حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی با بیان اینکه کار و کارگر نماد نوآوری، سازندگی، توسعه و تعالی کشور ایران است، گفت: عزت ایران روزی است که در آن بیکار نباشد.
به گزارش ایرنا، حسن روحانی صبح دیروز در جشن بزرگ کارگری در بیست و ششمین جشنواره ملی امتنان از جامعه کار و تولید، درباره مشکلات کارگران، توسعه و بیکاری صحبت کرد. او در بخشی از صحبتهایش دلالان تحریم را مورد خطاب قرار داد و گفت: شرایط تولید در ایران به مراتب بهتر خواهد شد و دلالان تحریم از هم اکنون به فکر شغل دیگری باشند. ما با هدایت رهبر معظم انقلاب و حمایت ملت ایران، راه تعامل سازنده با جهان را ادامه خواهیم داد و کسی در دنیا نمیتواند فشار و تحریم بر ایران را در ماهها و سالهای آینده ادامه دهد.
روحانی با بیان این نکته که سازمان تحریم درحال فروریزی کامل است، خطاب به 1+5 اظهار داشت: بدانید دولت و ملت ایران در کنار هم و پشتیبان هم هستند.
حل مسأله هستهای نخستین گام برای رفع معضلات اساسی است
رئیسجمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مذاکرات هستهای گفت: برخی تصور میکنند در ماجرای مذاکرات هستهای، دولت تنها به دنبال این است که یک معضل و آن برنامه پرونده هستهای را حل کند. درحالیکه این نخستین گام برای حل معضلات اساسی است.
روحانی با اشاره به اینکه بدخواهان و دشمنان این ملت دو معضل را به ناروا ایجاد کردهاند، افزود: نخست اینکه به ما تهمت زدند و گفتند دنبال سلاح اتمی هستیم و دوم سازوکار غلطی ایجاد کردند تا سیستم بانکی ما را فلج کند، سرمایهای وارد کشور نشود و خرید، صادرات و فروش با مشکل مواجه شود.
رئیس دولت تدبیر و امید تأکید کرد: ما در مذاکرات به دنبال دو مسأله هستیم نخست رفع اتهامات. میخواهیم به دنیا ثابت کنیم که بدخواهان ما به جهان دروغ گفتند، ایران به دنبال فناوری صلحآمیز بوده و نه ساخت بمب مخرب و ویرانگری که طبق فتوای رهبر معظم انقلاب بر ما حرام و ممنوع است.
روحانی اضافه کرد: ثانیا ما در این مذاکرات میخواهیم مشکلات و معضلاتی را که بدخواهان پیش پای ما بهوجود آوردهاند، برداریم که با توافق نهایی و اگر طرف مقابل ما اراده جدی داشته باشد در ماههای پیشرو امکان پذیر است.
ما به توسعه نیاز داریم
رئیسجمهوری در ادامه به مسأله توسعه نیز اشاره و تأکید کرد: افتخارآفرینان! ما نیاز به توسعه داریم. توسعه یک هدف بسیار بلند و بالا برای همه کشورهاست. ما ایران توسعه یافته را میخواهیم. چشمانداز 20 ساله ابلاغی رهبر معظم انقلاب در یازدهسال پیش به ما میگوید ایران ظرف 20سال باید کشور توسعه یافته باشد؛ این هدف بلندی است که همه باید آن را دنبال کنیم. روحانی با تأکید بر اینکه همه باید در صف واحد قرار بگیریم، گفت: دولت، کارآفرین و کارگر؛ ما در یک مسیر سهجانبهگرایی میتوانیم به توسعه کشور برسیم. مهمترین ستون توسعه کشور کار و کارگر است اما آیا بدون کارآفرین فضای کار به وجود میآید؟ و آیا بدون هماهنگی دولت، کارگر و کارآفرین ما میتوانیم مسیر توسعه را بپیماییم؟
از اقتصاد نفتی به اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم
رئیس دولت تدبیر و امید تأکید کرد: این رشد مثبت را ادامه خواهیم داد، بدون رشد مثبت، اشتغال برای بیکاران امکانپذیر نیست. بارها و بارها به وزیر کار گفتم که همه توان را به کار بگیرید تا کارگری بیکار نشود این درد و غم بر دل همه ما است که یک نفر شب به خانه برود و در برابر زن و فرزندانش گرفتار و شرمنده باشد.
روحانی با طرح این سوال که چگونه میتوانیم میلیونها بیکار را در صحنه کار و فعالیت قرار دهیم؟ گفت: باید تولید رشد کند. باید اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کند. باید روی پای خودمان بایستیم. باید سرمایه در این کشور روی زمین مستقر شود.
