شماره ۵۵۲ | چهارشنبه 9 ارديبهشت 1394
صفحه را ببند
روزهای حساس دولت بشار اسد در راه است
احیای دوباره شورشیان سوری با حمایت‌های سعودی

موج تازه پیشروی‌های گروه‌های شبه‌نظامی در سوریه بار دیگر به نگرانی‌ها درخصوص سقوط سوریه به دست افراطیون افزوده ‌است و بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه که پیش از این دست‌آورد‌های ارزشمندی را در نبرد با شورشیان کسب کرده‌بود سخت‌ترین دوران 3‌سال گذشته خود را سپری می‌کند. به گزارش واشنگتن‌پست، اشغال شهر «جسر اشغور» در استان «ادلب» در شمال سوریه توسط تروریست‌های «جبهه النصره» در روز شنبه آخرین پیروزی مخالفان بشار اسد بود که در هفته‌های گذشته پیشروی قابل توجهی را در شمال و جنوب سوریه انجام داده‌اند.
همانند آنچه در ماه گذشته و در مرکز استان ادلب به وقوع پیوست، جسر الشغور نیز پس از حملات مستمر تروریست‌ها و دفاع نیرو‌های ارتش سوریه به مدت 4 روز، به دست شبه‌نظامیان جبهه النصره افتاد. چرخش اوضاع در میدان نبرد سوریه درحالی اتفاق افتاد که دولت باراک اوباما مبارزه با شبه‌نظامیان داعش در عراق و انعقاد توافق هسته‌ای با ایران را در اولویت‌های خود قرار داده ‌است. با این حال سرعت تحولات سوریه ممکن است آمریکا را وادار کند که بار دیگر محور سیاست خارجی خود را روی جنگ ناتمام سوریه متمرکز کند، چرا که سوریه همچنان قلب آشفتگی‌های منطقه خاورمیانه به شمار می‌رود و برهم خوردن توازن قدرت در سوریه پیامد‌های ناگوار و شدیدی را در عراق و یمن در پی خواهد داشت.
هرچند که بسیاری از مخالفان دولت بشار اسد از احتمال سقوط دولت به دنبال پیشروی‌های اخیر گروه‌های شورشی خبر می‌دهند، با این حال پایتخت سوریه به خوبی تحت کنترل و محافظت نیرو‌های دولت این کشور قرار دارد و دست‌آورد‌های شورشیان سوری به مناطق  حاشیه‌ای که به دلیل کمبود منابع آسیب‌پذیرترند محدود می‌شود. از سوی دیگر اقبال شورشیان سوری بلند است چرا که روابط حسنه اخیر عربستان‌سعودی و ترکیه و قطر به‌عنوان رقبای پیشین، موجب احیای کمک‌های مالی و تأمین منابع موردنیاز شورشیان شده‌است.
ملک سلمان، پس از آنکه در ماه ژانویه وارث تاج و تخت ملک عبدالله شد اقداماتی را جهت گسترش نفوذ عربستان در منطقه انجام داد که از آن جمله می‌توان به سازماندهی دوباره و تقویت قوای شورشیان سوری با همکاری قطر و ترکیه و همچنین تهاجم اخیر عربستان علیه یمن اشاره کرد. نتیجه این اقدامات تشکیل ارتشی غیرمنسجم از شورشیان سوری بود که تروریست‌های وابسته به القاعده از جبهه النصره و همچنین مجموعه‌ای از گروه‌ها و شورشیان میانه‌رو سوری را در بر می‌گرفت. این ائتلاف پس از آغاز به فعالیت در ماه گذشته پیشروی‌های غیرمنتظره‌ای را انجام داده‌است. پس از تصرف بخش‌های گسترده‌ای از استان ادلب در هفته‌های گذشته، شورشیان سوری اکنون درحال حرکت به سمت پایگاه‌های نظامی «حما» و «حمص» هستند و تهدیدی برای بندر «لاذقیه» محسوب می‌شوند. این درحالی است که گروهی دیگر از شورشیان سوری نیز در جنوب سوریه مشغول فعالیت‌اند و در تلاشند تا از  راه نفوذی به استان «درعا» بیابند. «امیل حکایم»، از موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک معتقد است «کاهش نیروی انسانی و منابع دولت بشار اسد غیرقابل انکار است و در صورت ادامه این روند دیگر این استدلال که بشار اسد بهترین گزینه برای مقابله با داعش است با چالشی جدی مواجه خواهد شد.»

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهد شد.

تعداد بازدید :  126