شهروند| اعضای کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران درباره کیفیت آب تهران اعلام نگرانی کردند.رئیس این کمیسیون از اجرای سیاستهای جدید زیست محیطی و ممنوعیت و محدودیتهایی برای تردد خودروهای آلاینده در تهران از مهر امسال خبر دادند.
رحمتالله حافظی و محمد حقانی دیروز به همراه دو عضو دیگر کمیسیون محیطزیست و سلامت شورای شهر تهران در نشستی خبری به پرسشهای خبرنگاران پاسخ دادند. حافظی که سال گذشته هم درباره آلودگی آب به نیترات هشدارهایی داده بود، گفت: بهرغم تمامی تکذیبها نیترات در آب تهران از حد مجاز افزایش یافته است و در دیداری که در حاشیه یک مراسم با وزیر بهداشت داشتهایم قولهای مساعدی داده شد اما دقت داشته باشید که علت طرح موضوع این بود که جدیت بیشتری برای افزایش کیفیت آب در تهران ایجاد شود.
او در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه نباید کسی اجازه قطع درختان را داشته باشد، گفت: شورای شهر در راستای برخورد با متخلفان بسیار جدی است و انتظار داریم دوستان ما در مدیریت شهری نیز با انعکاس خلاف واقع اقدامات انجام شده باعث سلب اعتماد مردم و شورایان نشوند چراکه ما در زمینه برخورد با تخلفات بسیار جدی هستیم.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر در مورد جوهر قند در نانهای تهرانیها هم گفت: جوهر قند برای سفید کردن نان در برخی از نانواییها بهکار گرفته میشود، اما برای عدم استفاده از این مواد جلساتی را با وزارت بهداشت داشته و از اتحادیه صنف نانوایان نیز درخواست کردیم که جلسات مشترکی برگزار کنیم و مقدمات برای حذف افزودنیها همچون جوش شیرین فراهم شود و امیدواریم که در نشست آتی در قالب توافقنامهای این موارد ابلاغ شود و پس از ابلاغ در صورتی که باز هم شاهد استفاده از این مواد باشیم سازمان تعزیرات وارد عمل میشود.
به گفته حافظی پایش فصلی وضع سلامت میوه و سبزیجات نشان داده است میزان آلودگی میوه و سبزیجات پایتختنشینان نسبت به قبل کاهش یافته است.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر همچنین از اجرای طرح ممنوعیت تردد موتورسیکلتهای بنزینی در منطقه 12 از ابتدای مهر امسال خبر داد و گفت: هر موتورسیکلت شش برابر خودرو آلودگی ایجاد میکند و 50درصد آلودگی هوا ناشی از آلایندگی موتورسیکلتهای کاربراتوری است که براساس مصوبه شورای حملونقل و ترافیک شهر تهران این ممنوعیت ایجاد شده است.مقدمات ورود موتورسیکلتهای برقی فراهم شده است و انتظار داریم موتورسیکلتهای برقی در فضای رقابتی و استاندارد وارد چرخه شوند.
به گفته او ورود و تردد موتورسیکلتهای بنزینی در محدوده منطقه 12 (بازار) از ابتدای مهرماه سالجاری برای تمامی ساعات شبانهروز و حتی اعیاد ممنوع خواهد شد.
حافظی با بیان اینکه براساس مصوبه 7 شهریورماه سال 87 هیأت دولت، خودروها باید از منظر فرسودگی و آلایندگی تقسیم شوند، افزود: سن فرسودگی کامیون 20 سال، اتوبوس برون شهری 12سال و اتوبوس درون شهری 8سال تخمین زده شده است و از ابتدای مهرماه تردد وسایل نقلیهای که دارای رتبه آلایندگی قرمز هستند، در کل شهر تهران و در تمام ساعات شبانهروز و روزهای تعطیل ممنوع خواهد بود.از ابتدای مهرماه فعالیت کامیونها با پلاکهای غیرتهران نیز در تهران ممنوع و تنها در موارد عبوری مجاز هستند.
حافظی افزود: تاکسیهای پیکان نیز از دیماه امسال مجاز به تردد در محدوده ترافیک نیستند و سازمان تاکسیرانی موظف شده است که نسبت به خروج 17هزار تاکسی فرسوده اقدام کند که فرصت 10 ماههای برای مطالعات و بودجهریزی به آنها داده شده که اولویت این سازمان نیزخروج 6900 تاکسی پیکان است.
نگرانی درباره وجود فنول در آب تهران
حقانی، رئیس کمیته محیطزیست شورای شهر هم از شبههای درباره وجود «فنول» در آب تهران خبر داد اگرچه در حرفهایش گفت درباره این موضوع هنوز مطمئن نیست.
حقانی گفت: گزارشهایی از سازمان حفاظت محیطزیست به دست بنده رسیده که براساس آن شبههای در سلامت آب تهران مطرح شده است. علاوه بر موضوع وجود نیترات در آب تهران خبرها حاکی از این است که مادهای به نام «فنول» که معمولاً همراه آب شویندهها استفاده میشود و با کلری که برای گندزدایی آب به کار میبرند پایدارتر میشود، در آب تهران
وجود دارد.
او گفت وجود فنول در آب اثراتی منفی و اختلالاتی در سلامت انسان به همراه دارد که البته هنوز نمیتوانم بهطور قطع اعلام کنم چنین مادهای در آب تهران وجود دارد یا خیر؟ اما در این زمینه شبههای به وجود آمده است.