «اجرای همسان‌سازی حق مسلم ماست»، «شکاف بین سطح دستمزد و معیشت باید کم شود» «با هرگونه تغییر در قانون کار که باعث تضعیف حقوق کارگران می‌شود مخالفیم.»
همچنین در این راهپیمایی کارگران شعارهایی چون «کارگر ایرانی، بیکاره بیکاره»، «تأمین‌اجتماعی حق مسلم ماست»، «کارگر بیدار است از درد و رنج بیزار است»، «تأمین‌اجتماعی حق مسلم ماست»، «تأمین‌اجتماعی حق الناس حق الناس»، «قرارداد موقت، الگوی برده‌داری» و «قرارداد موقت ملغی باید گردد» سر می‌دادند.
قطعنامه پایانی
در پایان این مراسم قطعنامه‌ای از سوی کارگران صادر و از سوی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری قرائت شد.
مهم‌ترین بندهای این قطعنامه به شرح زیر است.
راهپیمایی روز کارگر حق مسلم کارگر ایرانی است و باید همه ساله آزادانه در همه شهرهای کشور برگزار شود.
حقوق کارگران با وجود اهتمام اخیر و افزایش‌های صورت گرفته ناچیز است و کارگران نمی‌توانند با این حقوق بیش از ۱۰ روز زندگی کنند، ما خواستار مابه‌التفاوت حداقل حقوق و حداقل معیشت و پرداخت آن هستیم.
حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی، مستمری بگیران و از کارافتادگان باید به‌طور اساسی مورد تجدیدنظر قرار بگیرد و به عبارت صحیح همسان‌سازی شود.
تولید داخلی و خرید کالا‌ها و محصولات کارگران و کارخانجات ایرانی باید توسط دولت و سایر دستگاه‌ها و همچنین عامه مردم مطابق نظر رهبر معظم انقلاب مورد حمایت قرار گیرد، اشتغال کارگر ایرانی درگروی مصرف کالای ایرانی است.
اجرای دقیق و بی‌کم و کاست قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان‌آور را خواستاریم.
ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع باید مطابق قانون برنامه اجرا شود وکارگران با ۲۵‌سال سابقه بازنشسته شوند، هر روز تعلل دراین مورد نابخشودنی است.
بیمه کارگران ساختمانی بایدبرای همه آنان بی‌کم وکاست اجرا شود. از کار کارگر ایرانی در برابر کارگر خارجی به شدت حمایت شود.
امنیت شغلی و لغو قراردادهای موقت و ساماندهی مشاغل پیمانی، خواسته دیرین کارگران است که باید تحقق یابد. به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشدار می‌دهیم چشم طمع از اموال کارگران بردارد و فکر ادغام بخش درمان و همچنین بیمارستان‌های ملکی تأمین‌اجتماعی را از سر بیرون کند. از مجلس شورای اسلامی می‌خواهیم که براساس فرمایش مقام معظم رهبری، ثبات در قوانین کار را سرلوحه قرارداده و فکر تغییر قانون کار به نفع یک طرف را کنار بگذارد.

دیدگاه‌های دیگران

ح
حقیقتی |
مخالف 0 - 0 موافق
راهپیمای ی کار گران تاثیری ندارد فقط فرهنگیان هستند که فعلا مسوولین را به تکاپو انداخته ان

تعداد بازدید :  220