شماره ۵۵۴ | ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۳ ارديبهشت
صفحه را ببند
اخبار دیپلماسی

بیانیه سفارت ایران در دانمارک درباره توقیف کشتی تجاری به دلیل شاکی خصوصی
سفارت جمهوری اسلامی ایران در دانمارک روز جمعه با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد که کشتی متعلق به «خطوط کشتیرانی مرسک» پس از تسویه‌حساب بدهی‌ها و حل‌وفصل پرونده حقوقی با شاکیان خصوصی، اجازه خروج از آب‌های ایران را پیدا می‌کند. سفارت جمهوری اسلامی ایران در کپنهاگ روز جمعه در بیانیه‌ای مطبوعاتی که نسخه‌ای از آن در اختیار «ایرنا» قرار گرفت، توضیحاتی را درباره توقیف کشتی باری «مارسک تگریس» در آب‌های ایران ارایه کرد. سفارت ایران با یادآوری این‌که کشتی تجاری یادشده متعلق به شرکت خطوط کشتیرانی مرسک (مرسک شیپینگ لاین) است، افزود: توقیف این کشتی در روز 28 آوریل (سه‌شنبه هشتم اردیبهشت) براساس حکم دادگاه در پی دادخواهی و شکایت خصوصی در ارتباط با بدهی این کشتی به شرکت‌های ایرانی صورت گرفته است. براساس این بیانیه مطبوعاتی، روند قضایی این پرونده در سال‌های گذشته طی شده و طرف‌های دعوا نیز در جلسات متعدد دادگاه شرکت کرده و مدارک خود را ارایه داده‌اند؛ حتی نسبت به تصمیم‌های اولیه دادگاه تقاضای فرجام‌خواهی کرده بودند.
در این بیانیه تاکید شده است: در‌ سال‌جاری میلادی حکم نهایی دادگاه شامل محکومیت به پرداخت غرامت علیه شرکت کشتیرانی «مرسک شیپینگ لاین» صادر شد. سفارت
جمهوری اسلامی در کپنهاگ تاکید کرد: اقدام مسئولان ایران در این ارتباط براساس قوانین و مقررات کشور و مطابق با قوانین و معیارهای بین‌المللی بوده است. براساس این بیانیه، به‌طور طبیعی این کشتی پس از تسویه‌حساب دیون و بدهی‌ها توسط شرکت کشتیرانی مرسک، اجازه خواهد داشت مسیر خود را از آب‌های ایران به طرف مقصد نهایی ادامه دهد. سفارت ایران همچنین اعلام کرده که خدمه این کشتی در سلامت کامل هستند و در محل مناسبی مستقر شده‌اند؛ هیچ محدودیتی برای دسترسی کنسولی آنان وجود ندارد و در صورت نیاز یا درخواست، این دسترسی فراهم می‌شود.

جدل تويیتری جواد ظریف و یک نماینده کنگره آمریکا
محمدجواد ظریف در پاسخ به توییت تام کاتن، سناتور تندروی آمریکایی که او را «ضعیف‌النفس» خطاب کرده بود، نوشت: «چیزی که ما احتیاج داریم دیپلماسی جدی است نه حمله شخصی قلدرمآبانه». تام کاتن سناتور جوانی است که بانی نامه 47 سناتور آمریکایی به مسئولان ایران بود، نامه‌ای که در آن هشدار داده بود هرگونه توافق هسته‌ای میان آمریکا و ایران صرفا تا پایان دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما دوام خواهد داشت. وزیر خارجه ایران روز چهارشنبه در دانشگاه نیویورک روند توافق جامع با 1+5 را تشریح کرد و گفت: در صورت توافق، گام‌های رفع تحریم‌ها احتمالا چند هفته طول می‌کشد، تمامی تحریم‌ها علیه ایران برداشته خواهد شد، خواه این موضوع باب میل سناتور تام کاتن باشد یا نباشد». این سخنان خشم کاتن را در پی داشت. او در صفحه تويیتر خود نوشت: « هی ظریف! شنیده‌ام نام مرا برده‌ای. اگر تا این اندازه مطمئن هستی، بیا درباره قانون اساسی (آمریکا) با هم بحث کنیم. پیشنهاد من این است؛ در واشنگتن دی‌سی، هر وقتی که تو انتخاب کنی، دیدار داشته باشیم تا درباره ظلم و ستم، خیانت و ترور ایران بحث کنیم. من متوجه شده‌ام در 20سالگی، طی جنگ ایران-عراق درحالی‌که روستایی‌ها و کودکان کشته می‌شدند، تو در آمریکا پنهان شده بودی. این نشانه شجاعت نیست». ظریف هم روز پنجشنبه در پاسخی که از قبل گفته بود «براساس ادب ایرانی» خواهد بود، نوشت: «چیزی که ما احتیاج داریم دیپلماسی جدی است نه حمله شخصی قلدرمآبانه. قدم نو رسیده مبارک. امیدوارم با خانواده در صلح زندگی کنید و از داشتن او لذت ببری».

تأیید حضور ایران در مذاکرات سوریه از سوی سازمان ملل
سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای حضور ایران در مذاکرات صلح سوریه را که قرار است در ژنو برگزار شود، تأیید کرد. به گزارش آسوشیتدپرس، استفان دی‌میستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه در این‌باره گفت: این مذاکرات اولین‌باری نیست که برگزار می‌شود اما این‌بار قرار است نشست‌های جداگانه‌ای با تمام طرف‌ها برگزار کنیم تا بتوانیم مذاکرات آینده را تسهیل کنیم. سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: استفان دی میستورا این مذاکرات را که انتظار می‌رود 5 تا 6 هفته به طول بینجامد رهبری خواهد کرد و ایران نیز در این مذاکرات که از روز دوشنبه در ژنو آغاز می‌شود، حضور خواهد داشت. حضور ایران در این مذاکرات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چون این کشور یک هم‌پیمان کلیدی برای دولت سوریه محسوب می‌شود و در دو دور قبلی این مذاکرات که به شکست انجامید حضور نداشت. مذاکراتی که پیش از این به منظور برقراری آتش‌بس و صلح در سوریه در ژوئن 2012 و فوریه 2014 در ژنو برگزار شده بود به این دلیل که گروه‌های مخالف سوری که توسط دولت‌های خارجی حمایت می‌شوند، از گفت‌وگو درباره تروریسم گسترده در این کشور سرباز زدند به شکست انجامید. آنها علاوه بر این تنها خواستار برکناری بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه به‌عنوان پیش‌شرط این مذاکرات بودند.


تعداد بازدید :  274