شماره ۵۵۲ | چهارشنبه 9 ارديبهشت 1394
صفحه را ببند
اخبار دیپلماسی


روزنامه الاخبار مدعی شد:  
درخواست وزیر خارجه عربستان برای دیدار با ظریف
روزنامه الاخبار چاپ لبنان در گزارشی به تحلیل پشت پرده حمله عربستان به یمن پرداخت و نوشت سعودالفیصل درخواست دیدار با محمدجواد ظریف را داده است.به گزارش ایرنا، روزنامه لبنانی الاخبار در شماره روز سه‌شنبه خود با اشاره به پشت پرده‌های تجاوز آل‌سعود علیه یمن به نقل از منابع عربی نزدیک به تصمیم‌سازان « طوفان قاطعیت» تأکید کرد که این طوفان دست پختی صددرصد سعودی – آمریکایی است و سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس تنها شش ساعت قبل از شروع آن مطلع شدند.  این روزنامه لبنانی افزود:  سعودی‌ها ابتدا از سران این کشورهای عربی فقط حمایت مادی را خواستار شدند و موافقت کشورهایی مانند مصر، ترکیه، پاکستان، سودان و اردن را بدون اشاره به جزییات طوفان قاطعیت تلفنی اخذ کردند.
 این منابع به نقل از سعودالفیصل وزیر خارجه سعودی‌ها که گفته است «هیچ طرفی از تصمیم جنگ تا لحظه شروع آن با خبر نبود» خاطرنشان کردند که منظور سخنان الفیصل دو روز قبل از شروع طوفان قاطعیت در باره اتخاذ اقداماتی در صورت ادامه حرکت انصارالله به سوی عدن، شروع جنگ نبوده بلکه هدف او تهدید انصارالله و تحریک نیروهای یمنی وفادار به آل‌سعود برای تحرک نظامی بوده است. بنابر این درحالی‌که سعودالفیصل با این جایگاه حاکمیتی از زمان شروع جنگ باخبر نبوده، طبیعی است که دیگر شاهزادگان فرودست‌تر از او هم آگاه نبوده باشند. چهار هفته بعد از عملیات شکست خورده بمباران‌ها و گلوله‌باران یمن از دریا، هوا و زمین که تنها به افزایش تعداد قربانیان غیرنظامی به‌ویژه کودکان و زنان منجر شد، فشارهای بین‌المللی رو به افزایش گذاشت اما سه دلیل مهم‌تر برای این‌که سعودی‌ها مجبور شدند با توقف جنگ موافقت کنند، وجود داشت.
اول: حرکت ناوهای جنگی ایران به سوی سواحل یمن که پیامی روشن به طرف سعودی بود و سعودی‌ها به همین دلیل و برای اطمینان خاطر خود خواستار حرکت ناوهای آمریکایی به سوی منطقه شدند.
دوم:  حرکت یک تیپ نظامی ارتش یمن و نیروهای انصارالله به سوی تنگه باب‌المندب.
سوم:   نفوذ نیروهای یمنی به عمق هفت کیلومتری خاک عربستان و سیطره بر چند پایگاه نظامی متعلق به سعودی‌ها.
اما در حوزه دیپلماتیک، گفت وگوی داغی بین هیاتی از انصارالله با سفیر روسیه در صنعا صورت گرفت که به عامل اصلی فعال شدن کانال‌های دیپلماتیک بین واشنگتن و مسکو و بین عمان و ریاض منجر شد. هیات انصارالله خطاب به سفیر روسیه تأکید کرد:   صبر ما لبریز شده و پاسخ به تجاوز سعودی‌ها بسیار نزدیک است. سفیر روسیه از هیأت انصارالله درخواست مهلت کرد تا این پیام را به سران روسیه منتقل کند و بعد از آن مسکو با واشنگتن تماس گرفت و برای جلوگیری از شروع یک جنگ منطقه‌ای به مقامات آمریکایی هشدار داد.
الاخبار نوشت:  در نتیجه این تماس‌ها سعودالفیصل و محمد بن نایف وزیران خارجه کشور عربستان با سفیر جمهوری اسلامی ایران در ریاض دیدار کردند. این روزنامه لبنانی افزود: سعود‌الفیصل ابراز تمایل شدیدی کرد تا با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ملاقات کند و محمدبن نایف نیز خواستار همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم شد و حتی گفت که یمن نسبت به عربستان به مثابه افغانستان برای ایران است. الاخبار خاطرنشان کرد:  پاسخ‌های ایران روشن بود، هیچ دیداری بین سعودالفیصل با ظریف قبل از آتش‌بس و توقف تجاوز علیه یمن صورت نخواهد گرفت.
این روزنامه لبنانی تصریح کرد:  از سوی دیگر به سعودی‌ها تأکید شد که پاسخ یمنی‌ها در آینده نزدیک شروع خواهد شد و این درحالی بود که استان‌های یمن یکی بعد از دیگری تحت سیطره ارتش، انصارالله و کمیته‌های مردمی یمن قرار می‌گرفتند. الاخبار نوشت: براساس توافق بین روسیه، آمریکا، ایران، عمان و سعودی‌ها بمباران موسسات غیرنظامی، زیرساخت‌ها وکشتار غیرنظامیان باید با فوریت متوقف شود اما این توافق یک شکست تاریخی برای طرف سعودی بود. بنابر این سعودی‌ها با توسل به مرحله «بازگشت امید» که امروز جریان دارد اهداف سیاسی و نظامی خود را دنبال کرده‌اند تا به‌زعم خود هم از فشارهای بین‌المللی بکاهند و هم به حملات نظامی همه‌جانبه علیه یمن ادامه دهند.


رئیس مجلس نمایندگان آمریکا:  
کنگره رأی کافی برای تقویت طرح نظارت بر توافق هسته‌ای را ندارد
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: حزب جمهوریخواه رأی کافی برای غلبه بر وتوی احتمالی رئیس‌جمهوری علیه قانون نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای با ایران را ندارد. به گزارش ایسنا، جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در سخنرانی‌اش در نشست ائتلاف یهودیان جمهوریخواه در لاس‌وگاس گفت: اگر کنگره علیه یک توافق هسته‌ای با ایران رأی بدهد انتظار ندارم که بیش از دوسوم اعضای کنگره برای غلبه بر وتوی احتمالی باراک اوباما همکاری کنند. مجلس سنا قرار است هفته جاری مصوبه کمیته روابط خارجی را که به کنگره حق نظارت بر هر توافق هسته‌ای با ایران را می‌دهد را مورد بررسی قرار دهد.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهد شد.

تعداد بازدید :  209