رئیسجمهوری تأکید کرد: البته برای تولید نیاز به اخلاق داریم. ما برای توسعه به کار و وجدان کاری نیاز داریم و جای تردید نیست اما در کنار آن نیاز به فناوری نوین، مدیریت کارآمد، سرمایهگذاری و حضور کارآفرینان در این کشور داریم.
روحانی اظهار کرد: در طول 20 ماه گذشته دولت تلاش کرد قدرت خرید مردم همچون گذشته کاهش نیابد و لذا مهار تورم در دستور کار دولت بوده است. سالهای 92 و 93 را با سالهای گذشته مقایسه کنید. طی این دوسال در دولت یازدهم افزایش حقوق کارگران بر میزان تورم متوسط سالانه برای نخستین بار پیشی گرفته است. اگر تورم ما 15درصد بوده؛ حقوق کارگران 17درصد اضافه شدهاست.
رئیسجمهوری ادامه داد: به وزیر کار تأکید میکنم که برای بازنشستگان و کمک به آنان فکر جدی شود. آنها در تنگدستی هستند و همچنین برای حل معضلات کارگران گامهای جدیتر برداریم.
روحانی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قدردانی کرد که توانست برنامه دولت را درسال 93 اجرایی و عملیاتی کند و یادآور شد: برای نخستین بار 8میلیون و 500هزار نفر که دارای دفترچه بیمه درمانی نبودند امروز دارای این دفترچه هستند و این قولی بود که در انتخابات به ملت ایران داده بودم که هیچ ایرانی بدون دفترچه بیمه نباشد.
رئیس دولت یازدهم با اشاره به اینکه همچنین وعده داده بود که از مشکلات حوزه سلامت، بهداشت و درمان نیز کاسته شود، گفت: به این دو وعده درسال 93 عمل کردیم و آن را ادامه خواهیم داد.
روحانی با بیان اینکه دولت برای بهداشت و درمان، آموزش و رفاه اجتماعی بودجه بسیار سنگینی را صرف میکند، اظهار داشت: انشاءالله با فضای بهتری که امسال برای کار و فعالیت بهوجود خواهد آمد در زمینه رفاه؛ گامهای نو و جدی برخواهیم داشت.
رئیس دولت تدبیر و امید با اشاره به مشکلات جامعه کارگری که در این مراسم مطرح شد، اظهار داشت: به وزیر کار دستور میدهم این مسأله را که سهام عدالت به برخی کارگران نرسیده، پیگیری کند. ما برای اینکه معضلات این کشور را حل کنیم، مردم و کارگران عزیز، مردان سختکوش و زنان پرتلاش؛ همه باید بدانیم فضایی را برای کشور ایجاد کنیم که سرمایه داخلی و خارجی و تکنولوژی جذب شود.
دولت مشکلات کارگران را فراموش نکرده است
رئیس دولت یازدهم اضافه کرد: همه ما برای توسعه کشور باید تلاش کنیم و وظیفه شما کارگران سختتر و سنگینتر است. مبادا به ذهن شما بیاید که دولتمردان امروزتان، کارگران و معضلات آنها، فضای کار و مشکلات این فضا را فراموش کردهاند، هرگز هرگز.
رئیسجمهوری خطاب به جامعه کارگری گفت: ما به مشکلات شما آگاهی داریم و برای رفع آن از خدا مدد میخواهیم و میدانیم روزی در این کشور عزت اسلامی خواهد بود که همه کارفرمایان، سرمایه و مدیریت خود را برای اشتغال و شما کارگران، تلاش خود را برای عظمت اسلام و ایران بکار بگیرید چرا که عظمت اسلام در سایه کار و تلاش همانند تلاش امیرالمومنین علی (ع) است.
روحانی در ادامه سخنان خود افزود: امسال باز هم میخواهم تأکید کنم آقای وزیر کار، نباید بین زنان و مردان امتیاز باشد. سیاستهای شغلی برابر را بهوجود آورید و آنهایی که در محیط بسیار سخت و زیانآور کار میکنند و سختی و مرارت میکشند برای بازنشستگی زودهنگام آنها همانطور که گفته شد تلاش کنید. دولت از ا ین مسیر حمایت خواهد کرد.
او همچنین در این سخنرانی با اشاره به ولادت حضرت علی (ع) اظهار کرد: خوشبختانه امسال ایام بزرگداشت کارگران مصادف است با ایام میلاد با سعادت مولای متقیان علی (ع) که او مرد جهاد و شجاعت بود، مرد ایمان و معنویت بود، او مرد علم و دانش بود، مرد یتیمنوازی کودکان و دستگیری بینوایان بود و او مرد کار بود.